Senior skin

Namenjeno je regeneraciji i podmlađivanju kože, saniranju ožiljaka i finih bora, svakodnevnoj ishrani oštećene i osetljive kože.

  • Pažljivo odabrana kombinacija ulja sa najvećim procentom esencijalnih masnih kiselina i prirodnim izvorom vitamina E koja istovremeno hrani, regeneriše i hidrira kožu

  • Namenjeno nezi zrele ali i izrazito suve i oštećene kože

  • Podstiče mikrocirkulaciju i koži vraća zategnutost, elastičnost, prirodni sjaj i zdrav izgled

  • Ulje tamjana dubinski ulazi u epidermis i direktno hrani i regeneriše hidrolipidni sloj kože

  • Zaustavlja proces dehidracije i starenja kože, vraća elastičnost i ublažava bore

  • Ulje pšeničnih klica – najjači prirodni koncentrat vitamina E dokazano smanjuje nastanak bora

  • Štiti kožu, ulazi u najdublje slojeve stvarajući prirodne rezervoare vlage

Senior skin predstavlja mešavinu eteričnog ulja tamjana, hladno ceđenog ulja jojobe i ulja pšeničnih klica.

Ulje tamjana

Ulje tamjana je eterično ulje dobijeno vodenom destilacijom aromatične smole drveta Boswellia serrata. Bosvelična kiselina koja se nalazi u smoli opušta mišiće lica i olakšava mikrocirkulaciju, dovodeći do prevencije nastanka bora i redukcije postojećih. Ulje tamjana sadrži bioaktivne komponente koje hidriraju, hrane kožu i pomažu u borbi protiv znakova prevremenog starenja. Poboljšava ćelijsko disanje što ga čini najboljim eteričnim uljem za negu zrele, osetljive i problematične kože.

Ulje pšeničnih klica

Ulje pšeničnih klica je hladnoceđeno ulje, jedno od najcenjenijih u kozmetičkoj industriji. Zbog svojih blagotvornih hranljivih i regenerativnih svojstava, nalazi se u velikom broju preparata za negu kože. Ulje pšeničnih klica sadrži najjači prirodni koncentrat vitamina E, ima ga čak sedam puta više nego u ostalim uljima! Vitamin E je poznati antioksidant i ima glavnu ulogu u formiranju ćelija kože i direktnog obnavljanja. Ulje pšeničnih klica stimuliše razmenu tečnosti u koži, štiti ćelije od oštećenja, dubinski hrani i regeneriše kožu. Dokazano eliminiše znake starenja i bore kroz jačanje vezivnog tkiva u koži. Suva, tanka, osetljiva i ispucala koža će posebno ceniti ovo ulje.

Ulje jojobe

Ulje jojobe je jedno od najkvalitetnijih ulja u nezi kože. Gotovo je bez mirisa i boje, a hemijska struktura je slična sebumu, stoga je veoma korisno za negu i lečenje osetljive kože. Zahvaljujući miristinskoj kiselini koja se nalazi u sastavu ulja, pogodno je za negu upaljene i nadražene kože. Izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizuje pH i regeneriše kožu. Nezamenljiv je sastojak za poboljšanje elastičnosti kože.