Čisto, nerafinisano biljno ulje namenjeno je masaži i nezi kože lica, vrata i dekoltea. Ulje jojobe je jedno od najkvalitetnijih ulja koje se koriste u kozmetici, bogato vitaminom E.

Ulje jojobe

  • Hrani i hidrira kožu čineći je mekom i glatkom, vraća joj prirodni sjaj

Ulje jojobe

  • Koža ga brzo upija ne ostavljajući masan trag
  • Obezbeđuje celodnevnu hidrataciju kože
  • Reguliše lučenje sebuma
  • Vraća svežinu, sprečava nastanak bora i ožiljaka, pomaže u tretmanu akni
  • Sprečava prevremeno starenje kože
  • Bogato vitaminom E, vitaminima B kompleksa, jodom, cinkom, mineralima
  • Antimikrobno dejstvo, sprečava razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija
  • Izuzetno u nezi suve i oštećene kose i temena glave
NARUČITE ODMAH
(samo za Srbiju)

Izaberite najbolje za svoju kožu

Ulje jojobe nastaje iz biljke jojobe – grubog, neuglednog grma koji obično raste u vrućim i sušnim klimatskim uslovima. Kada se na grmu pojave cvetovi i sazre, prerastaju u voće koje u sebi sadrži semenku veličine zrna kafe. Hladnim ceđenjem semenki dobija se čisto ulje. Procesi obrade, filtracije i pasterizacije čuvaju sve vrednosti ulja jojobe ali pre upotrebe u kozmetičkim preparatima otklanja se njegova boja i miris.Ulje jojobe jedno je od najboljih ulja uopšte. Koristi u losionima, kremama, pilinzima, sapunima, proizvodima za negu kose kao i kozmetičkim preparatima. Drugim rečima, gotovo svim proizvodima kojima tretiramo svoju kožu. Jedan od bitnih razloga zbog kojih se koristi je i sama formula ulja,  jer se ne kvari niti oksidira, čak ni na visokim temperaturama.

Iskoristite sve prednosti ulja jojobe

Ovo ulje je postalo pravi sinonim za negu lica i kože. Blagotvoran uticaj ulja jojobe na kožu je neosporan : hidrira i vlaži, daje joj potrebne vitamine, vraća svežinu, sprečava nastanak bora i ožiljaka, pomaže u lečenju akni, psorijaze i ekcema, opekotina od sunca. Upija se brzo i lagano ne ostavljajući masne tragove. Sadrži važne nutritijente poput vitamina E, kompleksa B vitamina, jod, hrom, cink, minerale. Reguliše PH vrednost, hidrira suvu kožu, čini je mekom i glatkom, vraća joj zdravi sjaj. Izvrsno vlaži kožu jer prodire u ćelije kože i lako i brzo se upija čime ostavlja kožu baršunastom i mekom. Tokom procesa starenja ili preteranog izlaganja štetnim uticajima okoline, koža proizvodi manje sebuma i samim tim gubi vlagu. Tu funkciju preuzima ulje jojobe jer su njegovi estri svojim sastavom (odnosom kiselina, alkohola i ugljenika) jako slični ljudskom sebumu.Dosadašnja istraživanja i iskustva dokazala su da jojobino ulje nema štetnih posljedica i da je pogodno za sve tipove kože. Nije komedogeno, ne uzrokuje iritacije ni alergijske reakcije na koži.Jojoba se takođe veoma uspešno koristi kao tretman za kosu, posebno ako je Vašoj kosi potrebna hidratacija i ekskluzivna nega.

Reference

pdf icon probotanic



Ulje jojobe – informacije i upotreba


Primena biljnih ulja u kozmetici