4.5
(8)

Herba Sept

Herba Sept je organski koncentrovani oralni rastvor i antiseptik za higijenu usne duplje i ždrela. Dokazanog antimikrobnog dejstva, izrađen od organskog divljeg origana.

Herba Sept – glavne karakteristike:

 • koncentrovani organski oralni antiseptik

 • štiti i pomaže protiv oboljenja usne duplje, desni i ždrela

 • efikasan protiv infekcija u usnoj duplji (afte)

 • ublažava simptome upale desni

 • za prijatan i osvežavajući dah

 • naučno dokazano da eliminiše najčešće bakterije i gljivice iz usne duplje (Istraživanje-pdf)

 • dokazano čuva jaka antiseptična svojstva i u razblaženju 1:3 u korist vode

 • izradjen od 100% organskih sertifikovanih sirovina

 • ne sadrži alkohol, veštačke boje, zaslađivače i gluten

 • pogodan i za decu starosti od 3 god.

 • ekonomsko pakovanje od 230ml


Herba Sept DOKAZANO uspešno sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:

Streptococcus pyogenes,
Streptococcus mutans,
Streptococcus salivarius,
Streptococcus sanguis,
Pseudomonas aeruginosa,
Proteus mirabilis,
Staphylococcus aureus i
MRSA – methicillin – rezistentni Staphylococcus aureus,
Candida albicans i
Candida krusei
.

Pročitajte kompletno istraživanje (pdf)

Saznajte više o delotvornosti

Herba Sept je izradjen od najkvalitetnijih organskih biljnih sirovina koja imaju potvrdjena antibakterijska i antigljivična svojstva. Herba Sept je analiziran na Biološkom institutu “Siniša Stanković” iz Beograda.
Rezultati istraživanja suimpresivni i potvrdili su da Herba Sept uspešno sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:
Streptococcus pyogenes, Streptococcus mutans,Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis, Staphylococcus aureus i methicilin – rezistentni Staphylococcus aureus, Candida albicans i Candida krusei.

Streptococcus pyogenes najčešće izaziva upalu nosa i ždrela, streptokoknu anginu, šarlah, upalu orgaana za disanje, crveni vetar i gnojne infekcije kože. Ukoliko se pravovremeno ne započne terapija može doći do komplikacija u vidu upale sinusa, srednjeg uva, upale moždanih ovojnica i reumatske groznice.

Streptococcus mutans su odgovorne za nastanak zubnog karijesa koji će napraviti idealno tlo za parodontozu i upalu desni. U 30-40% slučajeva kao najozbiljnija komplikacija može nastati bakterijski endokarditis odnosno zapaljenje srčanih zalistaka.

Staphylococcus aureus naziva se još i zlatnom stafilokokom. Ono što ovu bakteriju čini jedinstvenom su brojni mehanizmi otpornosti na antibiotike. Naime, bakterija je stvorila brojne načine kako da se obrani od delovanja antibiotika što stvara probleme u lečenju infekcija koje ona izaziva.
Stafilokoke najčešće dovode do upale sluznice nosa i grla, ušiju, sinusa, a neretko izazivaju i upalu pluća. Preko krvi i limfe mogu da izazovu i sekundarne infekcije poput osteomijelitisa, artritisa, meningitisa i endokarditisa, a posebno su u osetljive osobe sa smanjenim imunim odgovorom.
Oralna kandidijaza je gljivična infekcija usne duplje najčešće izazvana Candidom albicans, i do njenog nastanka dolazi kada se pod uticajem nekog lokalnog ili sistemskog faktora poremeti normalna flora usne šupljine. Simptomi oralne kandidijaze su beličaste naslage na jeziku i u usnoj duplji, loš zadah, otečena donja usna, ukus metala u ustima, krvarenje desni, osetljivost i bol u ustima.

Na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu, urađeno je poređenje Herba Sept-a sa najčešće korišćenim komercijalnim antibioticima (nazivi komercijalnih lekova su objavljeni u istraživanju) i antimikotikom (naziv u istraživanju), pri čemu je Herba sept kako u maloj koncentraciji tako i u različitim razblaženjima pokazao svoju efikasnost, odnosno sprečio je rast bakterija i gljivica bez pojave rezistencije, dok su mnogi antibitici korišćeni u istraživanju pokazali neefikasnost zbog otpornih sojeva mikroorganizama.

Herba Sept je prirodni proizvod, bez alkohola koji u svom sastavu sadrži eterična ulja divljeg origana, timijana, žalfije, karanfilića, peperminta.
Eterična ulja divljeg origana, timijana i žalfije smatraju se jakim prirodnim antibioticima , primarno zbog svojih antimikrobnih, antizapaljenskih i antiseptičkih svojstava. Zajedno sa antioksidantnim osobinama ulja karanfilića i analgetskim dejstvom ulja peperminta predstavljaju idealnu kombinaciju u borbi protiv bakterija i gljivica koji izazivaju infekcije usne duplje, desni i ždrela.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 4.5 / 5. Broj glasova: 8

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!