0
(0)

Osip od pelena je skoro uvek uzrokovan gljivičnom infekcijom i Candida albicans je broj jedan uzrok. Deca su jako podložna raznim gljvičnim infekcijama, zato što su njihovi imuni sistemi još uvek nedovoljno razvijeni i kao takvi oni ne mogu jače da se odupru ovim organizmima. I dalje, ako je majka imala vaginalnu gljivičnu infekciju, dete će skoro sigurno razviti neku kao rezultat prolaza kroz pupak.

Pažljiva higijena je od esencijalne važnosti kao prevencija osipa od pelena. Vlaga hrani gljivice, i jako je važno da povremeno promenimo pelene te time sprečimo produženi kontakt kože sa urinom ili stolicom. Pamučne pelene su preporuka, jer neke hemikalije pronađene kod sintetičkih pelena oštećuju lokalno imunitet i povećavaju rizik od infekcije gljivica. Budite sigurni da operete genitalije sa vodom prilikom svake promene pelena. Ovo značajno smanjuje broj mikroba na genitalijama i preponama. Higijena onoga koji brine o detetu je takođe važna i malo se obraća pažnja na to da se deca lako inficiraju od odraslih u blizini. Budite sigurni da ste oprali ruke nakon svake promene pelena; loše pranje ruku može dovesti do prenosa infekcije detetu kao i ostatku familije. Takođe, brinite da su vam posečeni nokti na prstima. Nedavna studija je utvrdila kako medicinske sestre prenose infekcije deci preko prljavih/dugačkih noktiju.

Jedan od primarnih uzroka pojava infekcija unutar familije, kao što su Giardia, hepatitis i dizenterija je nepažljivo i nemarno pranje ruku, naročito nakon kontakta sa stolicom (izmetom).

 Način primene

Rastvoriti jednu ili dve kapi ulja origana u kafenu kašičicu maslinovog ulja. Aplicirati na zahvaćenom području nekoliko puta dnevno. Ako se svrab nastavi ili se pojača, prestati sa upotrebom solucije i obratiti se lekaru.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!