Esencijalno ulje divlje žalfije sadrži prirodne fitoestrogene i preko 250 supstanci. Dobija se ekstrakcijom pomoću hladne destilacije lišća i cvetova Salviae sclareae.  Zbog svog blagotvornog sastava, u širokoj je upotrebi za mnoge namene uključujući depresiju, nervozu, stresna stanja, anksioznost, nesanicu, napetost. Preporučuje se  kao rešenje u tretmanu problema sa respiratornim, mišićnim sistemom, poremećajima menstrualnog ciklusa, menstrualnim bolovima.

Prirodni sedativ. Opušta nerve, oslobađa od depresije i ublažava anskioznost i nervozu. Ulje divlje žalfije deluje i euforično dovodeći do povećanja raspoloženja, osećaja zadovoljstva i smirenosti.  Njegovo afrodizijačno dejstvo utiče na povećanje libida kako kod žena tako i kod muškaraca.

Ulje divlje žalfije podsticajno deluje na kožu i kosu. Pomaže u balansiranju produkcije sebuma. Korisno u tretmanu masne kože lica i glave kao i peruti. Podstiče rast kose i ima regenerativno dejstvo na kožu.

Veoma efikasno u snižavanju krvnog pritiska tako što dovodi do relaksacije krvnih sudova. Na taj način smanjuje rizik od srčanog napada, moždanih krvarenja. Korisno kao pomoć u lečenju spazma i srodnih stanja, grčeva u mišićima i disajnoj muskulaturi, bolnih mišićnih stanja, bolova i grčeva u stomaku, grčevitog kašalja.

Jedno od najboljih esencijalnih ulja u periodu menopauze. Ima dejstvo slično estrogenu. Podržava organizam u uspostavljanju pravilne ravnoteže između ženskog reproduktivnog i žlezdanog sistema.  Ublažava cikluse vrućine, nervoze. Reguliše bolne i nepravilne menstruacije.

Više informacija o proizvodu Ulje divlje žalfijehttps://www.probotanic.com/proizvod/ulje-divlje-zalfije/