Pitajte našeg lekara

Molimo Vas da pre nego što postavite pitanje pretražite Već postavljena pitanja. Hvala.
Na dnu ove stranice možete postaviti pitanje našem lekaru.  Rating: +1

  Positive Negative

  191. Dobar dan...ovako ja imam jake bolove u besici koji su neizdrzivi...isla sam kod lekara i bila je upala...posle kontrole je bilo sve u redu pa sam pila caj od virka po njihovoj preporuci mesec dana,ali pri kraju isteka tog meseca bolovi su se vratili i bila sam opet kod lekara ali sve je bilo u redu sem sto su se bolovi nastavili....ne znam sta dalje????cajeve pijem kao i prolom vodu ali i dalje boli....hvala Vam unapred.

  Poštovana,
  Sve navedeno ukazuje na urinarnu infekciju. Međutim, ukoliko su nalazi bili dobri, a simptomi i dalje traju, može se uzeti u obzir postojanje peska u bešici ili hronična upala bešike (intersticijumski cistitis).
  Naravno, bez detaljnog pregleda od strane Vašeg lekara, ne može se sa sigurnošću uzeti u obzir ovo što sam navela.
  Intersticijumska upala bešika ili Sindrom bolne bešike se definiše kao žalba na suprapubični bol tokom punjenja bešike, udružen sa drugim simptomima kao što su učestalo dnevno i noćno mokrenje; u odsustvu dokazane urinarne infekcije ili druge patologije. Češća je kod žena nego kod muškaraca.
  Postoje različite teorije o mehanizmima nastanka ali još uvek se ni jedan od njih ne uzima kao definitivno objašnjenje.
  U suštini, simptomi su povezani sa oštećenjem epitela bešike koji dozvoljava da iritirajuće supstance iz urina prodru u dublje slojeve tkiva.
  Postoje i preporuke vezane za ishranu. Istraživanjima je utvrđeno da se simptomi pogoršavaju kada se konzumiraju neke namirnice i pića, posebno pića bogata kofeinom kao što su kafa, gaj, gazirani sokovii, alkoholna pića, citrusno voće, veštački zaslađivači, ljuta hrana, začini... Preporučuje se i držanje dijete eliminacije - izbaciti namirnice za koje se oseti da pojačavaju bol.
  Jedini savet koji Vam mogu dati je da se ponovo obratite lekaru, pijete i dalje dosta tečnosti i čajeva, i pokušate da se pridržavate ove dijete.


  Rating: +0

  Positive Negative

  192. Postovani, Molim da mi pojasnite uporabu nistatin kapi kod kandide na jeziku i crijevima....znam da se kapa na jezik ali nije mi jasno kod crijevne da li je dovoljno samo progutati ili rastvarati u vodi i popiti S postovanjem,

  Poštovani,
  U lečenju infekcije usta izazvane gljivicama iz grupe Candida 1 mL suspenzije se ukapava u usnu duplju, 4 puta dnevno. Za postizanje optimalnog dejstva, potrebno je da se lek što duže zadrži i bude u
  kontaktu sa obolelim površinama.
  Kod lečenja crevne kandidijaze, 5 mL suspenzije se ukapava u usnu duplju, 4 puta dnevno. Nistatin kapi se mogu nakapati direktno na jezik ili na neko drugo mesto, a mogu se pomešati sa hranom koja nije kisela (mleko, sok, med i sl.).
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  193. Postovanje! ja sam jos pri samom pocetku vaseg formiranja uzimla vase origano ulje ....e sad ,neznam vise od cega sam se definitivno ocistila ,ali me zanima konkretno problem u vezi proklete ureaplazme,mikoplazme? moj suprug bas ima problem da to izleci i ne uspeva ni posle 4 ture antibiotika ,dok se meni pojavila u malim kolicinama.zanima me dali imate iskustava sa lecenjem istih bakterija?svi kao nesto nude neke preparate za lecenje urinarnih infekcija ,ali ovo su ipak kao sto znate mikrooragnizmi.spreammo se za vantelesnu ,pa me zanima jer moramo dotle ostati cisti.molim za iskren odgovor .hvala puno

  Poštovana,
  Mi na žalost nemamo informacije da je origano ulje efikasno u rešvanju problema sa mikoplazmom i ureaplazmom. Obzirom da se pripremate i za vantelesnu oplodnju, najsigurnije bi bilo da se pridržavate saveta lekara i antibiotika koje Vam prepišu.
  Ureaplazma i mikoplazma su karakteristični mikroorganizmi jer nemaju ćelijski zid, tako da većina antibiotika koja na bakterije upravo deluje uništavajući ćelijski zid, odve neće delovati.
  Međutim postoje i antibiotici koji deluju, kao što su tetraciklini , a delotvoran je i eritromicin. Dok se terapija ne završi, potrebna je apstinencija od seksualnih odnosa, inače postoji rizik od reinfekcije, i potrebno je lečiti oba partnera.
  Origano ulje je veoma jak antiseptik, međutim mi nismo došli u posed nekog istraživanja koje bi potvrdilo dejstvo na pomenute bakterije. Na različitim stranim forumima se pominje origano ulje kao pomoć terapiji.
  Ipak budite uporni i pridržavajte se standardne antibiotske terapije pošto već planirate trudnoću. Origano ulje možete probati u kombinaciji sa antibioticima ako proces izlečenja ne bude odmicao.


  Rating: +0

  Positive Negative

  194. Postovani, molim Vas da mi odgovorite koje od Vasih ulja bi mogla da koristi moja majka, s obzirom da boluje od hepaticke encefalopatije i epilepsije, i njeni doktori kazu da je jedna od najvaznijih stvari da mora imati makar 2 stolice u toku dana, a ona zbog prirode bolesti ima problem sa tim. Unaprijed Vam hvala

  Poštovani,
  Obzirom da verovatno postoji ciroza ili neko drugo veće oštećenje jetre zbog kojeg jetra ne metaboliše, i zbog koga je i nastala hepatička encefalopatija, ne bih Vam savetovala da Vašoj majci dajete bilo šta što njen lekar nije preporučio. Takođe, ne bih preporučila upotrebu bilo kog ulja.


  Rating: +0

  Positive Negative

  195. Poštovani, imam 19 i po godina i sklona sam gljivičnim infekcijama kože. Javlja se u vidu promena na vratu, licu, rukama i stomaku. Radili su mi briseve i svi rezultati su dobri, nemam kandidu ni micelska vlakna. Dermatolog mi je rekao da su se te moje gljivice pojavile kada je letnja preplanula boja pocela da bledi. Koristila sam Mycofin i gljivice u vidu belih krugova su se povukle. Zanima me da li mogu na proleće da posetim par puta solarijum? Ne bih išla više od 5 puta sigurno, to je otprilike 25-30 minuta sunčanja u toku 2 nedelje. I zanima me da li postoji nešto što bi zaustavilo pojavljivanje gljivica sa kojima se susrećem par godina u proleće i jesen? Pozdrav.

  Poštovana,
  Najverovatnije je reč o gljivici Pityriasis versicolor. Ona je u obliku spore normalni stanovnik ljudske kože. U pojedinim situacijama može preći iz oblika spore, kada je bezopasna, u micelski oblik, kada izaziva promene na koži. Na to može uticati pojačano znojenje, nošenje odeće koja sprečava isparavanje znoja, nasleđe, pad imuniteta i loša ishrana. Češće se javlja u letnjim mesecima, što se posebno zapaža posle sunčanja, kada zdrava koža pocrni. Ta pojava je prolazne prirode.
  Sunčanjem obično dolazi do izjednačavanja boje tako da će fleke postati neprimetne. Ukoliko se ne leče, promene mogu potrajati i mesecima, dok se nekada u toku zimskih meseci mogu i spontano povući. Gljivica nekada zna biti veoma uporna tako da se mora obratiti pažnja na lečenje, i ako u suštini predstavlja blagu infekciju. Teoretski se promene opet mogu pojaviti jer je normalno prisutna na koži. Osobe kojima se infekcija ponavlja trebalo bi tokom letnjih meseci povremeno da koriste blage keratolitike.
  Pre nego što krenete u solarijum, imajte u vidu sve njegove štetne efekte. Mladi ste, trudite se da Vaša koža što duže ostane zategnuta i lepa. Sunčanje dovodi do prevremenog starenja kože a može biti okidač za karcinom kože. Budite oprezni i ne preterujte sa sunčanjem bilo koje vrste!


  Rating: +0

  Positive Negative

  196. Postovani, Interesuje me da li je bezbedno razredjeno origano ulje (sa maslinovim uljem, na primer) naneti na tampon i primeniti lokalno u slucaju vaginalne kandidijaze. Nisam sigurna da li sam trudna, a imam pomenuti problem koji ne bih da lecim nistatinom i slicnim antimikoticima, bas zbog sumnje na trudnocu. Hvala na savetu.

  Poštovana,
  Nikako ne smete natapati tampon origano uljem i tako ga aplikovati u vaginu! Origano ulje je veoma ljuto i oštetilo bi sluznicu vagine, čak i u razblaženom obliku.
  Možete probati ispiranje origano čajem koji je dosta blaži.
  Veoma bitno je i da se držite anti - kandida dijete i izbacite šećer i namirnice bogate šećerima, belo brašno i proizvode od belog brašna i kvasca, mleko i mlečne proizvode (osim jogurta koji se može piti). Sve to odgovara razmnožavanju kandide.
  Svakako se obratite Vašem ginekologu koji će izvršiti pregled i potvrditi trudnoću.


  Rating: -1

  Positive Negative

  197. Postovana doktorka!Moje pitanje proslog puta je bilo pogresno,naime toliko sam se zbunila kada sam vam postavila pitanje za moju boljku ,pa sam umesto vitiliga napisala psorijaza.Ustvari moj problem je vitiligo!Izvinjavam se jos jednom ,molila bi vas za vase misljenje ,unapred zahvalna Judita!

  Poštovana Judita,
  Na žalost Probotanic nema ni jedan preparat koji bi pomogao kod vitiliga.
  Pošto vitiligao često ne daje zadovoljavajuće rezultate lečenja, veoma bitno je da ostvarite dobru saradnju sa lekarom koji Vas leči, i da se pridržavate svih njegovih uputstava.
  U klasičnu terapiju spadaju lokalna primena kortikosteroida i fototerapija. Najdelotvornije se pokazala foto terapija i to PUVA (Psoralen per os i/ili lokalno +UVA), kortikosteroidi (lokalno tokom 1-2 meseca). Od pomoćnih sredstava u primeni je i beta-karoten (derivat vitamina A) u obliku kapsula: beta-karoten kožu oboji žućkasto, a ujedno je i fotoprotektor.
  U poslednje vreme, sve više se primenjuju lekovi na bazi placente. Jedan od takvih je kubanski lek Melagenin plus. Melagenin plus je ekstrakt ljudske placente dobijen od zdravih trudnica u aseptičkim uslovima, posle normalnog porođaja. Njena formulacija je zasnovana na alkoholnom ekstraktu ljudske placente u 50% kalcijum hlorida. Melagenin plus ostvaruje dejstvo stimulišući reprodukciju melanocita i sintezu melaničnih pigmenata , ubrzavajući istovremeno oksidaciju aminokiseline L-Dopa, i podstičići hemijskim procesima njegovu transformaciju u melanin. Na osnovu kliničkih istraživanja na Kubi, dostigao je efikasnost od 84%. Koristi se u nizu zemalja Latinske Amerike, Azije, Afrike i Evrope sa veoma dobrim rezultatima. Više informacija o lekovima novije generacije potražite i od lekara koji Vas leči.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  198. Postovana!! Imam bolove ispod desnog rebarnog luka koji se sire do sredine stomaka kao i bakteriju u dojkama Staphylococcus aureus,kada sam radila gastroskopiju rezultat je bio Gastroduodenitis chrgravis i Reflux oesophagitis i ginekoloski vec pet godina pojacan sekret koji varira od 3 do 5 grupe.Imam na sve to i zucnu kesu dva puta presavijenu.Sta od vasih proizvoda da koristim jer imam stvarno mnogo problema? HVALA U NAPRED!!!!!!!!!!

  Poštovana,
  Ulje divljeg origana je veoma dobar antiseptik. Deluje na sve stafilokokne infenkcije, između ostalog i na Staphylococcus aureus. Pije se 3 nedelje tako što se prve nedelje uzima 3 x 1 kap u toku dana, druge nedelje 3 x 2 kapi i treće nedelje 3x3 kapi u toku dana. Možete ga koristiti zbog infekcije dojke kao i zbog vaginalnih i cervikalnih infekcija.
  Zbog problema sa gastritisom, preporučuje se ulje crnog kumina koje štiti želudačnu sluznicu i smiruje upale. Naši korisnici imaju veoma dobra iskustva u primeni ovog ulja kod različitih oblika gastritisa i infekcije Helicobacter pylori.


  Rating: +0

  Positive Negative

  199. Postovani zamolio bih vas da mi odgovorite da li vase ulje sme da se kombinuje sa antimikoticima u borbi protiv kandide, i da li moze inace zdravu osobu sa dobrom krvnom slikom i dobrim imunitetom da oslobodi infekcije kandidom. Radi se o crevnoj kandidijazi, oralnoj i genitalnoj. Unapred zahvalan na odgovoru!

  Poštovani,
  Origano ulje možete piti sa standardnim antimikoticima. Do sada smo imali jako dobra iskustva korisnika sa različitim oblicima kandidijaze. Obično su se javljali ljudi koji već dugo ne mogu da reše problem sa kandidom, gde je infekcija prešla u hronični oblik.
  Origano ulje se pije 3 nedelje na sledeći način - prve nedelje 3 x 1 kap u toku dana, druge nedelje 3 x 2 kapi i treće nedelje 3 x 3 kapi dnevno. Pošto je ulje veoma ljuto mora se razblažiti pre upotrebe. Najbolje je pomešati kap origano ulja sa kafenom kašičicom maslinovog ili nekog drugog jestivog ulja. Drugi način je da se pomeša sa manjom količinom jogurta ili paradajz soka. Uvek se pije nakon obroka.
  Pošto ste naveli da se radi o crevnoj, oralnoj i genitalnoj kandidijazi, veoma bitno je da budete uporni u pridržavanju anti-kandida dijete. Izbacivanjem namirnica bogatih šećerom, belog brašna i proizvoda od belog brašna, mleka i mlečnih proizvoda, kandidi se uskraćuje hrana povoljna za njeno razmnožavanje. Na taj način ćete ubrzati proces izlečenja. Držanje dijete se preporučuje i mesec dana nakon eliminacije kandide.


  Rating: +0

  Positive Negative

  200. interesuje me da li imate nesto za sprecavanje daljeg rasta mioma na maternici ili otklanjanje istih? S postovanjem

  Poštovana,
  Na žalost, ni jedno od naših ulja ne može dovesti do smanjenja mioma, niti uklanjanja istih.
  Miomi su veoma česti kod žena u reproduktivnom periodu i obično se otkrivaju između 35 - 55 godine. Kada se jave, rastu do perioda menopauze, i u klimakterijumu regresiraju i spontano se povlače.
  Žene sa miomima na materici treba lečiti tek kada se ustanovi da miomi izazivaju izvesne tegobe kod njih. Ukoliko miomi ne izazivaju simptome, bolesnice treba redovno povremeno pregledavati i kontrolisati ponašanje mioma. Sve dok miomi miruju, ne preduzima se nikakvo lečenje, a u svakom drugom slučaju, lečenje mioma materice je operativno. Kod mladih žena nastoji se da se operativnim putem odstrane samo miomi, a kada to nije moguće, ili kod starijih žena gde to nije potrebno, jer ne žele ili ne mogu više da rađaju, vrši se histerektomija.
  Moj savet je da idete na redovne preglede kod ginekologa koji će miome pratiti.

  123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148
 


Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija