Sa dolaskom leta i lepog vremena, počinjemo da razmisljamo o godišnjem odmoru. Umor i stres pobrinuli su se da poželimo da odemo negde daleko, sa dragim ljudima i zaboravimo na stvarnost, bar na kratko.

Pored obaveznih rekvizita za odmor – društvo, porodica, lopta, peškirkupaćikostimležaljka, osmeh i dobro raspoloženje,– važno je poneti i putnu apoteku. U njoj je potrebno da se nalaze sve neophodne ,,sitnice,, koje su Vam potrebne i koje Vam mogu pomoći ukoliko dođe do problema. Promena klime, vode, ishrane, sunčanje koje smanjuje imunitet, često mogu dovesti do problema kao što su dijareja, urinarne infekcije, opekotine od sunca, infekcije kandidom.

U Probotanic paleti proizvoda imamo ulja koja Vam mogu pomoći za negu tela i kože, ali i prevenciju tegoba.

  • Ulje divljeg origana i Origanol strong kapsule – odličan antiseptik i prirodan antibiotik. Sprečava infekciju uzrokovanu bakterijama,gljivicama i crevnim parazitima. Bilo da ga uzmete u obliku kapi ili kapsula, biće Vaš saveznik na odmoru. Mogu ga koristiti deca preko 3 godine. Ulje obavezno razblažiti u jogurtu, soku od paradajza ili nekom nerafinisanom ulju ( maslinovo, laneno, kokosovo ). Piti 3 nedelje.
  • Ulje peperminta – Često u toku vožnje može doći do mučnine, povraćanja i vrtoglavice. Mentol iz ulja peperminta opušta glatke mišiće u digestivnom traktui na taj način sprečava mučninu i povraćanje. Hlađenjem tela dolazi do smanjenja bola i napetosti u celom organizmu. Ulje se može i lokalno staviti na bolna mesta, npr.na slepoočnicu kod glavobolje, i blago umasirati.

Za negu kože i zaštitu od sunca

Nega i zaštita kože na suncu su neophodni. Koža sve pamti, i ako ste imali opekotine od sunca nekad u životu, mogućnost za pojavu karcinoma kože se drastično povećava. Koliko god da Vam sunce prija,sunčanje nikao nije preporučljivo. Obavezno nanositi kreme sa zaštitnim faktorom 50. Kremu mazati 20 minuta pre boravka na suncu, a ponavljati posle svakog izlaska iz vode i brisanja tela peškirom. Izbegavati sunce od 11h do 17h. Nositi šešire sa velikim obodom, naočare, tanku, pamučnu garderobu sa dugačkim rukavima. Koliko god da preplanula koža lepo izgleda, ona se mora negovati i posle izlaganja suncu. Kreme, losioni i ulja doprineće da Vaša koža bude zdravija a preplanulost duže traje.

  • Ulje jojobe – bogat izvor vitamina E, B, joda i cinka. Ulje jojobe ulazi u sastav većine krema za lice i telo. Izuzetno je prijatan za kožu. Koristi se za negu suve i dehidrirane kože, pri čemu povećava elastičnost i vlažnost. Štiti kožu od opekotina i sunca, odlično se upija u kožu ostavljajući osećaj prijatnosti. Ulje jojobe možete sipati i u omiljeno mleko za telo, i tokom cele godine mazati kožu.
  • Ulje koštica grožđa–izvor vitamina E i esencijalnih masnih kiselina. Ulje sprečava gubitak vlage i reguliše lučenje masnoće. Štiti i oporavlja kožu nakon sunčanja,smanjuje otoke i crvenilo, smanjuje vidljivost ožiljaka. Lako se upija u kožu, ne ostavlja mastan trag.

Na Vama je samo da ponesete osmeh i lepo raspoloženje, a Probotanic se pobrinuo za sve ostalo.

Srećan put!