5
(1)

Svi koji se bave sportom manje-više su podložni povredama. Naročito u  sportovima kao što su fudbal, rvanje, košarka i hokej, vaterpolo.Sportisti često pate od povreda mekog tkiva koje predstavljaju traumu za kožu, hrskavice, tetive, mišiće i ligamenate. Ove ozlede mogu biti i otvorene rane ali su češće u pitanju tupe povrede gde se javljaju modrice, istegnuća, uganuća, kontuzije, oštećenje mišića ili pokidani ligamenti. Sve ove ozlede imaju jednu zajedničku osobinu: bol i inflamacija.

Gljivična infekcija je česta pojava kod sportista. Gljivice obitavaju u javnom okruženju i infekcija se može lako dobiti samo kontaktom kože sa bukvalno bilo kojom površinom. Pa su tako pojave kao atletska stopala i svrab kože uobičajena pojava. Ulje divljeg origana kontaktom uništava gljivice kože, naročito gljivice atletskih stopala.

Ulje divljeg origana je sveobuhvatan lek za sportiste i ima delovanje na širok opseg  povreda. Lista njegovih indikacija uključuje uganuća, istegnute mišiće, pokidane mišiće, povrede ligamenata, grčeve u nogama, osipe na nogama, bursitis, sindrom karpalnog tunela, neuritis, bradavice, bakterijske infekcije, kontuzije, posekotine i abrazije.

Ulje divljeg origana poseduje antiinflamatorno dejstvo i duboko prodire u tkivo. Zbog svojih sposobnosti prodiranja, ubrzava ozdravljenje raznih traumatskih ozleda, dok u isto vreme smanjuje/eliminiše bol. Jedan od razloga zašto zaustavlja bol je to što je ulje prirodni anestetik. Njegovo poznato dejstvo protiv bola čini ga idealnim sredstvom za sportske povrede.

 Način primene

Nanesite razblaženo ulje divljeg origana nežno na zahvaćeno mesto. Ponoviti aplikaciju nekoliko puta dnevno dok se stanje ne popravi. Koristiti makar dva puta dnevno za ubrzano ozdravljenje. Ako se pojave osipi ili iritacije, prekinuti sa upotrebom. Napravite svoje sopstveno sredstvo mešanjem ulja origana sa čvrstim mastima kao što su lanolin ili kakao puter. Aplicirati po potrebi. Efektivnost ulja divljeg origana je demonstrirano u sledećem slučaju:

 ISTORIJA SLUČAJA:

Gospodin C. Je imao nezgodu: on je ispustio ciglu od 25kg na svoje stopalo. Ubrzo njegova žena je nanela ulje origana na njegovo stopalo i odvela gospodina C kod lekara. Skener je otkrio ozbiljne frakture ali ono što je najviše zadivilo lekare bila je činjenica da uprkos veličini povređenog mesta, on nije pokazivao bolne reakcije niti je imao otok.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 1

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!