Izgleda kao da nema leka za infekciju bešike. Dok antibiotici zaustavljaju samo početnu infekciju, vrlo često se stanje razvija u hronično i antibiotici postaju neefikasni.

Produžena upotreba antibiotika vodi ka infekciji i upali bešike koja je izazvana otpornim mikrobima, naročito E.coli i Candidom albicans.

Lekari znaju da su antibiotici previše korišteni za ovo stanje ali oni prosto ne znaju za druge opcije. Zbog preterane upotrebe antibiotika, razne otporne bakterije lako se razvijaju u bešici i urinarnom traktu i ove infekcije je teško odstraniti. Glavni krivci su E.coli, Proteus, Klebsiella, stafilokoke, i streptokoke.

Upala bešike – simptomi

Pa ipak, gljivične infekcije urinarnog trakta su verovatno najčešća posledica preterane upotrebe antibiotika. Ovde, gljivica lako kolonizuje bešiku, ureter, vaginu pa čak i bubrege. Simptomi urinarne gljivične infekcije mogu biti pogubni i ispoljavaju se kao pritisak u bešici, često mokrenje, noćna urinacija, pritisak i bol u bešici, bol u donjim leđima, bol u slabinama, peckanje ili bol tokom uriniranja, stalna hitnost mokrenja i nekonstantnost uriniranja.

Prirodni lek protiv infekcije

Zbog toga što je ove ozloglašene mutirane mikrobe jako teško ukloniti standardnom terapijom antibioticima, prirodni antiseptik mora se upotrebiti kao dodatni tretman. Takve supstance su beli i crni luk, kanadski ljutić, echinacea, balsam, hlorofil, klinčići i origano.

Ulje divljeg origana nudi značajne antiseptičke sposobnosti za pomoć urinarnom traktu i upali bešike. Najaktivniji protiv mrskih urinarnih patogena je ulje divljeg origana. Aktivni sastojak karvakrol, deluje direktno na  urinarni trakt i bešiku, pomažući u istrebljenju ozloglašenih mikroba. Nudi jedinstvenu prednost uništenja urinarnih bakterija kao i gljivica, nešto u čemu standardni antibiotici ne uspevaju.

Način primene divljeg origana za lečenje upale bešike

Namažite ulje direktno preko regije u kojoj je bešika (regija između pupka i pubic symphysis). Uzmite par kapi ulja origana razblaženog u maslinovom ulju. Takođe uzimajte kapsule neprerađene biljke (Origanol), tri kapsule na dan.