0
(0)

Ovo je infekcija različitih nivoa kože, obično se pojavljujući na licu. Uzrokovana je stafilokokama ili streptokokama. Impetigo se manifestuje inflamacijom i crvenilom kože sa ljuspanjem i bubuljicama.

Bubuljice postanu kao krastice i obično se upale, izlivajući infekciju. Odrasli mogu oboleti ali su uobičajene žrtve deca, koja razvijaju jako zaraznu varijantu koja se zove impetigo cantagiosa.

Ukoliko se ne leči, impetigo se obično širi agresivno korz kožu, i ako su lice i vrat primarne regije infekcije. Pa ipak, bakterija je toliko zarazna, da samo doticanje upaljenog mesta i doticanje nekog drugog nezaraženog širi bakteriju. Retko, infekcija se može proširiti i u krv. Rizik prenosa se povećava primenom određenih lekova, naročito kortizona, aspirina i nesteroidnih antiinflamatornih agenasa kao što je ibuprofen. Ovi lekovi povećavaju patogenost jer sprečavaju normalno funkcionisanje imunog sistema.

Medicinski testovi su dokazali da ulje divljeg origana sprečava i onemogućava razvoj streptokoka i stafilokoka. U skladu sa nedavnom studijom objavljenoj u Georgetown University čak i tipovi koji su otporni na lekove padaju pred njegovim antiseptičkim moćima. Ulje takođe ublažava inflamaciju, svrab, ljuspanje i iritaciju koja se tipično pojavljuje u impetigu.

Način primene

Nežno utrljajte ulje divljeg origana na sve ozlede sa natopljenom lopticom od pamuka (razređeno, 1. kap ulja, 4. kapi jestivog ulja). Posle aplikacije, baciti pamučnu kuglicu. Ponoviti nekoliko puta dnevno. Budite sigurni da ste oprali ruke detaljno nakon dodira sa ozledama. Dodajte ulje od origana svim tečnim sapunima sa pumpicom, i budite sigurni da operete ruke često, jer će ovo pomoći smanjenju razvoj infekcije. Takođe, uzmite nekoliko kapi ulja divljeg origana dva puta dnevno (razređeno). Uzmite kompleks neprerađene biljke (Origanol),  tri kapsule na dan.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!