0
(0)

Bolesti nastale krpeljima dostigle su epidemijske razmere u SAD. Lajmska bolest je tip koji se najčešće pojavljuje, a prati je Rocky Mountain Spoted groznica i Ehrlichiosis. Sve ove bolesti su uzrokovane različitim organizmima i ovi organizmi se prenose direktno ljudima kroz ujede krpelja.

Lajmska bolest je dobila nacionalnu pažnju. To je infekcija izazvana primarno ugrizom jelenskog krpelja, organizma toliko malog, da je moguće i ne videti ga golim okom. Ovo otežava dijagnostiku, jer krpelj može inficirati osobu i biti uklonjen i nikada ne otkriven.

Lajmska bolest se može izraziti kao ne više od čudnog sporadičnog osipa ili osećaja blage groznice koji se lako odbacuju. Drugi nejasni simptomi su glavobolja, ukočen vrat, umor, pospanost, bol u vilici, zategnutost mišića/zglobova, hladnoća, groznica. Kao rezultat takve nejasne napadne prirode ovog sindroma infekcija je retko prepoznata u ranoj fazi, tako da se ne može na vreme reagovati pravilnim medicinskim tretmanom (što bi bio lek tetracycline ili možda ulje divljeg origana) jer ovo može dovesti do ozbiljne bolesti. Lajm organizam, spirokete sa krajnje napadačkim dejstvima, mogu inficirati bukvalno bilo koji organ u telu, uzrokujući jaka oštećenja tkiva i moguću smrt. Ima jak afinitet ka nervnim tkivima i voli da napadne mozak i spinalne režnjeve. Akutna lajmom izazvana bolest koja može voditi i u smrt uključuje hepatitis, meningitis i encefalitis. Pa ipak, ljudi obično razviju širok opseg hroničnih poremećaja kao što su neuritis, artritis, kardiomiopatiju, srčane napade, hronične simptome umora, fibromialgiju i neurološke poremećaje.

Ulje divljeg origana je idealan antiseptik za borbu protiv infekcija izazvanih krplejima. Krpelji prenose širok opseg otrovnih mikroba, ne samo Lajmske spirohete. Ovo ukazuje na potrebu za antiseptikom širokog spektra sposobnog da uništi bilo kog opasnog mikroba koga krpelj izluči.

Sekrecije krpljelja su vrlo infektivne i ovo je još jedan razlog zbog čega ulje od origana dolazi kao životno spasavajuće. Ulje pomaže sterilisanju i samog krpelja kao i njegovih izlučevina i sekreta.

 Način primene

Ulje divljeg origana uništava krpelja kontaktom. Ako je krpelj još uvek zakačen, natopiti njega i mesto na kome se zakačio. Takođe natopite pamučnu lopticu i prekrijte njome krpelja. Uginuće nedugo nakon toga, ne više od par minuta. Ukoliko je moguće, potražite medicinsku pomoć za odstranjenje krpelja ili ukoliko ste sigurni da je uginuo, ukolonite ga sami kružnim povračenjem pincetom. Budite sigurni da nijedan deo krpelja nije ostao. Konzumirajte nekoliko kapi interno, najmanje nedelju dana u cilju da sprečite mikrobe nastale od krpelja da nađu uporište.  Takođe, konzumirajte kompleks cele biljke (Origanol), tri kapsule, dva puta dnevno. Kao dodatak, tetracycline terapija može biti neophodna, ali ovo je korisno samo u ranijim fazama. Ukoliko razvijete neke neuobičajene simptome koji se jave nakom mesec dana od ugriza krpelja, potražite medicinsku pomoć što pre.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!