4.5
(2)

Tuberkuloza je infekcija izazvana bakterijom  Mycobacterium tuberculosis. Ova bakterija ima sklonosti da inficira pluća ali takođe može napasti i mnoge druge organe uključujući bubrege, slezinu, stomak, nervni sistem, kosti, endokrine žlezde i kožu.

Verovalo se da se tuberkuloza leči boljim sanitarnim uslovima i upotrebom određenih antibiotika, pa ipak, bolest je danas sveprisutna. Činjenica stoji da je tuberkulozu veoma teško izlečiti bilo kojim sredstvima. Jedan od razloga je i duboko ukorenjivanje infekcije. Mikobakterija inficira regione tkiva, kao što su duboka udubljenja u plućnim krilima, kičmeni stub, mozak, unutrašnji zid creva i zglobova, mesta do kojih lekovi teško prodiru. Pored toga, mikobakterije su bizarni organizmi kojima nedostaje tipični bakterijsko ćelijski zid i zato su mnogo spremnije da izbegnu imunološke odbrane.

Ulje divljeg origana je idealan lek za tuberkulozu. Kada se inhalira, poseduje jedinstvenu sposobnost da prodre duboko u tkivo pluća. Kada se uzima interno, prodire duboko u procepe između unutrašnjih organa, uključujući pluća, gde se mikrobi lako skrivaju. Uzimano u konitinuitetu zaista puno može pomoći u eliminisanju ovog životno pretećeg stanja.

 Način primene

Duboko inhalirajte ulje divljeg origana nekoliko puta dnevno. U pola litra vrele vode stavite nekoliko kapi origano ulja i inhalirajte isparenje. Dobro zatvorite oči pošto je ulje origana ljuto i na ovaj način se izbegava iritacija konjuktivalne sluznice očiju. Uzmite takođe kompleks čitave biljke, tri kapsule na dan. Nastavite sa tretmanom nekoliko nedelja i/ili meseci ukoliko je potrebno. Za  uporne slučajeve pijte tri nedelje i origano ulje. Prve nedelje 3 puta po 1, druge nedelje 3 puta po 2 a treće nedelje 3 puta po 3 kapi origano ulja razblaženog u kafenoj kašičici nekog drugog jestivog ulja ( maslinovog, suncokretovog.. ). Budite sigurni da ste dobili dovoljno sunčeve svetlosti jer je  ultraljubičasto zračenje visoko toksično za TB bakteriju. Takođe, popijte 1L čaja od divljeg origana, svaki dan . U XVII veku, ovaj čaj je korišćen kao TB terapija.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 4.5 / 5. Broj glasova: 2

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!