0
(0)

Ovo je tip infekcije tkiva koje okružuje nokat i koren nokta. Koža koja okružuje nokat biva upaljena. I postoji jako mali prostor između kože i korena nokta kada deo biva upaljen i natečen. Infekcija rezultira velikim bolom i pritiskom.

Zanoktica je često izazvana Kandida infekcijom, iako infekcije staph-om i strep-om takođe izazivaju ovu infekciju neretko. Rizik od infekcije je uvećan lošom higijenom i konstantnim pranjem noktiju u vodi ili sapunici. Kontakt ruku sa hemikalijama takođe povećava rizik.

Antibiotici se često prepisuju za tretiranje ovog stanja. Pa ipak, problem je što antibiotici ubujaju samo bakteriju,a Candida albicans je imuna na njih. Ulje divljeg origana je idealna supstanca za ove situacije jer je aktivna protiv svih organizama koji uzrokuju zanokticu, i pored toga pomaže u oslabađanju od bola, pritiska i oticanja.

Način primene

Aplicirati ulje divljeg origana direktno na zahvaćene delove nekoliko puta dnevno. Uzimajte ulje interno, dve ili više kapi, dva puta dnevno u soku ili vodi. Uzmite takođe kompleks cele biljke (Origanol),  tri kapsule, dva puta dnevno.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!