Ažurirano 24.5.2018.u skladu sa GDPR regulativom EU

Politika privatnosti

Korisnik domena www.probotanic.com, kao i vlasnik kompletnog sadržaja na ovom domenu je privatno preduzeće sa sedištem u Beogradu.

Zbog međunarodne prirode posla, Probotanic ponekad obrađuje i čuva lične podatke korisnika iz Srbije, EU i celog sveta. U obavezi smo da vas pitamo da li ste u saglasnosti sa ovim. Ukoliko niste, na žalost nećemo biti u mogućnosti da obradimo ni jedan zahtev koji napravite putem ovog web sajta. Ukoliko ste u saglasnosti, možete da odaberete ili da upotrebimo vaše podatke ISKLJUČIVO na zahtev koji ste napravili.

 

Probotanic poštuje privatnost svakog pojedinca koji poseti naše web sajtove i svi podaci koje poseduje o vama će biti upotrebljeni da najpre pruži svaku uslugu koju zahtevate i potom poboljša način na koji vam Probotanic pruža usluge.

Ovi podaci neće biti otkriveni nikome van Probotanic -a, njegovim ograncima ili udruženim kompanijama, saradnicima, agencijama ili ovlašćenim licima bilo koje od ovih kompanija, i bilo kojim drugim kompanijama sa kojima vam Probotanic na direktan ili indirektan način obezbeđuje usluge. Koristiće se u skladu sa odgovarajućim pravnim odredbama o zaštiti podataka i mogu da se čuvaju i obrađuju unutar ili van Evropske unije bilo gde u svetu. Biće upotrebljeni isključivo za reklamiranje Probotanic proizvoda i usluga i sličnih proizvoda i usluga.

Kao pojedinac imate pravo da saznate koje podatke posedujemo o vama , ispravite ih ukoliko je neophodno; a takođe, imate pravo da se protivite daljem uzimanju podataka i njihovoj upotrebi, tj. imate mogućnost brisanja svih Vaših ličnih podataka iz našeg sistema. Daćemo sve od sebe da poštujemo vaše želje. Međutim, u posebnim okolnostima, važeći zakoni i propisi nam mogu zabraniti brisanje vaših ličnih podataka. Da bi videli na koji način možete da sprovodite svoja prava, pogledajte FAQ (često postavljana pitanja) ispod.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta je Probotanic Klub?

Šta dobijam od toga što Probotanic uzima moje podatke?

Koji se podaci sakupljaju na Probotanic web sajtu?

Na koji način će Probotanic sakupiti i čuvati ove podatke?

Koliko dugo će Probotanic čuvati ove podatke?

Gde će se čuvati lični podaci?

Zašto Probotanic čuva ove podatke?

Na koga se odnosi ova politika?

Probotanic posvećenost privatnosti dece.

Šta su cookies?

Šta su profili kupaca?

Na koji način pristupam svojim podacima i ispravljam ih?

Na koji način mogu da tražim da se svi moji podaci izbrišu?

Koje su mi mogućnosti ukoliko odlučim da se registrujem?

Šta se dešava ukoliko odlučim da se ne registrujem?

Da li mogu da tražim da se svi moji lični podaci izbrišu?

++++

Šta je Probotanic Klub?

Probotanic Klub je online zajednica naših korisnika i kupaca. Da bi posetilac postao korisnik, tj. član Probotanic Klub-a, potrebno je da se registruje na našem sajtu. Registracijom i verifikacijom email adrese, korisnik postaje član Probotanic Klub-a. Članovi Probotanic Klub-a imaju brojne prednosti, među kojima su specijalni popusti i akcije, mogućnost online savetovanja sa našim stručnim saradnicima, brzo informisanje o novim člancima, novostima sa sajta probotanic.com i slično.

Registracijom na probotanic.com, svaki novi korisnik dobija email poruku za verifikaciju svoje email, čime sprečavamo SPAM poruke, a ujedno stičemo sigurnost da korisnik koristi svoju email adresu.

Svaki novi registrovani korisnik, tj. član Probotanic Klub-a, je nakon registracije automatski upisan u Probotanic Newsletter listu. Korisnik može samostalno da se odjavi sa liste, kad god poželi. Odjava sa Newslettera se obavlja nakon logovanja na svoj nalog, na stranici Kontrolna tabla.

Registrovani korisnik na Kontrolnoj tabli može samostalno upravljati notifikacijama, samostalno menjati svoju lozinku, svoju adresu, upravljati postavkama na Probotanic Newsletteru, pregledati sve svoje porudžbine preko online prodavnice.

Registrovani korisnik može samostalno, bez asistencije administratora, izbrisati svoj nalog. Brisanjem naloga, brišu se svi podaci korisnika sa našeg servera kao i pretplata na Probotanic Newsletter.

Članovima Probotanic Klub-a je omogućeno da naručuju pojedine proizvode iz Probotanic asortimana po specijalnim cenama i uslovima koji su propisani samo za njih.

Članovi Probotanic Klub-a imaju mogućnost postavljanja pitanja našim stručnim saradnicima o načinima korišćenja naših proizvoda.

Šta dobijam od toga što Probotanic uzima moje podatke?

Da vam se olakša upotreba sajta tako što nećete morati da unosite podatke više od jednog puta.

Pomaže nam da obezbedimo brže informacije.

Pomaže nam da napravimo sadržaj koji je za vas relevantan.

Da vam pomognemo da brzo pronađete usluge i podatke koje nudi Probotanic.

Upotreba podataka u cilju unapređenja sajta.

Pristupanje opštim trendovima na sajtu i njegovoj upotrebi.

Da vas obavestimo o novim proizvodima, posebnim ponudama, novim informacijama i drugim novim uslugama za koje preduzeće smatra da će vas interesovati. Tamo gde ste nam dopustili, mogli bi da ovlastimo druge kompanije da vas kontaktiraju direktno.

Koji se podaci skupljaju na Probotanic web sajtu?

U Probotanic -u, pokušavamo da vam omogućimo da imate kontrolu koliko god je to moguće nad svojim podacima. Možete da posetite Probotanic na Internetu, a da nas pritom ne obavestite ko ste ili date bilo koji podatak o sebi. Ponekad, će nam biti potrebni vaši podaci, kao što su ime i adresa. Mi vas obaveštavamo pre nego od vas zatražimo podatke na Internetu.

Pre registrovanja ćemo zatražiti anonimne podatke o tome kako ste koristili web sajt.

Ovo je uobičajena procedura za svaki web sajt na Internetu. Uzeti podaci vas ne identifikuju lično, ali možete nam pomoći u marketinške svrhe ili unapređivanju usluga koje nudimo.

Ukoliko odlučite da svoje podatke koji su nam potrebni date Probotanic preko Interneta – da bi bili u kontaktu sa vama ili da se prijavite za pretplatu, na primer – obaveštavamo vas na koji način ćemo koristiti ove podatke. Ukoliko se izjasnite da ne želite da se ovi podaci koriste za dalji kontakt, poštovaćemo vaše želje.

Probotanic prikuplja lične podatke preko Newslettera.

Newsletter prikuplja lične podatke kao što su email adresa i IP adresa. Ovi podaci nisu dovoljni da se otkrije lični identitet korisnika.

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Probotanic koristi usluge i trećih lica, tj. kompanija koje nam omogućavaju usluge koje su nam neophodne za poslovanje. U tom smislu, Probotanic koristi PushAlert (notifikacije), Getresponse (Newsletter) usluge. Obe kompanije imaju Politiku privatnosti u skladu sa GDPR.

Na koji način će Probotanic sakupiti i čuvati ove podatke?

Na sajtu se podaci o vama sakupljaju na nekoliko načina; direktno od vas (kao na registracionom obrascu) ili automatski beleženjem podataka o vašoj poseti sajta. Na primer, možemo da uzimamo podatke o vašoj poseti sajta i zabeležimo koje ste sve odeljke posetili.

Podaci se čuvaju na sigurnom mestu koje je zaštićeno u fizičkom i tehničkom smislu. Ne postoji opšti javni pristup ovim podacima.

Koliko dugo će Probotanic čuvati ove podatke?

Probotanic će ove podatke čuvati na sigurnom zaštićenom mestu onoliko dugo koliko smatra da će biti od veće pomoći da razumemo kako možemo da vam pružamo usluge i poštujemo vaše želje. Pored toga, zakon nas može obavezati da čuvamo ove podatke na određeni vremenski period. Da bi videli na koji način možete da ih promenite ili ažurirate, molimo pogledajte odgovarajuće pitanje u ovom odeljku.

Gde će se čuvati vaši lični podaci?

Da bi stalno bili na usluzi vama i kupcima, gde god da ste, našim web sajtom upravljamo sa jednog centralnog sajta. Server je trenutno u Nemačkoj. Svi podaci se čuvaju u zaštićenim bazama podataka, na serverima koji su 24h pod monitoringom.

Zašto Probotanic čuva ove podatke?

Ovi podaci su nam potrebni kako bi unapredili usluge koje vam pružamo; želimo da naši proizvodi i usluge odgovaraju vašim potrebama.

Na koga se odnosi ova politika?

Ova politika se odnosi na web sajtove koji su napravljeni za upotrebu pojedinačnih kupaca ili kompanija.

Probotanic posvećenost privatnosti dece.

Zaštita dečije privatnosti je veoma bitna. Iz tog razloga, nikada ne sakupljamo ili zadržavamo podatke na našim web sajtovima od onih za koje znamo da imaju ispod 14 god.

Cookie politika

Šta je Cookie?

Cookie je isključivo tekstualni podatak koji web sajt prenosi u cookie fajl browser-a na hard disku vašeg računara tako da web sajt zapamti ko ste vi. Cookies mogu da pomognu da se mnogo brže uredi sadržaj web sajta kako bi odgovarao vašim interesovanjima – većina velikih web sajtova koristi cookies. Cookies sami ne mogu da se koriste u cilju vaše identifikacije.

Cookie tipično sadrži ime domena sa kojeg dolazi; “rok trajanja” cookie-ja; i vrednost, uglavnom slučajno generisani jedinstveni broj.

Na ovom web sajtu se koriste dve vrste cookie-ja:

Session Cookies, koji predstavljaju privremene cookies koji ostaju u cookie fajlu vašeg browser-a dok ne napustite sajt.

Persistent Cookies, koji ostaju u cookie fajlu vašeg browser-a mnogo duže (koliko dugo zavisi od roka trajanja posebnih cookie-ja).

Na koji način se koriste cookies i koji podaci se čuvaju?

Session Cookies se koriste:

Da bi prenosili podatke s jedne strane na drugu stranicu web sajta i izbegli ponovno unošenje podataka.

Tokom registracije da vam se omogući da pristupite podacima koji se čuvaju.

Persistent Cookies se koriste:

Da bi vas prepoznali kao jedinstvenog posetioca (upotrebom broja ne možete da budete lično identifikovani) kada se vratite na sajt.

Da bi nam omogućili da vam sastavimo sadržaj i reklame koje odgovaraju vašim interesovanjima ili izbegli ponovno prikazivanje reklama.

Da bi sakupili anonimne, sakupljene statističke podatke koji nam omogućavaju da razumemo na koji način korisnici koriste ovaj sajt kako bi poboljšali strukturu sajta. Na ovaj način ne možemo da vas identifikujemo lično.

Cookies Treće strane

Treće strane koriste cookies preko ovog sajta. Koriste se u sledeće svrhe:

Da bi sastavili sadržaj koji odgovara vašim potrebama

Da bi beležili broj anonimnih korisnika našeg sajta.

Da bi obezbedili sigurnost korpi za kupovinu ili transakcija.

Web Beacons

Neki naši web sajtovi mogu da sadrže elektronske slike poznate kao Web Beacons (ponekad poznate kao čisti gifovi) koje nam dozvoljavaju da vodimo evidenciju korisnika koji su posetili sajtove. Web Beacons sakupljaju samo ograničene podatke koji uključuju cookie broj; vreme i datum pregleda stranica; i opis stranice na kojoj se nalazi Web Beacon. Možemo takođe da imamo Web Beacons koje su postavili oglašivači Treće strane. Ovi Beacon-i ne sadrže nikakve lične podatke za prepoznavanje i koriste se isključivo za procenu efikasnosti određene kampanje.

Onemogućavanje i omogućavanje Cookies-a

Imate mogućnost da prihvatite ili odbijete cookies menjanjem podešavanja u browser-u. Međutim, možda nećete moći da koristite sve interaktivne karakteristike našeg sajta ukoliko su cookies onemogućeni. Ukoliko želite da budete obavešteni pre nego vaš hard disk prihvati cookie, pratite sledeće uputstva ispod:

Podešavanja za cookies u Internet Explorer-u

Brisanje cookies-a

Podešavanje za cookies u Chrom-u

Podešavanja za cookies u Safari web-u i iOS-u.

Brisanje cookie-ja

Jednostavno možete izbrisati svaki cookie koji je instaliran u cookie fajlu vašeg browser-a. Na primer, ukoliko koristite Microsoft Windows Explorer:

Otvorite ‘Windows Explorer’

Kliknite na dugme ‘Pretraga’ u meniju

Ukucajte “cookie” u prostor za pretragu ‘Foldera i Fajlova’

Odaberite ‘Moj kompjuter’ u ‘Look In’ box

Kliknite ‘Pretraži sada’

Dupli klik na fajlove koji se nađu

‘Odaberite’ bilo koji cookie fajl

Pritisnite dugme za brisanje na tastaturi

Ukoliko ne koristite Microosft Windows Explorer, odaberite “cookies” u funkciji “Pomoć”radi informacija gde da pronađete cookie fajl.

Na koji način ispravljam svoje podatke?

Probotanic web sajt sadrže stranice za registraciju koje vam omogućavaju da pregledate i ažurirate lične podatke koje ste podneli. Jednostavno vam je data mogućnost da otkažete uslugu. U ostalim slučajevima gde je potrebno da pristupite ličnim podacima koje ste prethodno poslali preko Probotanic web sajta ili ih ispravite,  ili ulogujte se na www.Probotanic.com i promenite svoje podatke onlajn, ili nas kontaktirajte na adresu info(@)probotanic.com. Molimo obratite pažnju da je u pojedinim slučajevima, potrebno vreme da se ove promene vide u Probotanic sistemima, tako da ažurirani podaci mogu da se ne vide odmah.

Šta je sa sigurnošću na Internetu & web sajtu?

Internet nije siguran sistem i uvek bi trebalo da budete oprezni u vezi sa podacima koje otkrivate onlajn. Lični podaci koji se sakupljaju na Probotanic sajtovima se čuvaju u zaštićenim radnim okruženjima koja nisu izložena javnosti. U pojedinim slučajevima, lični podaci se kodiraju pre nego obavite transakciju, upotrebom odgovarajuće bezbedne tehnologije.

Šta se dešava ukoliko odlučim da se ne registrujem?

Ukoliko odlučite da se ne registrujete ili date lične podatke, u većini slučajeva ćete i dalje moći da pristupate delovima koji zahtevaju registraciju. Čak i ukoliko se ne registrujete, mi ćemo ponekad sakupljati anonimne podatke o tome kako ste koristili web sajtove. Ovi podaci vas ne identifikuju lično, ali mogu da budu od koristi u marketinške svrhe ili unapređivanje usluga koje nudimo.

Da li mogu da tražim da se svi moji podaci izbrišu?

Za svaki od načina kojim se prikupljaju podaci korisnika postoji način da se podaci izbrišu i više ne koriste. Korisnik ima pravo i mogućnost da traži da se izbriše njegov nalog sa svim ličnim podacima. U ovom slučaju je potrebno pisati na info(@)probotanic.com sa email adrese korisnika, sa zahtevom brisanja naloga i svih podataka.

Administrativne email poruke

Za potrebe registracije i online pristupa lojalti programu, Probotanic šalje administrativne imejl poruke koje se odnose na korisničku aktivnost na veb-sajtu, uključujući i poruke u vezi sa određenim korisničkim računima, zahteve ili pitanja koji su nužni za funkcionisanje stranice, te se primanje navedenih poruka ne može isključiti.

Obrada ličnih podataka u cilju ostvarenja pogodnosti

U cilju ostvarenja pogodnosti, što je i svrha pristupanja lojalti programu prihvatanjem opštih uslova Ugovora o pristupu lojalti programu, Probotanic obrađuje samo one lične podatke koji se nalaze u okviru online pristupnice, odnosno do kojih je Probotanic došao putem registracije korisnika, preko veb aplikacije, a u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije. Lični podaci koriste se za obaveštavanje korisnika o popustima i pogodnostima, kao i za analize prodajnih aktivnosti, i to preko kontakata koja su fizička lica dostavila Probotanicu putem registracije.
Probotanic može vršiti profilisanje korisnika Programa lojalnosti u cilju poboljšanja korisničkog iskustva i može slati marketinške poruke grupama korisnika segmentirano.

Pitanja i odgovori naših stručnih saradnika

U cilju bolje informisanosti naših korisnika, kao i pravilnog korišćenja naših preporata, Probotanic doo je omogućio postavljanje pitanja našim stručnim saradnicima iz oblasti medicine, aromaterapije i holističkog pristupa održavanju dobrog zdravlja. Na linku „Pitajte našeg lekara“, postoji opcija da samo registrovani korisnici mogu da postave pitanje naših saradnicima. Probotanic doo će pravovremeno i stručno odgovoriti na svako pitanje, maksimalno poštujući privatnosti korisnika, tj. osobe koja je postavila pitanje.
Probotanic doo zadržava pravo da pitanje i odgovor saradnika objavi na sajtu probotanic.com, NE objavljujući email adresu korisnika niti bilo koji podatak koji može ugroziti privatnost korisnika, tj. osobe koja je postavila pitanje.

Informacije o vašim pravima

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti pripadaju vam sledeća prava:

  • Pravo na informisanje o vašim ličnim podacima koje ste nam poverili
  • Pravo na pristup podacima
  • Pravo na traženje ispravke, brisanje ili ograničavanje obrade vaših ličnih podataka
  • Pravo na prigovor na obradu podataka
  • Pravo na prenosivost vaših ličnih podataka (ako je primenljivo)
  • Pravo na podnošenje pritužbe povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Ako želite da iskoristite vaša prava, obratite se zahtevom na imejl info(@)probotanic.com ili pozivom na broj telefona : 011 3807 535.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa obradom vaših ličnih podataka ili ako želite da Probotanic ispravi ili izbriše vaše lične podatke, ili da ugasi vaš korisnički nalog, obratite nam se zahtevom na imejl info(@)probotanic.com ili pozivom na broj telefona kontakt: 011 3807 535.

Izmene Politike privatnosti

Sve izmene Politike privatnosti biće objavljene na sajtu kako biste u potpunosti bili obavešteni o zaštiti privatnosti koju nudimo.