Ovo je definisano kao velika inflamacija i infekcija slojeva ćelija kože. Da bismo ovo objasnili bolje, čirevi i akne su infekcija kože, ali su lokalizovani. Sa cellulitisom, infekcija i inflamacija se šire u nekontrolisanom maniru.

Cellulitis se javlja kada mikrobi unište strukturalne i imunološke odbrane unutar tkiva kože. U normalnim uslovima, površinske infekcije su odbijene unutar tkiva kože i tako se sprečava njihovo širenje. Očigledno je da je Cellulitis potencijalno ozbiljna bolest, jer se njime može javiti i trovanje krvi.

Erysipelas je varijanta cellulitisa koja obično napada kožu i potkožna tkiva lica ili vrata. Ispoljava se jakom upalom, bolom, osećanjem toplote i jarko crvenom bojom kože (prefiks ery je dobijen iz Grčkog erythros, značenja crveno) sa kojom ide i groznica, osećaj hladnoće, muka i povraćanje. Ovaj tip infekcije se češće javlja kod odraslih.

 Način primene

Aplicirati ulje divljeg origana preko zahvaćenog dela (razblaženo u jestivom ulju 1kap origano ulja,4 kapi jestivog ulja), utapkavajući nežno sa natopljenom kuglicom od pamuka. Baciti nakon upotrebe. Ponoviti barem još jednom dnevno. Uzmite nekoliko kapi ulja od origana dva puta dnevno u jestivom ulju, paradajiz soku. Kasnije možete koristiti Origanol, kao prevenciju.