0
(0)

Modrice su uzrok oštećenih krvnih sudova. Kada su krvni sudovi oštećeni, krv se izlije u tkivo što dovodi do promene boje. Ovo se može dogoditi zbog traume, ali osobe koje su podložne modricama znaju da modrice mogu nastati i bez nekog velikog uzroka. Ovo je posledica oslabljenja zidova krvnih sudova. Ako su zidovi jaki, blaga trauma ili pritisak neće dovesti do modrice. Nasuprot tome, ako su zidovi krvnih sudova trošni, na izgled beznačajna situacija kao što je saginjanje ispod  stola ili samo malo jači stisak ruke, mogu izazvati modricu.

Laka pojava modrica je znak upozorenja nedostatka nutritnih materija. Zidovi krvnih sudova zahtevaju konstantnu snabdevenost hranjivim materijama kako bi održali čvrstinu i integritet. Za više informacija o tome koja je uloga hranjivih materija u sprečavaju modrica, pogledajte Nutrition Tests for Better Health ili visoko sofisticiranu internet stranicu za određivanje nutritivnih nedostataka, NutritionTest.com.

Ulje divljeg origana pomaže u rastapanju modrica. Njegova sposobnost da pomogne u ovom smislu je vredna pažnje i brza. I dalje od toga, njegova antiinflamatorna moć pomaže u smanjenju bola i oticanja koje su povezane sa velikim ili traumatskim modricama.

Način primene ulja divljeg origana protiv modrica

Namazati razređeno ulje od divljeg origana direktno na tkivo modrice. Ponoviti dva do tri puta dnevno. U okolnostima traume, da bi sprečili ili smanjili modricu aplicirati ulje od origana odmah na ozleđene površinu.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!