Svake godine je u porastu broj obolelih od raka prostate. To je drugi po redu uzroka smrtnosti od kancera kod muškaraca.

Nasuprot popularnom verovanju, kancer prostate je daleko od neophodne posledice dugog života u modernom svetu. Drugim rečima, može biti sprečen dijetetskim i nutricionim sredstvima.

Infekcije su jedne od najprovokativnijih faktora u poremećajima  prostate. Žlezda prostate je rezervoar za razvoj infekcije i često one su seksualno prenosive prirode. Slaba higijena takođe može biti faktor, kao i infekcija E.koli koja je relativno čest uzrok prostatitisa. Drugi mikrobi koji lako napadaju prostatu su hlamidije, gonokok (gonoreja), proteus, stafilokoka i kandida.

Kada infekcija postane ozbiljna, razni simpotmi se pojavljuju. Ovo uključuje bol u donjim leđima, umanjen protok mokraće kroz kanal, otežano mokrenje, nepotupuno pražnjenje urina, bol i peckanje tokom mokrenja.

Ulje divljeg origana je korisno za probleme prostate, specijalno onih čiji je uzrok infekcija. Njegova moć dubokog prodiranja u tkivo i antiinflamatornih sposobnosti čini ga neprocenjivim za olakšanje bola u donjim leđima. Uzimano oralno, pomaže eliminisanju infekcije prostate, koju je jako teško izlečiti.

 Način primene

Uzmite nekoliko kapi ulja divljeg origana razređenog u kašičici maslinovog ulja. Nanesite razblaženo ulje na donja leđa nešto iznad sakruma jednom ili dva puta dnevno. Uzmite kompleks neprerađene biljke, tri kapsule na dan. Pijte  češće kada se pojavljuju akutni napadi (tri, četiri puta dnevno). Napomena: produkti divljeg origana će imati više efekata ako se kombinuju sa jako dobrim suplementom za prostatu poznatim kao hladno ceđeno ulje bundeve. Pogledajte tip koji je obozbeđen začinskim uljima. Hladno ceđeno ulje bundeve koristilo se kao lek za prostatu stotinama godina potpuno uspešno i bezbedno. U XVII veku u Evropi, ulje bundeve je bilo toliko cenjeno i vrednovano kao lek da je bilo zabranjeno da se prodaje kao hrana. Ovo ulje je unikatno, zato što je ispunjeno sa jestivim esencijalnim biljnim uljima poznatim da pomažu u održavanju zdravlja urinarnog trakta. Uzmite jednu ili dve supene kašike ovakvog bundevinog ulja dnevno.