5
(1)

Ulje divljeg origana može efikasno da reši svrab, naročito ako je uzrok alergijska reakcija. Ulje je naročito efekasno za lečenje svraba zbog direktnog kontakta kože sa toksičnim delovima kao što su smole otrovnih biljaka, sapunski rastvarači, petrohemikalije, insekticidi, herbicidi i metali. Pomaže neutralisanju raznih otrova i kao takvo pomaže detoksikaciji kože.

Alergijske reakcije su još jedan uobičajen uzrok svraba, često je svrab u vezi sa osipom. Bukvalno, svaka hrana može izazvati svrab i/ili osip. Pa ipak, obično su glavni krivci limun, pšenica, mlečni proizvodi, račići, krompir,  začini i paradajz. Razne hemikalije iz hrane mogu biti uzrok alergijske reakcije, a lista uključuje MSG, sulfate, NutraSweet, nitrate, nitrite, boje za hranu i veštačke ukuse.

Pruritus može takođe biti i znak ozbiljne bolesti. Lista takvih bolesti uključuje i karcinom jete, prestanak rada bubrega i/ili jetre i interna gljivična infekcija. U ovim slučajevima pruritus se može javiti zbog prevelike toksičnosti unutar jetre. Ako se jetra očisti od toksina, pruritus može biti izlečen.

 

Ulje divljeg origana je aktivno protiv alergijskih osipa, jer smanjuje inflamaciju dok u isto vreme blokira svrab. Kada se uzima interno, ulje i posebno izmrvljena biljka, pomažu neutralisanju alergije na hranu. Pa ipak, ulje je takođe aktivno i protiv pruritusa kod ozbiljnih bolesti, jer pomaže u pročišćenju limfe i kože od otrova, a time pomaže i boljem radu jetre.

 Način primene

Namazati razređeno ulje divljeg origana (u maslinovom ulju) na mesta koja svrbe. Ne koristiti velike količine ulja na licu jer ovo može dovesti do reakcija tipa jakog osećaja pečenja i žarenje kože. Ponoviti po potrebi. Ako se svrab ili osip ne povlače ili se stanje pogorša, prekinuti sa upotrebom. Takođe ukoliko je svrab uzrokovan hroničnom bolešću uzmite ispirajući trostruki agens divljih zelenih biljaka koji sadrži ekstrakt divljeg lista maslačka, divljeg lista čička i divljeg lista koprive, 5 ili više kapi, dva puta dnevno. Takav divlji zeleni dodatak je redak nutricioni suplement i nije dostupan komercijano.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 1

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!