5
(2)

Da li ste znali da medicinske knjige vode perut  i seboreju kao tip bolesti? Drugim rečima, ovi komadići kože na lobanji nisu sasvim neškodljivi. Bilo da je perut ili seboreja, oni su znak gljivične infekcije. Žlezde i ćelije kože lobanje su ranjive na infekcije različitih gljivica. Gljivice su odgovorne za ljušćenje i komadanje kože i još oni su glavni uzrok svraba na lobanji. Bakterije mogu inficirati skalp, ali se ovo obično dešava usled traume ili kao sekundarno gljivičnoj infekciji. Žlezde skalpa i koren kose (folikuli) su lako inficiraju od strane gljivica i bakterija.

Nedostatak hranjivih sastojaka je još jedan od glavnih faktora koji uzrokuje poremećaje skalpa. Tintera je pronašao da ubrizgavanjem nekoliko grama vitamina B6 intravenozno kroz ponovljene doze uništava pojavu peruti i seboreje. Drugi istraživači su zabeležili kako su poremećaji na skalpu upozorenje na nedostatak esencijalnih masnih kiselina i mogu upozoriti takođe na nedostatak biotina, riboflavina i nedostatak cinka. Na mojoj klinici, pacijent sa ozbiljnom seborejom bio je izlečen samo uzimajući velike količine esencijalnih masnih kieslina u formi ulja od jagorčevine. Ovo ima smisla, zato što ne samo da esencijalne masne kiseline hrane skalp, nego one takođe deluju i kao antibiotici. Pa ipak, optimalan tretman je uništiti infekciju kao i dopuniti nutritivne vrednosti. Za utvrđivanje nedostataka nutritivnih vrednosti pogledajte Nutrition Tests for Better Health (Dr. Cass Ingram, Knowledge House), knjiga je dizajnirana za preciznu determinaciju individualnih potreba za nutritivnih materija. Koristite web stranicu za utvrđivanje nedostataka nutritivnih vrednosti NutritionTest.com, jednostavan način da brzo utvrdite svoje nutritivne potrebe.

 

Način primene

Dodajte nekoliko kapi ulja origana u šampon i trljajte jako kosu i skalp. Dozvolite šamponu da miruje dve minute pre ispiranja. Pokrijte oči i isperite. Osećaj jake vreline se može javiti, ali to je trenutno. Za interni antigljivični tretman konzumirati dve kapi ulja origana(razređeno u kašičici maslinovog ulja) dva puta dnevno. Uzmite kompleks cele biljke (Origanol), jedna kapsula, dva puta dnevno.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 2

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!