4.9
(8)

Izgleda kao da nema leka za infekciju i upalu bešike. Dok antibiotici zaustavljaju samo početnu infekciju, vrlo često se stanje razvija u hronično i antibiotici postaju neefikasni.

Produžena upotreba antibiotika vodi ka infekciji i upali bešike koja je izazvana otpornim mikrobima, naročito E.coli i Candidom albicans.

Lekari znaju da su antibiotici previše korišćeni za ovo stanje, ali oni prosto nemaju druge opcije. Zbog preterane upotrebe antibiotika, razne otporne bakterije lako se razvijaju u bešici i urinarnom traktu i ove infekcije je teško odstraniti. Glavni krivci su E.coli, Proteus, Klebsiella, stafilokoke, i streptokoke.

Upala bešike – simptomi

Pa ipak, gljivične infekcije urinarnog trakta su verovatno najčešća posledica preterane upotrebe antibiotika. Ovde, gljivica lako kolonizuje bešiku, ureter, vaginu pa čak i bubrege. Simptomi urinarne gljivične infekcije mogu biti jako neprijatni i ispoljavaju se kao pritisak u bešici, često mokrenje, noćna urinacija, pritisak i bol u bešici, bol u donjim leđima, bol u slabinama, peckanje ili bol tokom uriniranja, stalna hitnost mokrenja i nekonstantnost uriniranja.

Prirodom protiv infekcije bešike

Zbog toga što je ove ozloglašene mutirane mikrobe jako teško ukloniti standardnom terapijom antibioticima, prirodni antiseptik mora se upotrebiti kao dodatni tretman. Takve supstance su beli i crni luk, kanadski ljutić, echinacea, balsam, hlorofil, klinčići i origano. Origano se za lečenje upale bešike najčešće koristi u vidu ulja. Razblaženo ulje divljeg origana može se koristiti za spoljašnju i unutrašnju upotrebu.

Način primene ulja divljeg origana kod upale bešike

Namažite origano ulje (razblaženo) direktno preko regije u kojoj je bešika (regija između pupka i pubic symphysis). Konzumirajte ulje oralno razblaženo ili u obliku softgel kapsula.

 

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 4.9 / 5. Broj glasova: 8

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!