Sa zadovoljstvom vam predstavljamo novi Probotanic-ov proizvod koji je po sastavu jedinstven na tržištu.

U pitanju su Origal ORIGANO oriblete

Efikasnost i namena Origal Origano Oribleta

Origal ORIGANO oriblete sadrže ulje divljeg origana, ekstrakt lista bršljena, ekstrakt propolisa, matični mleč, vitamin C, ulje eukaliptusa i hijaluronsku kiselinu.

Namenjene su kod:

 • Suvog i produktivnog kašlja
 • Upala usne duplje i ždrela
 • Za eliminaciju bakterija i gljivica u usnoj duplji
 • U prevenciji infekcija usne duplje
 • U održavanju oralne higijene
 • Sprečavanju neprijatnog zadaha
 • Doprinose pravilnom funkcionisanju imunog sistema
 • U prevenciji nastanka afti ali i bržem zarastanju istih
 • Kod promuklosti

Svaki sastojak Origal ORIGANO oribleta ima važnu ulogu za naš organizam, pa tako ulje divljeg origana laboratorijski dokazano uništava bakterije i gljivice i to one koji su najčešći izazivači infekcija usne duplje, Streptokok kod bakterijskih i Kandida kod gljivičnih infekcija. 

Ulje eukaliptusa takođe ima antimikrobno dejstvo, ali i protivupalno dejstvo. 

Ekstrakt lista bršljena razređuje bronhijalni sekret i omogućava lakše iskašljavanje sekreta.

Ekstrakt propolisa ima antimikrobno, protivupalno dejstvo, ublažava bolove i pomaže u bržem zarastanju rana. Matični mleč jača imuni sistem i povećava otpornost organizma na infekcije, bogat je vitaminom B i C. Vitamin C je jak antioksidans koji pomaže organizmu u borbi protiv virusa i bakterija. Hijaluronska kiselina koja je zapravo glikozaminoglikan i osnovni sastojak ljudskog organizma formira fini sloj na sluznici usne duplje, zadržava vlagu i deluje umirujuće na iziritiranu sluznicu usne duplje i glasnica.

Pogodne i za decu od 6. godine

Origal ORIGANO oriblete su namenjene za decu od šeste godine života i za odrasle osobe. Deca lagano treba da otope 1-2 oriblete u ustima dnevno nakon jela dok odrasli mogu uzeti 2-3 oriblete i takođe lagano otopiti u ustima. Potrebno je nakon upotrebe oriblete barem sat do dva ne piti i ne jesti da bi se postigao pun efekat.

Iako je prirodan proizvod u pitanju, nije namenjen deci mlađoj od šest godina, trudnicama i dojiljama, ni osobama koje su alergične na neki sastojak koji sadrži Origal ORIGANO oribleta. Takođe osobe koje su alergične na med i ostale pčelinje proizvode ne bi trebalo da uzimaju ove oriblete.

 

Origal Origano oriblete kao prirodni lek za upalu grla

Upala grla je jedna nelagodnost koja se često javlja kod ljudi, bilo odraslih, bilo dece, pogotovo u zimskom periodu. Upalu grla mogu izazvati virusi i bakterije. 

U najvećem broju slučajeva su to virusi iz roda rinovirusa koji se prenose kapljičnim putem a simptomi su curenje iz nosa, kijanje, kašalj, bol i peckanje u grlu, kao i slabost i malaksalost, pa uz pomoć oribleta lečimo simptome upale grla. 

Ako je u pitanju bakterijska infekcija grla ulje divljeg origana kao glavni sastojak Origal ORIGANO oribleta dokazano deluje na Streptokoke koje su glavni uzročnici bakterijskih upala grla.

 

Prirodni lek za suv i produktivan kašalj kod dece i odraslih

Kašalj je prirodna, refleksna, odbrambena reakcija organizma koja omogućava da se iz disajnih puteva izbaci sekret, strano telo ili čestice prašine. Postoje dve vrste kašlja:

 • suvi kašalj (neproduktivni, nadražajni) nastaje zbog dejstva virusa i bakterija na sluznicu gornjih disajnih puteva gde dolazi do njenog oštećenja pa je osetljivija na iritanse što dovodi do sve češćeg kašlja. Hijaluronska kiselina u sastavu Origal origano oribleta fino oblaže sluznicu gornjih disajnih puteva, vlaži je i umiruje kašalj. Ekstrakt propolisa ublažava bolove u grlu i podstiče bržu regeneraciju sluznice. Ulje eukaliptusa kao i ulje divljeg origana imaju antimikrobno i  antiinflamatorno dejstvo.
 • produktivni  kašalj (vlažni) nastaje kada se zapaljenski proces odvija u bronhijama gde dolazi do pojačanog stvaranja  sekreta koji iritira receptore  na sluznici i organizam se trudi kašljanjem da ga eliminiše. Sekret je obično jako gust pa ga je teško iskašljati. Zato ga je je potrebno razvodnjiti. Ekstrakt bršljena iz Origal origano oribleta ima upravo tu ulogu, da razredi sekret da bi se lakše iskašljao i umirio kašalj.

 

Origal Origano  oriblete kao prirodni lek za neprijatan zadah iz usta

Neprijatan zadah može biti posledica dehidratacije, loše oralne higijene, gingivitisa, karioznih zuba i infekcije usne duplje. Kod lošeg zadaha važno je pronaći uzrok i lečiti ga. 

Ulje divljeg origana uništava bakterije i gljivice koje izazivaju infekciju jezika i ždrela, a takođe deluje i na bakterije koje uzrokuju  zapaljenje desni, ulje eukaliptusa zaduženo je za prijatan dah a hijaluronska kiselina za održavanje vlažnosti usne duplje.

 

Prirodni lek za afte

Afte su izuzetno bolne, plitke ranice koje se javljaju na sluznici usne duplje, i to obično na unutrašnjoj strani donje usne. 

Najčešće ih imaju deca zbog čestog stavljanja prljavih ruku i predmeta u usta, zbog deficita vitamina B12 i gvožđa, kao i zbog pada imuniteta. 

Protivupalna dejstva ulja divljeg origana, ekstrakta eukaliptusa i propolisa, matični mleč bogat vitaminom B i C i hijaluronska kiselina koja oblaže oštećenu sluznicu i deluje umirujuće doprinose bržem povlačenju afti.

 

Prirodni lek za promuklost

Hijaluronska kiselina u oribletama oblaže nadraženu sluznicu i deluje kao zaštitni film pa se brzo vraća glas kod promuklosti.