5
(2)

Godinama se tvrdilo da nema poznatog uzroka niti leka za rosaceu. Pa ipak, novi dokazni materijal donosi suprotno: infekcija izgleda kao verovatan krivac.

Prema Dr. Mark Dahlu, predsedavajućem u odeljenju za dermatologiju Univerziteta u Minesoti, ozlede od bukvalno svih rosacea pacijenata su inficirane parazitima. Neverovatno, parazit je od tipa malih stvorenja poznatih kao Demodex, vrsta stvorenja koje inficira koren kose i lojne kanale. Oni su normalni stanovnici kože. Ali u rosacea tipu, oni su pronađeni u neverovatno velikom broju. Ostala istraživanja upućuju na internu infekciju kao faktor. Kako je publikovano u Family Practice News iz 1996 Heliobacter pylori, bakterija koja napada unutrašnji zid stomaka, može takođe biti faktor. Očigledno je da organizam sekretuje toksin koji uzrokuje inflamaciju i crvenilo tipično za rosaceu. Prema istraživačima kada je organizam uništen antibioticima, rosacea nestaje.

Ulje divljeg origana uništava ove male parazite. Pored toga, smanjuje inflamaciju i naticanje koje je u vezi sa infekcijom kože. Kao takvo, idealno je za ovo stanje.

Uzmite ulje divljeg origana, tako što ćete ga koristiti interno. Aplikacija spolja je sekundarna i često može dovesti do iritacije i pojačanog crvenila. Važno je biti strpljiv. Ne dozvolite da se obeshrabrite.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 2

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!