0
(0)

Postoje hiljade stvorenja koja imaju otrovne ujede. U Americi, postoji relativno nekoliko otrovnih stvorenja koja obično ujedaju ljude. Ova stvorenja uključuju pčele, crnu udovicu (pauk), crni pustinjak pauk, škorpije i zmije. I dok ujedi ovih vrsta nisu toliko uobičajeni u Americi, verovatno je da bi ulje od divljeg origana bilo apsolutno neophodno kao recept za one koji istražuju kišne šume kao i za avanturiste i istraživače u američkim pustinjama.

Ubod pčele je najčešći otrovni ubod u Americi i ova vrsta intoksikacije često rezultira kao alergijska reakcija. Stotine smrti se godišnje dešava u Americi od ujeda pčela.

Dolazeći iz Meksika, u ranim 1990-tim, pčela ubica počinje da vrši invaziju na južnom delu Amerike, uključujući Teksas, Arizonu, Novi Meksiko i Luizijanu. To je pčela mutant, napravljena kada su genetičari ukrstili tip afričke pčele sa zapadnom pčelom. To je bio slučaj genetskog mešanja sa nepredvidivim silama prirode. Namera je bila da se napravi jača, na bolesti više otpornija pčela, ali je eksperiment krenuo na loše. Nasuprot, ono što se razvilo, bilo je bizaran tip rojne pčele, koja ne pravi med. Ova agresivna pčela počela je da proteruje one dobre pčele koje prave med, potpuno ih proterujući sa teritorija.

Ova pčela je promenjiva; ukoliko je prvocirana, može napasti  i životinje i ljude. Ubrizgavanjem otrova, ozbiljno onesposobljava svoje žrtve i može izazvati i smrt. Nekoliko smrti u jugozapadnim državama u vezi su sa ovim pčelama.

Ulje divljeg origana spasiće živote u slučajevima uboda pčela, zato što je antiotrovno. Ovo znači da neutrališe otrov u kontaktu. Sveobuhvatno neutrališe otrov bukvalno bilo kog otrovnog stvorenja. Ako se ujed bilo kog tipa desi, medicinska pomoć mora da se potraži odmah. Aplikacija ulja origana može samo da učestvuje kao pomoć,a ne kao potpun lek, sigurno je da neće biti ničeg lošeg ukoliko se koristi.

Način primene

Ukoliko dođe do otrovnog ujeda, potražite medicinsku pomoć odmah. Aplicirajte razređeno ulje divljeg origana na zahvaćena mesta. Ponavljajte aplikaciju na svakih sat vremena otprilike ili koliko da je potrebno dok se poboljšanje ne primeti. Onda, aplicirajte tri ili četiri puta dnevno dok se rana ne izleči potpuno. Uzimajte ulje povremeno, 2 ili više kapi, po potrebi. Ubod pčele je mali problem za ulje origana, koji je delotvorno neutrališući i za otrov kukute.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!