Ostala pitanja

Ukoliko imete neku nedoumicu, želite da nam uputite neku sugestiju ili postavite pitanje koje nije vezano za naše proizvode, popunite formu na dnu ove stranice, a mi ćemo Vam odgovoriti u najbržem roku. Hvala.  Rating: +0

  Positive Negative

  21. Pozdrav! Uradila sam test na vasem sajtu “Da li vas muči kandida?“ rezultat je bio strasan, svrstava me u visoko rizičnu grupu zaraženih od Kandide. Ja ne zelim da idem kod lakara, posto me je sramota, i zanima me da li bih mogla sama da se lecim bez antibiotika, i sta vec? ako da, sta da koristim? Hvala unapred

  Poštovana,
  Online test na kandidu nije dijagnostičko sredstvo. Može ukazati na mogućnost da imate gljivicu u povećanom broju, ali ne može sa sigurnošću utvrditi njeno prisustvo.
  Ne smete nikada reći da Vas je sramota da idete kod lekara!. Ne postoji sramotna, bolest, stanje...lekar je tu zbog Vas i uvek mu se možete obratiti za bilo koji problem.
  Jedini siguran način utvrđivanja prisustva kandidijaze je poseta lekaru, odnosno analiza stolice, vaginalnog sekreta...Kandida je više neprijatna i uporna nego što je opasna, kod zdravih ljudi, očuvanog imuniteta Kandida je parazitska gljivica koja živi u svakom od nas u normalnim okolnostima. Normalno se može naći u donjem delu creva, vagini, usnoj duplji, na koži ali u manjem broju. Pod kontrolom je odbrambenih mehanizama organizma i lokalne mikroflore (korisnih bakterija). Ovaj zdravstveni problem najčešće se javlja kod osoba koje su preterano upotrebljavale antibiotike ili su koristile vrlo jake antibiotike, osoba sa oslabljenim imunitetom, onih koji su dobijali kortikosteroide ili boluju od dijabetesa, trudnica i osoba koje su se hranile slatkišima ili hranom koja dosta sadrži kvasnice.
  Lečenje kandidijaze sprovodi se pre svega držanjem anti-kandida dijete. Dijeta se može koristiti samostalno, a mogu joj se dodati i lekovi- antimikotici. Poboljšanje uvodjenjem pravilne ishrane nastaje već posle nekoliko nedelja ali je neophodno nastaviti sa dijetom maker dva meseca i hranu koja je izbegavana uvoditi postepeno.
  Od Probotanic proizvoda, za problem kandidijaze Vam mogu preporučiti Ulje divljeg origana, koje je veoma uspešno u rešavanju problema izazvanih kandidom.


  Rating: +1

  Positive Negative

  22. rezultat mog testa na kandidu je 11, objasnjenje mi je potpuno nejasno.molim pojasnjenje!HVALA

  Poštovani,
  Online test Da li Vas muči kandida nije pouzdani dijagnostički test. Vaš rezultat govori o tome da neke životne navike mogu dovesti do razvoja kandidijaze, odnosno da neki simptomi mogu ukazati na infekciju.
  Rezultat 11 ne ukazuje i da infekciju imate. Najbolji način utvrđivanja prisustva kandide u povećanom broju je mikrobiološko testiranje.
  Javite se lekaru ukoliko imate neki od simptoma koju ukazuju na kandidijazu.


  Rating: +2

  Positive Negative

  23. Postoji li mogurnost da narucim proizvod i dobijem isti na svojoj kucnoj adresi u Cirihu? Hvala.

  Poštovani,
  Na žalost ne postoji mogućnost isporuke za inostranstvo.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  24. Poštovana! Molim Vas da mi date savet gde u Beogradu mogu uraditi Vega test.Nije mi poznato da ga iko radi. Unapred Vam hvala! Aleksandar

  Poštovani Aleksandre,
  Na žalost nemam informaciju da neko u Beogradu radi Vega testiranje.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  25. JA SAM GAGA imam redovne menstrane cikluse u zadnje vreme jako me bole ledja cesto mokrim i mokraca se jace oseca cesto me i glava boli i to me drzi minut dva.od jutros me bole grudi i bradavice.neznam sta je u pitahju i malo me to brine.unapred hvala

  Poštovana Gago,
  Na osnovu ovoga što ste opisali, najverovatnije se radi o izraženim simptomima PMS-a, mada nije isključena ni rana trudnoća ako ste imali odnose.
  Ali nemoguće je sa sigurnošću na ovaj način bilo šta tvrditi, tako da je najbolje da posetite Vašeg izabranog lekara opšte prakse ili ginekologa koji će Vas detaljno pregledati i ustanoviti o čemu se zapravo radi.
  Pozdrav!


  Rating: +1

  Positive Negative

  26. Poštovani, počela bih sa korišćenjem origano ulja pošto mi je konstatovana candida spp. vaginalno. Koristila sam diflukan 150mg jednokratno i kanesten vaginalete 3 večeri. Da li je origano ulje dozvoljeno koristiti ako je mesečni ciklus u toku?

  Poštovana,
  Origano ulje se može upotrebljavati i tokom menstruacije. Ne postoje upozorenja o potrebi prestanka korišćenja ulja tokom menstrualnog ciklusa.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  27. Zaboravila sam Vas pitati da li je isto ulje origana i ulje divljeg origana?

  Poštovana,
  ulje divljeg origana se često skraćeno kaže samo ulje origana. Koliko je meni poznato origano koji se koristi u ishrani ne služi za spravljanje ulja, pa na tržištu i može naći samo ulje divljeg origana.
  Pozdrav


  Rating: +1

  Positive Negative

  28. Zanima me da li su sva vasa ulja nerafinisana,ako nisu sva koja jesu?Hvala

  Poštovana,
  sva naša ulja su hladno ceđena i etarska. Znači ne podležu procesu rafinacije što ih čini veoma pogodnim za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.
  Proces rafinisanja uništava blagotvorna dejstva prirodnih ulja i zato naša ulja ne izlažemo nepotrebnom dejstvu visoke temperature. Zbog toga ulja imaju kraći rok trajanja, ali bar ćete biti sigurni da konzumirate zdrav proizvod.
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  29. Кoji prepаrat da koristim za tamno braon fleke po nogama ?

  Poštovani,
  mi nemamno preparat koji deluje direktno na izbeljivanje fleka po koži. Ako biste mi detaljnije objasnila kada su se fleke pojavile, da li su povezane sa nekin zdravstvenim stanjem, da li ste polkušali da koristite neki preparat i da li je delovao ili ne...
  U principu možete probati ulje koštice kajsije za početak, ali više bih vas mogla posavetovati ako budete detaljniji u opisu promena.
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  30. Da li ulje origana mogu koristiti deca?Konkretno dete od 1godinu i 6meseci.Hvala

  Poštovana,
  ulje origana se može koristiti tek kada deca napune tri godine (zbog osetljive sluzokože digestivnog sistema).

  1234567
[wp-members status=“out“]
Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija
[/wp-members]
[wp-members status=“in“]
Postavite vaše pitanje!
Vaše pitanje:
Email:

Napomena: Upisivanjem Vaše email adrese prijavljujete se na našu newsletter listu. [/wp-members]