4.7
(25)

Ovo je još jedna gljivična infekcija koja napada Zapadni svet. Desetine miliona Amerikanaca pate od ove neshvatljive situacije. Bez sumnje, ovo je jedan od glavnih zdravstvenih problema modernog sveta.

Gljivice na noktima nastaju najčešće zbog delovanja istog parazita koji uzrokuje sindrom „atletskog stopala“, dermatophytes. Ozloglašena Candida albicans je još jedan uobičajeni uzrok. Bakterije mogu biti umešane, ali je njihova uloga sekundarna.

Gljivice napadaju koren nokta, hraneći se velikim zalihama keratina. Teško ih je uništiti lekovima od spolja, jer mogućnost lekova da prodru u nokatnu ploču je slaba.

Veliki broj faktora povećava rizik za razvoj gljivica na noktima. Ovi faktori se odnose i na povećan šećer u ishrani, kontakt rukama sa opasnim hemikalijama, aplikacija veštačih noktiju, poliranje noktiju, zloupotreba alkohola i loša higijena. Obično se mislilo da infekcija dolazi iz spoljašnjeg okruženja više kao što bismo mogli dobiti grip ili prehladu, ali parazit  se može razviti unutar tela i napasti koren nokta preko krvi.

Kakva zastrašujuća misao da gljiva obitava unutar našeg organizma. Ipak, mogućnost da budemo napadnuti je uvek tu, zbog toga što gljivice možemo naći u našem telu od rođenja do smrti.

Način primene

Natopite koren noktiju rzblaženim uljem od origana (jedna kap ulja origana i četiri kapi maslinovog ulja). Idealno, natopite prvo nokte u toploj vodi pola sata, zatim, namažite ulje od origana na koren noktiju. Ostavite inficirane nokte da se dobro natope barem pola sata. Zadržite natapajuću soluciju pokrivenu u frižideru do sledećeg puta. Ponovite postupak dva puta dnevno. Za mazanje nokta može vam pomoći štapić za uši koji natopite rastvorom ulja.Uzmite dve kapi ulja origana razblaženog u kašičici maslinovog ulja dva puta na dan. Nastavite tretman dok se stanje potpuno ne izleči.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 4.7 / 5. Broj glasova: 25

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!