Gospodin D.M.  (63 godine) javio se redakciji Magičnog bilja i Probotanicu u želji da podeli svoje iskustvo u vezi  sa korišćenjem Ulja crnog kumina. D. se već 20 godina leči od esencijalne arterijske hipertenzije. Uprkos promeni različitih terapijskih kombinacija, pritisak nije uspevao da snizi ispod 150/90 mmHg.
Najveći problem mu je predstavljalo često variranje i skokovi  vrednosti krvnog pritiska koji su ga ometali u svakodnevnim životnim obavezama. Često je imao  glavobolje, zujanje u ušima, vrtoglavice, nedostatak vazduha… Gornji pritisak je znao da ide i do vrednosti od 200 mmHg.

D. je ulje crnog kumina počeo da koristi krajem avgusta ove godine. Na početku korišćenja ulja, prve promene su bile osećaj vitalnosti, imao je više energije i kvalitetniji san. Ulje crnog kumina koristi već 3 meseca. Gospodin M. je poželeo da podeli svoje iskustvo jer je posle dve decenije upotrebe lekova i različitih prirodnih pomoćnih sredstava za snižavanje pritiska, konačno uspeo da krvni pritisak dovede pod kontrolu. Sada iznosi  125/80 mmHg. Značajno je i to da su prestali nagli skokovi njegove vrednosti. Takođe je naveo da nije menjao životne navike. Vodi umeren život, redovno koristi terapiju i trudi se da se što zdravije hrani.

D. nam je rekao da ulje crnog kumina koristi i njegova majka koja ima 88 godina. Zbog oslabljene cirkulacije imala je problema sa vrtoglavicama, trnjenjem i bolovima u šakama. Od kako koristi ulje crnog kumina ovi simptomi su gotovo nestali. Oseća se dosta sigurnijom, ima više energije i vidljivo je boljeg psiho-fizičkog stanja.

Gospodin D.M.  ulje crnog kumina toplo preporučuje svim osobama koje imaju bilo koji zdravstveni problem, a prvenstveno osobama sa visokim, neregulisanim krvnim pritiskom i problemima sa cirkulacijom.