4.9
(7)

Naučnici su jasno pokazali da su infekcije glavni uzrok hroničih stomačnih obolenja. Australijski lekari prvi su dokazali da je čir na želucu, kao i hroničan stomačni bol, velikim delom izazvani infekcijom bakterije poznate kao Heliobacter pylori. Ovaj bacil je sposoban da izbegne normalnu odbranu želudačne sluzokože, kao što je želudačna kiselina i da se razvije unutar zidova želuca. Infekcija izaziva niz poremećaja uključujući bol u stomaku, nadimanje, upornu gorušicu, čir na želucu i ako je infekcija dugo prisutna može se razviti i karcinom želuca.

Ulje divljeg origana je jak antiseptik, što znači da ubija širok spektar bacila. Steriliše septičke vode. Cornell Univerzitet objavljuje da ni jedan bacil ne može da se odupre njegovoj antiseptičkoj moći.

 Način primene

Uzmite ulje od origana , 1 do 3 kapi, tri puta dnevno razblažene u kafenoj kašičici nekog jestivog ulja ( maslinovog, suncokretovog… ). Takođe, uzmite  kapsule ulja divljeg origana, 1 ili 2 kapsule, dva puta dnevno. Po želji, možete piti origano vodu, jak vodeni tonik dobijen destilacijom divljeg origana, 0.5 dcl, dva puta dnevno.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 4.9 / 5. Broj glasova: 7

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!