5
(4)

Problemi sa crevima su neverovatno česti kod modernog čoveka. Iritirajući stomačni sindrom pojavljuje se raznim medicinskim dijagnozama, uključujući kolitis, Kronovu bolest, spazam stomaka i ucerozni kolitis. Bolesti creva su kuga modernog društva i one se prvenstveno dešavaju zbog nepravilne ishrane.

Tipična moderna ishrana kreira puno poteškoća u crevima. Creva se održavaju vlaknima, adanašnja ishrana je poznato po manjku vlaknaste hrane. Većina ljudi se hrani jako prerađenim namirnicama koje ne sadrže vlakana. Vlakana nema u bezalkoholnim pićima, pekarskim proizvodima, kolačima, belom hlebu, pastama, pitama, tortama, pomfritu, hamburgerima, itd. Unošenjem „brze“ prerađene hrane oštećujemo zidove creva: što duže jedemo lošu hranu veće je oštećenje.

Pa ipak, vlakna nisu jedina koji su neophodni za zdravlje creva. Još neke nutritivne materije su potrebne za održavanje zdravih creva, a to su: pantotenska kiselina, folna kiselina, vitamin B-12,vitamin A, vitamin D, vitamin K, magnezijum, kalcijum, selen i kalijum. Dalje, nedostatak zdravih bakterija, naročito Lactobacillusa, takođe izlaže creva riziku.

Jednom kada se  zid creva ošteti, može lako biti inficiran raznim parazitima. Činjenica je da je infekcija glavni uzrok bolesti creva. Zbog toga je ulje od origana toliko dragoceno kao tretman ovog stanja. Pomaže uništenju toksičnih mikroba koji oštećuju creva. Parazitska infekcija je uobičajen uzrok sindroma iritabilnog kolona. U stvari, bolest može biti ubrzana nakon kontakta sa parazitom iz kontaminirane hrane ili vode. Ovde je opet ulje od divljeg origana, kao i izmrvljena biljka idealan lek jer poseduje značajne antiseptičke sposobnosti. Izmrvljen divlji origano u formi neprerađenog kompleksa je idealna biljka za nered u crevima. Divlji origano pomaže varenju tako što obogaćuje protok digestivnih sokova. Donosi vlakna i pored toga bogat je onim mineralima koji pomažu radu creva, a to su kalcijum, magnezijum, kalijum i cink. Visok procenat kalcijuma i magnezijuma pomažu oslobođenju od spazma i grčeva u stomaku. Uljana komponeta biljke sadrži terpen i alkohole dugog niza, koji pomažu u sprečavanju alergijske reakcije, sadrži razna esencijana ulja, koja oslobađaju umor mišića i tenziju unutar unutrašnjeg zida. Divlji origano je svestran digestivni tonik. Rhus coriaria, njegova prijateljska biljka, je bogat izvor tanične, galične i malične kiseline. Ove supstance pomažu zdravlju creva, zato što su to prirodni antiseptici. Tanična kiselina pokazuje značajne antiseptičke i antigljivične sposobnosti, ove kiseline pomažu popravljanju tonusa crevnih membrana.

Način primene

Uzmite nekoliko kapi ulja od origana interno razblaženu u kašičici maslinovog ulja.

Za dodatne antiseptičke efekte, uzmite gel kapsule divljeg origana, dve kapsule, dva puta dnevno. Uzimajte takođe kompleks cele biljke (Florum),  tri kapsule uz svaki obrok.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 4

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!