0
(0)

Obično, kada se svrab i osip pojavi u kontaktu kože sa biljkama, pretpostavka je da je to bio otrovni bršljen. I dok je ovo običan uzrok osipa, postoje i mnoge druge biljke koje mogu izazvati i ozbiljnije osipe na koži. Otrovni hrast i ruj su rođaci otrovnom bršljenu i najverovatnije su na drugoj mestu po od biljaka indukovanom alergijskom osipu. Parcijalna lista drugih biljaka koje mogu izazvati osipe u kontaktu sa kožom su žarna kopriva, hrizantema, kora limuna, beli luk, crni luk, paradajz, jagode, ljuta paprika i voće kivi. Što se tiče jestivih biljaka neke osobe mogu razviti osip samo od kontakta sa hranom ili sokom; čak i inhalacija ili aroma samo mogu provocirati alergijsku reakciju kod jako senzitivnih osoba.

Toksičnost kože od familije otrovnog bršljena je rezultat ozloglašene smole biljke, koji biljka poseduje u velikim količinama.

Ova smola agresivno iritira kožu i lako se prenosi. Zato što je smola, lepi se za kožu i teško je ukloniti normalnim pranjem. Ulje origana rastvara smolu, dozvoljavajući da bude uklonjena sa tela normalnim pranjem. Ulje takođe zaustavlja inflamaciju i oticanje koji se tipično javljaju od alregijske reakcije. Dalje, brzo oslobađa svraba i kao takvo pomaže širenju osipa.

 Način primene

Nežno aplicirati ulje divljeg origana preko zahvaćenih delova, nekoliko puta dnevno. Dodajte ulje svim sapunima kada perete. Takođe, uzmite 2 ili više kapi pod jezik, po potrebi. Oralno doziranje takođe pomaže oslobađanju od svraba.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!