0
(0)

Ovo je upala unutrašnjosti zglobova, poznata kao bursa. Bursa je kesica koja sadrži sinovijalu tečnost, koja održava i podmazuje zglobove. Kada burza dođe u stanje upale, bol i oticanje zglobova su neminovni.

Bursitis se može pojaviti kao posledica traume, ali takođe se može i pojaviti preteranom upotrebom zglobova kod sportista ili zbog teškog fizičkog rada. Takođe se može pojaviti i zbog nedostatka nutritivnih materija. U 1950-toj godini je otkriveno da je bursitis ramena u direktnoj vezi sa depozitom kalcijuma u u bursalnoj kesici. Interesantno, istraživači su kao razlog ovome pripisivali  nedostatak B12 vitamina. Kada je vitamin B12 apliciran injekcijom, depozit kalcijuma je nestao i bursistis je bio izlečen.

Sindrom smrznutog ramena je u osnovi ekstremni vid bursitisa. U ovom stanju upala nastala u burzi i unutar tkiva ramena je postala toliko jaka da su zglobovi ramena potpuno paralisani kao da su smrznuti. Ozbiljnije upale vode zgušnjavanju lubrikanata zglobova. U nekom trenutku ovi lubrikanti postaju „lepljivi“. Mišići i spojna tkiva učvrste se oko kostiju zglobova ramena kao štapovi ili klipovi kod motora koji radi bez lubrikanata.

Ulje divljeg origana pomaže neutralizaciji zgusnutog sekreta, uključujući i sinovijalnu tečnost. Njegove antiinflamatorne sposobnosti i njegova zadivljujuća moć prodiranja čine ga idealnim u situacijama kao što su bursitis i/ili sindrom smrznutog ramena. Ako se koristi ulje divljeg origana od vrhunskog proizvođača i najčistije hladno cenjeno ulje od maslina to je onda najbolje. Maslinovo ulje je po sebi lubrikant, pomažući opuštanju zategnutosti mišića i omekšavanju napetih ili zgusnutih tkiva.

 Način primene

Naneti ulje divljeg origana (razređeno u maslinovom ulju) preko obolelog zgloba nekoliko puta dnevno. Ponoviti ukoliko je neophodno. Uzmite nekoliko kapi origano ulja (razblaženog u kašičici maslinovog ulja) za unutrašnju upotrebu svaki dan.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!