1. Ulje jojobe – za sve tipove kože

Hidrira i regeneriše oštećenu kožu, vraća sjaj, reguliše lučenje sebuma, vraća kosi sjaj i hrani  kožu glave. Ne ostavlja masne tragove. Sprečava razvoj bakterija i gljivica na koži. Nema poznatih iritacija i alergija na ovo ulje.

Uputstvo: dva puta dnevno par kapi ulja se utrlja nežno na vlažnu i čistu kožu.

2. Ulje lešnika – za mešovitu i masnu kožu

Reguliše lučenje sebuma i povoljno deluje kod masne kože i akni. Pospešuje regeneraciju kože, čisti proširene pore, zateže i tonira, smanjuje starenje kože. Odlično kao pakovanje za kosu.

Uputstvo: dva puta dnevno par kapi ulja se utrlja nežno na vlažnu i čistu kožu.

3. Ulje tamjana – za zrelu kožu i regeneraciju

Regeneriše kožu posle akni, ožiljaka, boginja. Liftig efekat omogućava zatezanje i podmlađivanje zrele kože. Naziva se i „božansko ulje“ koje je koristila i Kleopatra. Efikasan antirid za sitne bore oko očiju.

Uputstvo: 20-30 kapi ulja tamjana se razblaži u 50ml nekog hladno ceđenog ulja.

4. Ulje protiv akni (ulje čajevca + ulje jojobe)

Za problematičnu kožu sa aknama, mitiserima, masnu kožu. Dubinski  regeneriše i obnavlja oštećenu kožu. Hidrira i sprečava razvoj mikroba na koži.

Uputstvo: dva puta dnevno, naneti par kapi ulja na vlažnu i čistu kožu

5.Ulje za regeneraciju kože (tamjan, jojoba, pšenične klice)

Za zrelu, suvu i oštećenu kožu. Podstiče mikoricirkulaciju, vraća zdrav izgled i sjaj kože, dubinski hidrira i ublažava bore.Uputstvo: dva puta dnevno, naneti par kapi ulja na vlažnu i čistu kožu. 

6. Ulje pšeničnih klica – eliksir mladosti

Ulje je pogodno za svakodnevnu upotrebu. Blagotvorno dejstvo ispoljava kod upalnih procesa na koži – ekcema i psorijaze. Regeneriše kožu posle dubinskih rana, opekotina i ožiljaka.

Uputstvo: dva puta dnevno, naneti par kapi ulja na vlažnu i čistu kožu.

7. Ulje koštica grožđa – za zrelu kožu i masnu kožu

Zateže kožu, hidrira. Masna koža dobro upija ovo ulje. Pomaže kod problema sa aknama. Ublažava sitne bore oko očiju. Izuzetan izvor vitamina C, E, beta karotena i flavonida koji imaju blagotvorno dejsvo na kožu.

Uputstvo: dva puta dnevno, naneti par kapi ulja na vlažnu i čistu kožu.

8. Ulje koštica kajsije –  za sve tipove kože

Izuzetno ulje za sve tipove kože. Bogato vitamina i minerala koji hrane i neguju kožu. Podmlađuije, zateže, regeneriše i  hidrira. Ne ostavlja masne tragove na koži. Sprečava gubitak kose ( utrljati ulje u koren kose, ostaviti pola sata da deluje pa oprati kosu).

Uputstvo: dva puta dnevno, naneti par kapi ulja na vlažnu i čistu kožu.

Sva prirodna hladno ceđena i etarska ulja se koriste u maloj količini na vlažnu kožu jer se tako olakšava upijanje i iskoristljivost ulja. Prirodni preparti deluju svojim bioaktivnim supsancama, a ne količinom tako do je dovoljno naneti par kapi ulja na kožu. Višak ulja koju koža ne upije treba obrisati papirnom maramicom.

Prirodni preparati će vam obezbediti najbolju moguću negu i zdravlje. Korišćenjem ovih ulja smanjujete izloženost svoga tela raznim hemikalijama koje se inače koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata. Pročitajte prethodni članak – Fatalna lepota.