5
(1)

Ovo je tip degenerativne bolesti cirkulatornog sistema. Proširene vene su naročito uobičajene kod Amerikanaca i od njih boluje približno svaka treća osoba. U cilju razumevanja ovog stanja, jako je važno podsetiti se funkcije i strukture vena. Svrha vena je da vrate krv sa periferijalnih delova tela, nazad u srce. One ovo rade tako što upumpavaju krv prema srcu. Vene su u normalnim uslovima jako elastične, tj. one mogu da se šire i skupljaju. One takođe sadrže valvule, koje pomažu u vraćanju krvi prema plućima. Zbog različitih razloga, uključujući tu i nedostatak nutritivnih materija, zidovi i valvule vena se degenerišu, što umanjuje njihovu elastičnost. Nema lekova koji su dostupni i koji leče ovo stanje i iako se hirurgija vodi kao potencijalan tretman, to je zadnje uporište.

Kada se venski kanali i valvuledegenerišu, vene gube svoju elastičnost, otiču i kolabiraju. Ovo vodi izlivanju krvi. Izlivena krv uzrokuje pritisak i/ili bol.

Ulje divljeg origana je idealan tretman za simptome ovog stanja. Zbog ove sposobnosti prodiranja i antiinflamatornih dejstava, pomaže kod oticanja, iritacije, i bola povezanog sa proširenim venama. Za determinisanje uloge nutritivnih nedostataka, pogledajte web stranicu, NutritionTest.com.

 Način primene

Ulje divljeg origana prvo razblažiti sa nekim drugim uljem, maslinovim npr., u razmeri bar 4 : 1 u korist drugog ulja. Tako razblaženo ulje naneti na kožu iznad upaljene vene. Sledite venu na gore i dole i namazati ulje na vidjiva mesta. Ponovite aplikaciju ujutro i uveče. Ako se crvenilo ili inflamacija pojave, prekinite sa upotrebom.. Obično poboljšanje kod otoka i bola primetno je odmah nakon aplikacije. Takođe, uzimajte kompleks čitave, neprerađene, izmrvljene biljke divljeg origana u kapsulama (Origanol), dve kapsule dva puta dnevno.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 1

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!