5
(6)

Artritis je definisan kao inflamacija zglobova. Može biti izazvan slabom ishranom i često je otežan toksičnim reakcijama na specifičnu hranu. Infekcije su još jedan od uzroka, a i produženi stres takođe može dovesti do artritisa.

Uzrok nastanka artritisa

Nedostatak nutricija igra glavnu ulogu u pojavi artritisa. Pravilno zdravlje zglobova umnogome zavisi od redovnog dotoka nutricija u formi aminokiselina, minerala,mukopolisaharida, vitamina i esencijalnih masnih kiselina. Artritisu obično nedostaje širok opseg nutricija uključujući vitamin C, vitamin E, pantotenolnu kiselinu, niacin, vitamin A, vitaminD, vitamin K, esencijalne masne kiseline i mukopolisaharidi. U skadu sa ovim, popularni tretmani artritisa uključuju hrskavicu ajkule, chondroitin sulfat i glucosamine sulfat. Ovi pomenuti su bogati izvori mukopolisaharida.

Tipovi artritisa

Postoji nekoliko tipova artritisa i svaki ima različit uzrok nastanka. Infekcija različitim klicama, naročito parazita i bakterija je najčešći uzrok. Zanemarujući uzrok, uobičajena pretnja je da zglobovi postaju zastrašujuće upaljeni. Zbog toga se glavni tretman lečenja artritisa zasniva na antiinflamatornim lekovima.

Ulje divljeg origana u lečenju artritisa

Ulje divljeg origana je jak antiinflamatorni agent i postiže ove efekte i spoljnom i unutrašnjom upotrebom. Osim toga ima dejstvo i protiv bolova. Studija objavljena u Phytotherapie Research prikazuje da ulje divljeg origana ima svojstva poput morfina. Izmrvljena biljka, u obliku komplex-a cele biljke, takođe pokazuje antiinflamatorne sposobnosti. I više od toga, produkti od origana su bezbedniji nego lekovi protiv artritisa kao što su aspirin, Motrin i Indocin. Pomenuti su glavni uzročnici unutrašnjeg krvarenja i krvarećih čireva i kao takvi su glavni uzrok iznenadne smrti u artritisu. Ipak, možda se najveća funkcija ulja u tretmanu artritisa odnosi na njegovo antiseptičko dejstvo: ulje divljeg origana uništava oba i parazite i bakterije.

Način primene divljeg origana za lečenje artritisa

Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati dva puta na dan.

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 6

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!