Pitajte našeg lekara

Molimo Vas da pre nego što postavite pitanje pretražite Već postavljena pitanja. Hvala.
Na dnu ove stranice možete postaviti pitanje našem lekaru.  Rating: -3

  Positive Negative

  11. Poštovani, molim da mi odgovorite može li se kandida izliječiti probioticima jer sam od liječnika i to čula. Savjetovali su i nistatin, je li to pametno? Neki tvrde da to puno ljudi ima a na internetu sam čitala da to može biti vrlo opasno. Hvala!

  Poštovana,
  Kandida se normalno nalazi u crevima i na koži čoveka. Do infekcije, odnosno prekomernog bujanja gljivice dolazi kada je iz određenih razloga poremećena imunološka ravnoteža i zbog nekih spoljašnjih uticaja. NAjčešći razlozi su prekomerna upotreba antibiotika, kortikosteroida, imunosupresiva, upotreba kontraceptivnih pilula, prekomerna higijena polnih organa upotrebom sapuna koji unistavaju normalnu floru, menstruacija, neadekvatan veš, dijabetes... Gljivica Kandida može biti prisutna u usnoj šupljini, ždrelu, na jeziku, u ispljuvku, bronhijama, u plućima, i crevima, u urinu, u ušima, spolja na koži, na noktima, u krvi kao sistemska kandidijaza.. Zato su mogući simptomi brojni, raznovrsni i specifični. Primenom probiotika doprinećete regulisanju normalne crevne flore, ravnotežI medju prisutnim bakterijama ali to ne mora da znači da ćete rešiti problem sa Kandidom. Nistatin se koristi kao lek izbora u kandidijazi i on je najčešće prepisivan tako da rizici za njegovi primenu nisu nista veći nego kod bilo koje druge terapije.
  Obavezna je i dijeta :
  Poželjno je izbaciti iz ishrane: testa i peciva od belog brašna, sva gazirana pića, ne koristiti pivski kvasac, slatko mleko, B kompleks vitamina, jako kisela jela (sa esencijama i veštačkim konzervansima), izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače, izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.
  Ono što Vam možemo preporučiti od naših proizvoda je Ulje divljeg origana koje je veoma efikasno protiv Candide albicans a detaljnije informacije možetedobiti na našem sajtu.


  Rating: +3

  Positive Negative

  12. Uradila sam vas test za kandidu...mnogo simptoma mi se poklapa sa simptomima iz testa i dobila sam vas mail da pohitno uradim nanalize...mozete li mi reci kakve analize trebam uraditi...mene nejvise muci promjena tlaka i pojava crvenila ispod grudi koja kasnije predje u svrabez...unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru...pozdrav

  Poštovana,
  Povišen krvni pritisak i crvenilo i svrab u predelu grudnog koša, nisu karakteristična simptomatologija za kandidu. Uzroci datih simptoma mogu biti različiti. Možete otići kod svog odabranog lekara koji će na osnovu pregleda uraditi i potrebne analize.


  Rating: +2

  Positive Negative

  13. Postavana, cula sam za divlje origano ulje da unistava vise vrsta bakterija, pa me interesuje da li bi smela da dajem to mojoj deci koja su inace bolesna od cisticne fibroze, sin ima 22 godine a cerka ima 14 godina koji imaju pseudemonas aeruginus i staphylococcus auerus., kako se primenjuju te kapi koliko puta na dan po koliko kapi i koliko dana ? Bila bi vam zahvalna na vasem odgovoru. Mirjana Dragojevic

  Poštovana Mirjana,
  Ulje divljeg orugana deluje na obe bakterije. Čak je potvrđeno dejstvo i na meticilin rezistentni Staphylococcus aureus. Dosadašnja iskustva korisnika su veoma dobra, čak i kod infekcija Pseudomonasom, koje su nekada veoma uporne. Ulje divljeg origana se pije 3 nedelje na sledeći način: prve nedelje 3 x 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi a treće 3 x 3 kapi dnevno. Ulje je veoma ljuto i mora se razblažiti mešanjem kapi origano ulja sa kafenom kašičicom maslinovog ulja ili sa malo jogurta, paradajz soka.
  Obzirom na prirodu bolesti, i sklonost infekcijama, origano ulje se može koristiti i preventivno, s vremena na vreme u periodu od 10 dana, 3 x 1 kap dnevno.
  Pozdrav!


  Rating: -1

  Positive Negative

  14. Radila sam test na kandidu na vasem sajtu i prema broju poena postoji sansa da je imam. Da li ovakvi rezultati moraju obavezno znaciti takvu dijagnozu, ili neki dr. uslovi mogu biti isto tako resavajuci...?

  Poštovani,
  Ja ću Vam dati još neke smernice koje mogu uputiti na kandidijazu, pa ako prepoznate neki od simptoma, obratite se Vašem lekaru :

  crevna : gasovi u stomaku, muka, gađenje, česta pretakanja u crevima, proliv, zatvor, svrab u analnom regionu, pojačana želja za slatkišima
  oralna : jezik obložen beličastim naslagama, promena ukusa, crvenilo sluzokože obraza
  vagina . intezivan svrab, iritacija i crvenilo u predelu vagine i vulve. sekret je beličast, gust kao sir i bez mirisa.
  penis : beličaste naslage, sekret iz mokraćne cevi
  plućna : sluzavognojni sekret, temperatura, malaksalost, bol u grudima

  Kandida je normalno prisutna u digestivnom traktu, ali u malom broju. Njena pojava na nekom drugom mestu ili u velikom broju u digestivnom traktu, označava infekciju. Često se javlja nakon upotrebe antibiotika, kortikosteroida, imunosupresiva, stresa, pada imuniteta, u sklopu šećerne bolesti, nakon porođaja ili menstruacije..


  Rating: +7

  Positive Negative

  15. Postovani, Procitala sam na Vasem sajtu da deca od 4. godine mogu uzimati ulje origana preventivno vezano za prehlade, ali nema informacije da li se moze koristiti iz za lecenje Candide kod dece, Moja cerka ima 4. godine i problem sa Cancidom u crevima, pa sam razmisljala da joj uvedem kao dodatnu terapiju (uz Nistatin) i ulje origana. Interesuje me da li doze koje su preporucene za decu, imaju efekat in na gljivicu Candidu Albicanis? Hvala unapred,Marija

  Poštovana Marija,
  Dejstvo Origano ulja je ispitano na 30-ak mikroorganizama na Institutu za biološka istraživanja Siniša Stanković, a između ostalog i na Candidu albicans. Naša iskustva sa uljem su veoma dobra. Pokazalo se efikasnim za sve vrste kandidijaze. Ulje se ne savetuje deci ispod tri godine starosti, tako da ga Vi slobodno možete davati Vašem detetu. Jedini problem je što je mnogo ljuto pa biste morali pronaći način na koji će ga ono prihvatiti. Najboljie je razblažiti ga u nekom jestivom ulju,maslinovom npr., tako što ćete u ravnu kafenu kašičicu jestivog ulja staviti kap Origano ulja. Eventualno možete pokušati da u čašu voćnog ili paradajz soka stavite kap origano ulja. Koristi se u kontinuitetu tri nedelje a nakon toga se pravi pravi pauza 10ak dana kako se ne bi narušila normalna flora crevnog trakta pošto je ulje veoma jako. Za to vreme možete uraditi analize i videti da li je kandida još prisutna i po potrebi produžiti korišćenje na još tri nedelje. Obzirom da već koristi Nistatin, moja preporuka je da nema potrebe povećavati na maksimalan broj kapi pošto je dete u pitanju. Obavezno se i pridržavati dijete! Nadam se da sam bila od pomoći, a za sve što Vam ne bude jasno, možete uvek pitati.


  Rating: +3

  Positive Negative

  16. Zdravo,ja se zovem Jelena i imam decaka od 10 meseci i ima stalne upale usiju.Cula sam za origanovo ulje ali ne znam da li sme on da koristi i ako sme da koristi kako da mu doziram!?Puno pozdrava

  Poštovana Jelena,
  Naše preporuke su da origano ulje ne bi trebalo da koriste deca mlađa od 3 godine, pre svega zbog osetljivosti organa za varenje i nezrelog imunog sistema, a zbog toga i eventualne alergijeske reakcije.


  Rating: +2

  Positive Negative

  17. Moje dete ima par sitnih vodenih bradavica na bradi i lekar nam je preporucio uklananje tecnim azotom. S obzirom da dete ima 2 godine to je teze izvodljivo. Interesuje me da li ulje divljeg origana moze nekako da pomogne ? suzana

  Poštovana Suzana,
  Origano ulje nije preporučljivo za decu ispod tri godine starosti pogotovo za manipulaciju na koži koja je kod male dece veoma osetljiva. Pošto je i predeo lica u pitanju, ne bi bilo sigurno da u kućnim uslovima aplikujete origano ulje jer je veoma koncentrovano i ljuto i moglo bi izazvati iritaciju kože. Najbolje je da se držite uputstava koja je Vaš lekar dao obzirom na starost deteta.


  Rating: +2

  Positive Negative

  18. ZELELA BIH DA PROBAM ULJE FENELA, PA ME ZANIMA KAKO SE KORISTI: KOLIKO KAPI I KOLIKO PUTA DNEVNO,KAO I KOJI VREMENSKI PERIOD? U PITANJU JE STERILITET. HVALA, DUSKA

  Poštovana,
  Ulje fenela sadrži prirodne fitoestrogene koji u organizmu povećavaju nivo estrogena i balansiraju odnos estrogena / progesterona.
  Pošto ste naveli da je problem sterilitet koji nastaje zbog različitig uzroka, mislim da je najbolje da se pre upotrebe ulja fenela ipak konsultujete sa Vašim ginekologom.
  Ulje je najbolje uzeti jednom dnevno, prepodne, 2 - 3 kapi u šolji toplog čaja.


  Rating: +3

  Positive Negative

  19. VEC DUZE VREME SE LECIM OD ESERIHIJE KOLI KOJA SE NALAZI U VAGINALNOM BRISU. DO SKORA SAM IMALA I STREPTOCOCCUS AGALACTIAE ALI NJU SAM USPELA DA UKLONIM ANTIBIOTICIMA. VEC DVA DANA KORISTIM ULJE DIVLJEG ORIGANA PA ME INTERESUJE DA MI MALO DETALJNIJE NAPISETE O UTICAJU ULJA NA OVU BAKTERIJU. IMAM i KAMEN U ZUCNOJ KESI. DA LI POSTOJI NEKI OD VASIH PREPARATA KOJI BIH MOGLA DA IH UKLONIM POSTO LEKARI PREPORUCUJU OPERACIJU ? UNAPRED HVALA ! OLGA

  Poštovana,
  Ulje divljeg origana deluje na sledeći način : glavna aktivna supstanca je karvakrol. Nakon oralne upotrebe, apsorpcija se vrši u crevima nakon čega putem krvi odlazi na mesto infekcije. Na samu bakteriju deluje tako što blokira ćelijsko disanje i izaziva smrt bakterije, bez oštećenja ćelijske membrane i eventualnog oslobađanja toksina. Deluje i na već rezistentne sojeve bakterija. Više informacija možete dobiti na našoj stranici :
  http://baltikjunior.com/index.php?karvakrol-i-timol,83

  Kada je reč o infekcijama, ulje treba piti tri nedelje nakon čega se pravi pauza od 10ak dana i za to vreme je poželjno da uradite nalaz urinokulture. Na žalost, ni jedan od naših proizvoda Vam neće pomoći kada je reč o kamenu u žučnoj kesi.


  Rating: +0

  Positive Negative

  20. Da li mogu da ga koristim origano ulje? Kao srcani bolesnik.uzimam monizol,hemokvin20 plus i concorod 5mg. Moze li kod crvenila vaginalnog da se koristi za ispiranje? mirjana

  Poštovana Mirjana,
  Ono na šta bih Vas upozorila je da origano ulje može dovesti do trenutnog lupanja srca zato što je jako ljuto. Ako inače tako reagujete na ljutu hranu, i na origano ulje ćete dok se malo ne naviknete.
  Origano uljem nikako ne smete ispirati vaginu jer je jako ljuto i može iritirati kožu, a pogotovo vaginalnu sluznicu koja je veoma osetljiva. Kada se radi o infekcijama, ono se pije tri nedelje. Prve nedelje se uzima 3 x 1 kap, druge nedelje 3 x 2, a treće 3 x 3 kapi. Najbolje je razblažiti ga u kafenoj kašičici nekog jestivog ulja ( maslinovo, suncokretovo..) a možete probati i sa jogurtom, paradajz sokom, nekim voćnim sokom.

  123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149
 


Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija