Ovo je bizaran tip osipa na koži koji se pojavljuje primarno na licu, specifično na ili oko nosa. Bolest napada lojne žlezde, koje postanu crvene, upaljene i inficirane. Godinama je medicinska praksa tvrdila da nema poznatog uzroka niti leka za rosacea. Pa ipak, novi dokazni materijal donosi suprotno: infekcija izgleda kao verovatan krivac. Prema Dr. Mark Dahlu, predsedavajućem u odeljenju za dermatologiju Univerziteta u Minesoti, ozlede od bukvalno svih rosacea pacijenata su inficirane parazitima. Neverovatno, parazit je od tipa malih stvorenja poznatih kao Demodex, vrsta stvorenja koje inficira koren kose i lojne kanale. Oni su normalni stanovnici kože. Ali u rosacea tipu, oni su prnađeni u neverovatno velikom broju. Ostala istraživanja upućuju na internu infekciju kao faktor. Kako je publikovano u Family Practice News iz 1996 Heliobacter pylori, bakterija koja napada unutrašnji zid stomaka, može takođe biti faktor. Očigledno je da organizam sekretuje toksin koji uzrokuje patern inflamacije i crvenilo tipično za rosacea. Prema istraživačima kada je organizam uništen antibioticima, rosacea nestaje.

Ulje divljeg origana uništava ove male parazite. Pored toga, smanjuje inflamaciju i naticanje koje je u vezi sa infekcijom kože. Kao takvo, idealan je lek za ovo stanje.

Način primene

Uzmite ulje divljeg origana agresivno, tako što ćete ga koristiti interno. Aplikacija od spolja je sekundarna. Uzmite tri ili više kapi, dva puta dnevno, zajedno sa uljem od origana u gel kapsulama (Origanol Strong), dve kapsule, dva puta dnevno. Aplicirati ulje origana direktno na ozlede, jednom ili dva puta dnevno. Primedba: važno je biti strpljiv. Ne dozvolite da se obeshrabrite. Zato što je nekada potrebno i po nekoliko godina za rosaceu da se razvije, može proći nekoliko nedelja dok se ne izlečite. Ako želite da ubrzate proces, uzimajte Probotanic Premium ulje origana, dve ili više kapi, dva puta dnevno.