Origano sept strong

Origano Sept strong je 100% organski oralni sprej sa etarskim uljem divljeg origana, sa dokazanim antibakterijskim i antigljivičnim dejstvom.

Origano Sept strong – glavne karakteristike:

  • naučno potvrdjeno dejstvo protiv najčešćih bakterija i gljivica u usnoj duplji

  • doprinosi zaštiti sluznici usne duplje, grla i ždrela

  • pomaže kod suvog, nadraženog i bolnog grla

  • ublažava simptome upale desni

  • za prijatan i svež dah

  • Origano Sept strong ne sadrži alkohol, konzervanse, veštačke boje.

  • 100% organski proizvod (EU, Srbija)

  • mogu ga koristiti i deca od 3 godine starosti

  • pogodan za ličnu upotrebu, lak za nošenje i korišćenje

Naučno istraživanje koje potvrđuju antimikrobno dejstvo Origano Sept strong

Origano Sept strong DOKAZANO sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:

Streptococcus pyogenes,
Streptococcus mutans,
Streptococcus salivarius,
Streptococcus sanguis,
Pseudomonas aeruginosa,
Proteus mirabilis,
Staphylococcus aureus i
MRSA – methicillin – rezistentni Staphylococcus aureus,
Candida albicans i
Candida krusei
.

Pročitajte kompletno istraživanje (pdf)

Ostale važne informacije

Origano Sept strong je analiziran u Biološkom institutu “Siniša Stanković” Univerziteta u Beogradu. Rezultati istraživanja su impresivni i potvrdili su da Origano Sept strong uspešno deluje protiv vodećih štetnih mikroorganizama u usnoj duplji i sprečava njihov dalji rast.

Origano Sept je izradjen od najkvalitetnijih biljnih sirovina koja imaju potvrdjena antibakterijska i antigljivična svojsta. Origano Sept je analiziran na Biološkom institutu “Siniša Stanković” iz Beograda. Rezultati istraživanja suimpresivni i potvrdili su da Origano Sept uspešno eliminiše i sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:
Streptococcus pyogenes, Streptococcus mutans,Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis, Staphylococcus aureus i methicillin – rezistentni Staphylococcus aureus, Candida albicans i Candida krusei.

Streptococcus pyogenes najčešće izaziva upalu nosa i ždrela, streptokoknu anginu, šarlah, upalu orgaana za disanje, crveni vetar i gnojne infekcije kože. Ukoliko se pravovremeno ne započne terapija može doći do komplikacija u vidu upale sinusa, srednjeg uva, upale moždanih ovojnica i reumatske groznice.

Streptococcus mutans su odgovorne za nastanak zubnog karijesa koji će napraviti idealno tlo za parodontozu i upalu desni. U 30-40% slučajeva kao najozbiljnija komplikacija može nastati bakterijski endokarditis odnosno zapaljenje srčanih zalistaka.

Staphylococcus aureus naziva se još i zlatnom stafilokokom. Ono što ovu bakteriju čini jedinstvenom su brojni mehanizmi otpornosti na antibiotike. Naime, bakterija je stvorila brojne načine kako da se obrani od delovanja antibiotika što stvara probleme u lečenju infekcija koje ona izaziva.
Stafilokoke najčešće dovode do upale sluznice nosa i grla, ušiju, sinusa, a neretko izazivaju i upalu pluća. Preko krvi i limfe mogu da izazovu i sekundarne infekcije poput osteomijelitisa, artritisa, meningitisa i endokarditisa, a posebno su u osetljive osobe sa smanjenim imunim odgovorom.
Oralna kandidijaza je gljivična infekcija usne duplje najčešće izazvana Candidom albicans, i do njenog nastanka dolazi kada se pod uticajem nekog lokalnog ili sistemskog faktora poremeti normalna flora usne šupljine. Simptomi oralne kandidijaze su beličaste naslage na jeziku i u usnoj duplji, loš zadah, otečena donja usna, ukus metala u ustima, krvarenje desni, osetljivost i bol u ustima.

Na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu, urađeno je poređenje Origano Sept-a sa najčešće korišćenim komercijalnim antibioticima (nazivi su navedeni u istraživanju), pri čemu je Origano sept kako u maloj koncentraciji tako i u različitim razblaženjima pokazao svoju efikasnost, odnosno sprečio je rast bakterija i gljivica bez pojave rezistencije, dok su mnogi antibitici korišćeni u istraživanju pokazali neefikasnost zbog otpornih sojeva mikroorganizama.

Origano Sept je prirodni proizvod, bez alkohola koji u svom sastavu sadrži eterična ulje divljeg origana i aromatičnu vodu divljeg origana. Njihova simbioza,  predstavlja idealnu kombinaciju u borbi protiv bakterija i gljivica koji izazivaju infekcije usne duplje, desni i ždrela.