5
(2)

Koliki su samo strah izazvali filmovi o zuboboljama; oni snimaju čoveka koji šeta okolo u neizdrživom bolu sa pakovanjem leda na licu. Ne bojte se, jer ulje origana može zaustaviti zubobolju lako i brzo.

Zubobolja je skoro uvek uzrokovana infekcijom zuba, dentina,a  posebno nerva u korenu zuba. Blaži bolovi u zubu, mogu biti posledica nedostatka kalcijuma i magnezijuma ili nedostatka vitamina D. Oni su potrebni za deponovanje kalcijuma i magnezijuma u gleđ zuba.

Ulje divljeg origana je jako korisno za ovo stanje, uveliko zbog svojih sposobnosti prodiranja. Njegove aktivne supstance su sposobne da prodru u gleđ, tako da njegovo delovanje može dostići tačno mesto gde je neophodno: zubni kanali i koren. Studija izvedena na Weber Nacionalnom Univerzitetu je utvrdila da ulje od origana potpuno uništava oralne patogene.

 Način primene

Piti razblaženo ulje tri, četiri kapi na dan (razređeno u kašičici maslinovog ulja). Ispirati desni sa origano vodom. Možete koristiti i ulje karanfilića koji je najjači anestetik što se tiče zubobolje.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 2

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!