4.8
(5)

Ovo je inflamatorno obolenje kože, koje se najčešće pojavljuje kod dece. Navodi se kao alregijski poremećaj i dovodi se u vezu sa generalnim stanjem poznatim kao atopija.

Atopija je nasleđen sindrom predstavljen tendencijom ka razvitku ozbiljnih alergija, astme, menstrualnih problema i ekcema. Istraživači su otkrili da je atopija u vezi sa poremećajem metabolima esencijalnih masnih kiselina kao i nedostatak vitamina. Ljudi sa atopijom i ekcemom obično pate od nedostatka esencijalnih masnih kiselina, riboflavina, pyridoxine, magnezijuma i cinka.

Ekcem obično ima infektivne komponente. Rosenburg i njegove kolege sa Univerziteta Tenesija, otkrili su da ekcematozne promene podležu hroničnoj infekciji. Krivci su neke vrsta gljivica kao i staflokoke i streptokoke. I više od toga, istraživači su otkrili da kada su mikrobi ubijeni i  ekcem je nestao.

Na nasreću lekari su u velikoj meri nesvesni uloge hronične infekcije kod ekcema. Ovo je parodija jer se pogrešan tretman prepisuje. Lekari daju kortizon, i interno, i eksterno, što je upravo totalno suprotno od onoga što se treba činiti. Ovo je zbog toga što kortizon opterećuje imuni sistem i povećava rizik od gljivične i bakterijske infekcije. Istina, kortizon uspeva da oslobodi simptoma i da ukloni ekcem ali ne uspeva da ukloni uzrok i tim načinom nema izlečenja.

Ulje divljeg origana je idealno za spoljno nanošenje preko ekcema (razređeno u maslinovom ulju, jedna kap origana i 4. kapi maslinovog ulja) jer napada uzrok i u isto vreme oslobađa simptoma. Ulje divljeg origana sadrži jako puno antiinflamatornih komponenata koje smanjuju ekcem, zaustavljaju svrab i sprečavaju širenje. Antiseptik u ulju efektivno uništava mikrobe koji se nalaze u oštećenoj koži. Hladno ceđeno maslinovo ulje prodire kroz kožu, a maslinovo ulje je i samo antigljivično i antibakterijsko sredstvo. Ipak, njegova najbolja primena je za internu upotrebu, da bi se uništile gljivice koje uzrokuju ovo stanje.

Način primene

Nanesite ulje od origana (razređeno) na sve ekcematozne promene dva puta dnevno. Pijte nekoliko kapi ulja (razređenog) na  dan.Uzimajte kompleks cele biljke (Origanol),  tri kapsule na dan. Ako se pojavi iritacija, prestati sa spoljnom aplikacijom i  uzimajte samo interno.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 4.8 / 5. Broj glasova: 5

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!