Pozdrav! Uradila sam test na vasem sajtu “Da li vas muči kandida?“ rezultat je bio strasan, svrstava me u visoko rizičnu grupu zaraženih od Kandide. Ja ne zelim da idem kod lakara, posto me je sramota, i zanima me da li bih mogla sama da se lecim bez antibiotika, i sta vec? ako da, sta da koristim? Hvala unapred

Poštovana,
Online test na kandidu nije dijagnostičko sredstvo. Može ukazati na mogućnost da imate gljivicu u povećanom broju, ali ne može sa sigurnošću utvrditi njeno prisustvo.
Ne smete nikada reći da Vas je sramota da idete kod lekara!. Ne postoji sramotna, bolest, stanje…lekar je tu zbog Vas i uvek mu se možete obratiti za bilo koji problem.
Jedini siguran način utvrđivanja prisustva kandidijaze je poseta lekaru, odnosno analiza stolice, vaginalnog sekreta…Kandida je više neprijatna i uporna nego što je opasna, kod zdravih ljudi, očuvanog imuniteta Kandida je parazitska gljivica koja živi u svakom od nas u normalnim okolnostima. Normalno se može naći u donjem delu creva, vagini, usnoj duplji, na koži ali u manjem broju. Pod kontrolom je odbrambenih mehanizama organizma i lokalne mikroflore (korisnih bakterija). Ovaj zdravstveni problem najčešće se javlja kod osoba koje su preterano upotrebljavale antibiotike ili su koristile vrlo jake antibiotike, osoba sa oslabljenim imunitetom, onih koji su dobijali kortikosteroide ili boluju od dijabetesa, trudnica i osoba koje su se hranile slatkišima ili hranom koja dosta sadrži kvasnice.
Lečenje kandidijaze sprovodi se pre svega držanjem anti-kandida dijete. Dijeta se može koristiti samostalno, a mogu joj se dodati i lekovi- antimikotici. Poboljšanje uvodjenjem pravilne ishrane nastaje već posle nekoliko nedelja ali je neophodno nastaviti sa dijetom maker dva meseca i hranu koja je izbegavana uvoditi postepeno.
Od Probotanic proizvoda, za problem kandidijaze Vam mogu preporučiti Ulje divljeg origana, koje je veoma uspešno u rešavanju problema izazvanih kandidom.

Objavljeno: 4. 2. 2013Kategorije:

Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje!

Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.