Mnogi znaju Dr Ingrama kao „dr Origano“. Čudotvorna moć isceljenja divljeg origana bila je praktično nepoznata u Severnoj Americi sve do ranih 1990-tih godina, iako su ga preci koristili hiljadama godina. Čuveni Hipokrat je davno pisao o divljem origanu. Dr Ingram je posvetio svoj život istraživanju ovih namirnica i lečenju biljem, odnosno istraživanju u tradicionalnim i prestižnim institucijama kao što je George Brown Medicinski centar Univerziteta u Vašingtonu, Kornel Univerzitet i drugi.

Respiratorne bolesti su uzrokovane mnogim stvarima: Pneumokoki, azbestoza, Sarcoidosis, udisanje olova i drugih teških metala i zagađenja. Trenutno, postoji epidemija respiratornih bolesti u Severnoj Americi, pre svega zbog bakterija, a postoji i jedna posebna klica koja izaziva mnogo problema. Ovaj zametak je buđ gljiva (mould fungus). Prema Webster rečniku, gljiva je Saprofit (saprophyte), a Saprofit je organizam koji raste na mrtvim i raspadajućim materijalima. Svoje prisustvo u našem telu ukazuje na stanje našeg zdravlja, a mi ne želimo da nešto raste u nama. Najveći izvor plesni je zagađeni vazduh koji šteti i iritira pluća i bronhijalne puteve, a potom, do određenog stepena, dolazi u krv i ostale organe. Buđ i gljive takođe kontaminiraju žitarice.

Ulje divljeg origana

Otkrio sam da su začini najdelotvorniji germicid u svetu. Najpoznatiji začin ekstrakt je ulje divljeg origana. Ulje origana je ključ za lečenje gljivica, buđi i zaraza. To je značajno za širok spektar zdravstvenih problema kao što su alergije, polenska groznica, Aktinomikoza, azbestoza, Blastomikoza, zgrušavanja krvi, bronhitis, kašalj, cistične fibroze, emfizem, demoliranje pluća (gde ljudi rade u okolini sa dosta prašine), histoplasmosis, nazalni polipi, upala pluća, Sarcoidosis, Silikoza, sinusa, upala krajnika, laringitis i tuberkuloze.

 

Ulje divljeg origana protiv bakterije kandide (Candida)

Godine 2001, preliminarna istraživanja na Univerzitetu Džordžtaun u Vašingtonu pokazala su da je gljivica candida albicans uništena od strane pojedinih ekstrakata začina. Tim istraživača je koristio najfinije začine (uključujući ekstrakte divljeg origana, divlje kadulje i planinskog kumina). Istraživanja su bila obavljena nad gljivicom candida albicans. Ova gljivica izaziva neopisiv bol, invaliditet i smrt u Severnoj Americi, čak i danas, a predstavlja i uzrok sepse u bubrezima, hronični sindrom umora i fibromialgiju. Ona je veliki faktor kolitisa, sindroma razdražljivosti creva, Kronove bolesti, ulcerozni kolitis, eosophagitis, hiatal hernija i gastritisa. U studiji, gljivica candida albicans je umetnuta u tkivo. Jedan deo kulture je tretiran divljim origanom, mešavina poznata kao P73, a drugi deo sa drogom amphoteracin B.. Ovo istraživanje je objavljeno u Molecular and Cellular Biochemistry  2002 god. Istraživanje je pokazalo da su ovi začini potpuno uništili svaki trag gljiva u kulturi tkiva, da nikakva kandida nije potom pronađena. Prema istraživanjima, životinje koje su tretirane origanom su zdravije nego što su bile pre tretmanaAmphoteracin B je veoma moćan lek koji uništava gljive, ali uzrokuje i oštećenje bubrega. Ipak, ovde je reč o origanu, koji je moćan i efikasan, i što je važno – bez neželjenih efekata.

Divlji origano protiv stafilo (staph) bakterija

Druga studija na Univerzitetu Džordžtaun je pokazala da je divlji origano uništio staph otporne bakterije. Vršena su poređenja divljeg origana i leka pod imenom Vankomicin, koji predstavlja efikasan lek za staph bakterije, i utiče na to da oko 40% ispitanih životinja preživi. Staph bakterije su opasne, a davanjem origano ekstrakta 50% ispitanih životinja je uspelo da preživi. Ako se poveća doza, može se eventualno ostvariti opstanak i od 100%. Potrebno je ipak vršiti još proučavanja u budućnosti.
Origano ekstrakti su upotrebljavani tokom vekova. Divlji origano i ostali začini se koriste tokom 50.000 godina ljudske istorije. Vavilonci, drevni faraoni, doktori islamisti, i Britanci u 17. veku su koristili origano. Britanci ga koriste protiv prehlada, bronhitisa, hroničnog kašlja, problema sa uhom i protiv dijareje.

Istraživanje USDA

Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (USDA) je istraživalo antioksidantivna svojstva hrane i potvrdilo je da je od svih namirnica i ekstrakata začina, divlji origano od 3 do 20 puta moćniji kao Germicidan nego bilo šta drugo testirano. Napominjemo da su u svojim istraživanjima koristili kultivisan origano (uzgajan na farmi). Rezultat koji pokazuje da je origano 20 puta jač, dobijen je na osnovu analize divljeg origana, koji je mnogo moćniji od pitomog (uzgajanog) origana.

Paraziti

Paraziti mogu da izazovu brojne probleme u plućima. Paraziti su crvi, amebe, protozoas, tapeuorms, itd. Postoje u svemu. Ako putujete u inostranstvo, ako pijete „gradsku“ vodu, i ako jedete u restoranima, izlažete se određenom riziku. Hulda Klark i mnogi drugi su to dokazali. Ako imate hronične plućne bolesti, druga stvar koju treba da uništite su paraziti. Oni mogu da žive u jetri, plućima, crevima, a mogu izazvati rak, bolesti srca, jetre, fibromialgiju i lupus. Ukoliko su plućne bolesti izazvane bakterijama ili parazitima, divlji origano je odgovor.

Snaga antioksidanata

Nedavna studija (2002) od strane USDA, utvrdila je da od svih prirodnih testiranih antioksidanasa, začini su najbolji. Od svih začina pak, najbolji je divlji origano, koji ima 40 puta jači antioksidans efekat od jabuka i više od pet puta jače delovanje od borovnice.

Da biste saznali da li imate infekciju gljivice buđi, možete uraditi test. Ako imate:

* Hronični bol u zglobovima – 2.
* Sinusne napade ili hronične upale sinusa – 5.
* Vodene oči – 2.
* Svrab očiju – 2.
* Nedostatak daha – 3.
* Spastičke mišiće – 1.
* Ukočenost vrata – 1.
* Ukočenost kičme – to daje 5. Ukočena kičma je jasno povezana sa plesnima, gljivicama ili infekcijama mikotoksina i dovodi do oštećenja.
* Hroničnu infekciju uha, kod odraslih osoba – 3.
* Nesanicu – 5
* Nedostatak pažnje i koncentracije – 10.
* Napade na kijanje, curenje nosa – 2.
* Hroničnu glavobolju – 2.
* Bol iza oka – 1
* Teško disanje – 5.
* Vrtoglavicu – 1.
* Hives – 2.
* Suvi kašalj – 5.
* Sklonost ka alergijama. Osetljivost na hemikalije, fibromialgiju, osetljivi na sve, slaba koncentracija, mentalna magla – 5.
* Psihotične tendencije, anksioznost, neurozu, bez drugog razloga –  3.
* Svrab kože – 3.
* Svrab glave –  5.
* Atletska stopala – 5.

Ako je ukupan zbir 10 i više od 10, možemo da verujemo da imate buđ gljive u vašem organizmu.

Izvor na LINKU.