Nema ničeg dosadnije od uporne upale grla. Tradicionalni lekovi su relativno neefikasni u oslobađanju od bola i upale. Obolele osobe pate nekoliko dana od nesnosnog bola, a antibiotici često pružaju malo ili nikakvo olakšanje. Zato – koristite ulje origana. Kada se popije (razblaženo) origano ulje, brzo eliminiše bol i inflamaciju i pored toga brzo uništava uzročnike infekcije.

Upala grla može biti uzrokovana raznim mikrobima uključujući  bakterije, viruse i gljivice. Pretpostavka da je upala bakterijska je greška koja se često pravi. Ako bi upala grla bila često bakterijska , antibiotici bi bili od pomoći, ali ako je uzrokovana virusom ili gljivicom antibiotici samo mogu pogoršati situaciju. Dobrobit ulja od origana  je i ta da je korisno za upalu grla bez obzira na poreklo mikroba, što ga čini neprocenjivim posebno za porodice sa decom i/ili adolescentima zato jer oni razvijaju širok opseg infekcija respiratornog sistema. Deca su posebno jako podložna toksičnim efektima antibiotika i mogu razviti upalu grla kao rezultat uporne terapije antibioticima.

Način primene

Ulje divljeg origana je sigurno čak i za decu. Ulje se može koristiti razblaženo ili u obliku softgel kapsula. Dodajte nekoliko kapi razblaženog ulja divljeg origana u slanu vodu i grgoljite nekoliko puta dnevno.