Milione Amerikanaca pati od problema sa sinusima. Simptomi kao što su post-nazalno curenje, polenska groznica, i nos koji curi (rhinitis) postali su kuga modernog vremena. Ovo se lako može videti gledanjem televizije sa njihovim neprestalnim reklamama o lekovima za sinuse kao i pogledom na tipične rafove u apotekama koje su pune lekovima za sinuse.

Definisano kao inflamacija u sinusnim šupljinama, sinusitis može biti izazvam raznim faktorima. Najčešći razlozi su alergijske reakcije na hranu, inhalatorne alergije i infekcije. Nekoliko ljudi je shvatilo da su navike u ishrani intimno vezane sa uzrokom stanja sinusa. Obično, kada su sinusi pod inflamacijom pretpostavlja se da je problem inhalatorne prirode kao polenska alergija ili infekcija. Ipak, sinusitis obično dolazi od toksične reakcije na hranu ili pića ali infekcije kao i inhalatorne alergije moraju se uzeti kao sekundarni uzrok.

Nedavne studije sprovedenu na prestižnoj Mayo klinici su slično definisale uzrok hroničnog sinusitisa: zaraženost plesnima. Istraživači su pronašli nekih 40 različitih tipova plesni kako se razvijaju u sinusima svojih žrtava. Zaključak je bio da su plesni razlog dugačkog niza simptoma sinusa kao što su nos koji curi, post nazalno curenje, akutne sinusne infekcije i zapušeni sinusi.

Ulje divljeg origana je tip prirodnog leka za sinuse. Pomaže otvaranju začepljenih sinusnih prolaza i utanjuje mukus, a takođe zaustavlja i stalno oticanje mukus sekrecije. Ulje divljeg origana takođe pomaže smanjenju toksikacije alergijskih reakcija. Pa ipak, nejgova najveća snaga je u činjenici da uništava plesni i druge napadače sinusa i to kontaktom.

Vrednost ovog ulja u zaustavljanju napada na sinuse, polenske alergije i rhinitisa je čudesna. Ja sam posmatrao jako puno kijanja i masivne alergijske reakcije zaustavljene u deliću sekunde nakon apliciranja ulja. Godine sinusne kongestije su odnešene preko noći. Jednostavno, ulje divljeg origana i izmrvljena neprerađena biljka u formi kompleksa pokazali su najbolje terapeutske rezultate koje sam ikada video u tretmanima ovog stanja.

 Način primene

Inhalirajte ulje često da bi pomogli otvaranju začepljenih sinusnih prolaza. Stavite kap ili dve ulja origana na kožu ispod nosa za jači direktniji efekat. Konzumirajte ga ispod jezika, tri ili više kapi, dva puta dnevno. Uzimajte kompleks neprerađene biljke(Origanol),  dve kapsule, dva puta dnevno dok se stanje ne popravi. Kao preventivu uzmite kap ili dve ispod jezika zajedno sa jednom ili dve kapsule kompleksa.