Junior skin

Junior skin predstavlja intezivnu fuziju eteričnog ulja čajevca i ulja jojobe. Ovaj potpuno prirodni preparat je nezamenljiv za negu masne i problematične kože sklone aknama.

  • Čisto, prirodno, antibakterijsko, dezinfikujuće, hranljivo ulje jojobe sa uljem čajevca

  • Posebno namenjeno za masnu, nečistu i osetljivu kožu podložnu aknama, bubuljicama i mitiserima

  • Ulje jojobe smanjuje lučenje sebuma, zapušavanje pora i pojavu bubuljica

  • Suši i uklanja već postojeće akne

  • Regeneriše i hrani duboke slojeve kože

  • Ulje čajevca zaustavlja razvoj mikroorganizama na koži

  • Smiruje upale, hidrira kožu i vraća joj tonus

  • Odličan proizvod za negu mlade, osetljive i problematične kože sklone aknama

Ulje čajevca

Eterično ulje čajevca je jedno od najmoćnijih biljnih antiseptika. Često ga nazivaju i “prva pomoć u bočici”, jer je delotvorno protiv bakterija, gljivica i virusa a stimuliše i imunološki sistem. Sadrži izuzetno kompleksnu mešavinu organskih jedinjenja od kojih je najznačajniji terpentin – 4 – ol, naročito aktivan protiv bakterije Propionibacterium acnes, glavnog uzročnika pojave akni. Značajan je i podatak da ulje čajevca deluje i na Staphylococcus aureus i Staphylococcus epidermidis koji su uzročnici širokog spektra kožnih infekcija, od blagih upala pa do komplikovanih akni i drugih gnojnih upala.

Ulje jojobe

Jojoba ulje ima široku upotrebu u kozmetici. Pozitivni efekti jojoba ulja poznati su od davnina. Još Indijanci su koristili ulje jojobe protiv isušivanja od pustinjskog sunca, za olakšanja bolova i za kožne povrede. Jojoba ulje bogato je hranljivim mastima, vitaminima, posebno vitaminom E, omekšava kožu, neguje i štiti od štetnih spoljašnjih uticaja, vlaži kožu i tako smanjuje pojavu bora, uravnotežuje prirodnu kiselost kože. Ulje jojobe  se preporučuje za intenzivnu negu suve kože, kao prirodni tretman kože sklone aknama i miteserima, za negu kože i uklanjanje crvenila, pomaže kod iritirane kože. Odlično je za svakodnevnu negu, čišćenje i zaštitu kože. Pogodno je kao baza za mešavine za lice jer brzo prodire u kožu. Efekti ulja jojobe su produženo antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo, smanjenje proizvodnje sebuma, smanjenje akni.

Reference

Antimikrobno dejstvo ulja čajevca na glavne uzročnike akni i infekcija kože – Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus i Staphylococcus epidermidis


Protivzapaljenska aktivnost ulja čajevca


Ulje čajevca – hemijski sastav i aktivne komponente, medicinska i farmakološka primena


Upotreba ulja čajevca u kozmetiče svrhe


Ulje čajevca – pregled antimikrobnog dejstva i mogućnosti medicinske primene