5
(1)

Otvorene rane su sigurno najčešće ozlede koje se pojavljuju na poslu ili u kući. U velikoj porodici izgleda da se svake nedelje neko povredi, specijalno ako su mala deca u okolini. Postojala je nada da ukoliko bi došlo do veće ozlede porodični doktor ili u ranijim danima, lekar iz hitne pomoći rešio bi problem. Pa ipak, šta sa malim ranama koje se mogu desiti svakoga dana? Nama nedostaje taj univerzalni napitak, taj sveobuhvatni, svelečeći koji leči rane i sprečava katastrofe.

Ulje divljeg origana je upravo ta medicinska kutijica u boci koju svi želimo i koja je perfektan tretman za bilo koji tip otvorene rane. U terminima antiseptika, jedna familijarna medicinska kutija tipično sadrži stvari poput hidrogen peroksida, merkurokroma, joda, heksaklorofen, (antiseptik na bazi hlora) i alkohol. Što se tiče merkurokroma (na bazi žive), interesantno je primetiti da Taberov medicinski rečnik tvrdi da je „njegova efektivnost sumnjiva“. Dalje, Taber beleži da alkohol, jod, i hexaklorofen dok uništavaju mikrobe, ne uspevaju da unište spore od kojih se mikrobi pojavljuju.

Ulje divljeg origana zamenjuje sve ostale antiseptike i u osnovi je superiornije od svih komercijalnih antiseptika kombinovanih zajedno. Na primer, dok jod, hexahlorofen i hidrogen peroxid mogu uništiti mikrobe, za oba je pronađeno u naučnim studijama da takođe uništavaju ljudske ćelije.

Dalje, hidrogen peroksid izaziva jaka oštećenja tkiva i kako takav odmaže procesu izlečenja. Takođe naučne studije potvrđuju da hidrogen peroksid i heksaklorofen jesu kancerogeni kada se apliciraju direktno na otvorenu ranu. Jod je manje toksičan za ljudsko tkivo nego hidrogen peroksid ali je krajnje toksičan ukoliko se proguta, toksičnost koja se obeležava na boci kao poznata lobanja sa dve ukrštene kosti. Kao kontrast, ulje divljeg origana uništava klice kao i njihove spore bez oštećenja ljudskog tkiva.

Otvorene rane su uzrok velikim brigama jer uvek psotoji rizik od infekcije. Infekcija može biti lokalna ali tože takođe postati rasprostranjena, a to znači da može stići do krvi i/ili unutrašnjih organa. Ovo je poznato kao trovanje krvi, medicinski termin za ovo je sepsa (sepsis). Necrosis fasciitis, popularno poznata kao meso-jedeća bakterija je jedna forma ovog trovanja. Uzrokovana bakterijom, obično strep ili staph, ova infekcija je povezana sa masivnim oštećenjem tkiva koja se pojavljuju na raznim delovima tela. Obično, infekcija se pojavi kada otvorene rane bivaju inficirane uzročnom bakterijom. Koji god da je razlog, imuni sistem ne uspeva da zaustavi mikroba koji napada telo agresivno. Dok napadaju, ovi jako toksični mikrobi uzrokuju jaka oštećenja tkiva i nema tkiva koje je imuno na njihove napade. Mikrobi uništavaju tkivo sekrecijom jakog enzima, koji vrši digestiju tkiva. Meso-jedeća bakterija nije dorasla ulju od origana. Istraživanja dokazuju da bakterija koja tipično uzrokuje ovu bolest, staph ili strep, biva desetkovana uljem. Blagovremena upotreba ovog ulja od spolja i iznutra potpuno sprečava početak ove užasavajuće infekcije.

Način primene

Aplicirati razblaženoulje divljeg origana ( sa nekim drugim uljem u odnosu 4 : 1 u korist drugog ulja ) u ranu i na ivice rane: pokriti ukoliko je moguće. Ponoviti aplikaciju jednom ili dva puta dnevno. Za ubodne rane, natopite ranu uljem od origana; potražite medicinsku pomoć.  Ako se pojave iritacija ili bol, prekinuti sa upotrebom. Ako želite da pomognete u zalečenju rane, uzimajte kompleks čitave biljke u kapsulama (Origanol), tri kapsule, dva puta dnevno ili oralno unosite razblaženo ulje divljeg origana u toku tri nedelje.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 1

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!