Pitajte o našim proizvodima

Ova stranica je predviđena za vaša pitanja u vezi naših prizvoda. Pitanje možete postaviti na dnu ove strane. Molimo Vas da pre nego što postavite pitanje pretražite Već postavljena pitanja. Hvala.  Rating: +0

  Positive Negative

  31. Poštovana Ana, Koristila sam origano ulje prema uputstvu skoro 20 dana. Onda sam napravila pauzu od 6-7 dana i u narednim danima bih ponovo želela da počnem korišćenje. Da li je potrebno iznova krenuti od jedne kapi ili odmah krećem sa 4 kapi tri puta dnevno? Hvala unapred, Sanja

  Poštovana Sanja,
  Nemojte da krećete sa tolikom količinom origano ulja. Bez obzira što ste ga pili, i navikli se na ukus, ipak može biti prejako za crevnu floru. Prvih 1 - 2 dana uzimajte 3 x 1 kap, a onda postepeno povećavajte broj kapi.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  32. Da li ulje od divljeg origana moze da koristi dete od 5 godina koje ima kandidu?Silvija

  Poštovana Silvija,
  Origano ulje mogu koristiti deca iznad tri godine starosti. Ulje divljeg origana deluje kao prirodni antibiotik i antiseptik koji deluje na veliki broj mikroorganizama, između ostalog i na Candidu albicans. Ono što je nama merodavnije a dobijamo kao povratnu informaciju od korisnika je da se ulje veoma dobro pokazalo u tretmanu svih oblika kandidijaze, kao i kod hroničnih stanja. Čak smo od roditelja čuli da su pedijatri preporučivali origano ulje kod dece u slučaju crevne kandidijaze. Pozitivni efekti su uglavnom bili posle jednog ciklusa, odnosno tri nedelje korišćenja ulja, mada je bilo i slučajeva gde su ciklus još jednom ponavljali, uglavnom kod hroničnih dugogodišnjih infekcija.
  Ono što je jako bitni istaći je i držanje dijete za vreme tretmana kandide bilo konvencionalnom terapijom bilo nekim drugim sredstvima. U prilogu Vam šaljem i neke savete vezane za ishranu. Najčešći problem sa kojim se roditelji susreću kod primene origano ulja jeste što je ulje veoma ljuto pa ga deca malo teže prihvataju. Naši saveti su da se u kafenu kašičicu jestivog ulja stavi kap origano ulja i tako popije. Pošto je to mala količina koja se može uneti jednim gutljajem, dete možda neće osetiti da je ulje ljuto. Eventualno može da se razmuti u čaši voćnog ili paradajz soka, kakao napitku.. Dobro promućkati i dati detetu što brže da popije.


  Rating: +0

  Positive Negative

  33. Imam kandidu u crevima 40 kolonija i eserihiju urinarno, pa sam danas na preporuku lekara kupila ulje divljeg origana. Zanima me kako se pije posto u uputstvu pise malo drugacije od ovoga sto vi kazete ovde. i da li sme da se pije zajedno sa probioticima i Iberogastom, posto mi je to gastroenterolog dao zbog nervoznih creva. unapred hvala...

  Poštovana,
  Origano ulje može da se pije uporedo sa terapijom koju ste dobili, pošto ne postoje dostupna upozorenja o neželjenim reakcijama.
  U uputstvu je način primene malo različit od onoga što preporučujemo, na osnovu iskustva mnogobrojnih korisnika. Naime, maksimalna količina ulja u toku dana je 12 kapi. Pošto je ulje veeoma jako, većina infekcija se reši i sa 9 kapi origano ulja. Mi najčešće savetujemo tronedeljnu primenu na sledeći način: prve nedelje 3 x 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi i treće nedelje 3 x 3 kapi dnevno.
  Nećete pogrešiti ni ako se pridržavate uputstva.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  34. Postovani pocela sam da koristim Origanol tablete jer mi je ulje jako smetalo nakon nekoliko dana imala sam mucnine nakon uzimanja a inace imam problem sa gastitisom, interesuje me da li te uopste tablete imati efekta ukoliko se uzimaju nakon jela a ne kao prema upustvu pre jela jer imam utisak da mi se tegobe pojajavaju u zelucu pre jela, a inace imam kandidu na jeziku i u crevima . Unapred zahvalna na odgovoru, Vesna

  Poštovana,
  Efekat kapsula neće izostati ukoliko se uzimaju nakon jela. Možda je najbolje uzimati sat vremena nakon jela, odnosno između obroka. Pošto već imate gastritis i osetljivu sluznicu želuca, možete ponovo pokušati sa uljem na isti način, između obroka. Prednost ulja je što je koncentrovano, ima veću koncentraciju aktivne supstance karvakrol a samim tim je i efikasnije. Pošto je u pitanju problem sa kandidom, neophodno je i da se pridržavate dijete.


  Rating: +0

  Positive Negative

  35. postovani, imam dugotrajni problem sa bakterijskim infekcijama maternice zbog kojih sam nazalost imala dvije izgubljene trudnoce.naime u mikrobioloskom nalazima izilirina je stafilococus aureus,a prethodni put i escherihija coli.buduci da sam stalno pod antibioticima,a nema nekog poboljsanja,zanima me vase misljenje oko rjesenja tog problema.znaci iskorjavanje tih bakterija vasim biljnim pripravcima al isto tako i preporuka za ojacanje imuniteta koji je ocito jako slab i nuzno ga je sto prije ojacati. Lijep pozdrav! Martina

  Poštovana Martina,
  Ulje divljeg origana je veoma jak prirodni antiseptik i antibiotik. Efikasno deluje na obe pomenute bakterije bez mogućnosti stvaranja rezistencije, pošto aktivna supstanca karvakrol ulazi u ćeliju i zaustavlja ćelijsko disanje bakterija (bez dejstva na ćelijsku membranu).
  Naša dosadašnja iskustva sa sličnim infekcijama su veoma dobra. Ulje se pije u periodu od 3 nedelje. Međutim, kako nije preporučljivo trudnicama, bilo bi dobro koristiti ga pre pokušaja trudnoće (može usporiti apsorpciju gvožđa a opisano je da može izazvati prevremene kontrakcije). Ispitivanjima je potvrđeno da origano ulje deluje i na meticilin rezistentne sojeve Staphylococcus aureusa.
  Za jačanje imunitea preporučujemo Vam ulje crnog kumina. Iako je to hladno ceđeno ulje, potpuno bezbedno, zbog osetljivosti trudnica kao kategorije, ipak ne preporučujemo njegovo korišćenje u trudnoći.
  Pišite ako budete imali još pitanja.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  36. Dobar dan! Interesira me da li imate vase prozvode i u Makedoniji, sto se tice origana..i jos nesto , da li caj origana moze uzrokovati tahikardiju i povisen krvni pritisak, ili se to odnosi samo na ulje i kakva je korelacija origana sa drugim ljekovima?Unapred hvala! Biljana

  Poštovana Biljana,
  Naši proizvodi još uvek nisu dostupni u Makedoniji.Jedini način kupovine je online kupovina na našem sajtu http://www.baltikjunior.com/index.php?probotanic-proizvodi,31.Tahikardija i povišen pritisak mogu nastati nakon primene origano ulja iz razloga što je veoma ljuto. Čaj je dosta slabiji tako da korišćenjem njega neće doći do navedene reakcije. Ako inače reagujete na ljutu hranu lupanjem srca i skokom pritiska, i nakon origano ulja Vam se to trenutno može desiti, ali ponavljam, samo iz razloga što je ulje veoma ljuto ane zbog sastava samog ulja. Ne postoji interakcija izmedju lekova i origano proizvoda. Neće doći do neželjene reakcije niti poništavanja dejstva leka tako da origano ulje možete uporedo primenjivatii sa svom terapijom koju inače koristite a Vaš lekar Vam je prepisao.


  Rating: +0

  Positive Negative

  37. dobar dan Ja bi htela da vam pitam jel moze da mi pomogne ulje od divo orihgano pokarj moji urinalni infekcii...kako na priemer sve je zapocelo od kad stapila vo seksualni odnosi sa decka.. mi smo vec jednu godinu zajedno a ja imam 21 godinu a prvu infekciju sam dozivjela tako so me je pocelo peckati pri mokernje onda se pojavili nekoi herpesi ali vginalni ko sto kaze moj ginekolog onad sam doznala pokraj test mikrobiologiju da imam eserihija 100 000. odmah sam porucila ulje i eserihiju je vec nema poytpuno se unistila ali moji infekcii nema kraja opet je pocelo svrbez u unutrasnjem delu na vaginu i kad sam uradila prvi pap tes rekli su mi da imam cin 1 ...jer mogu se nekako izleciti od ovih infekcija? dal da produzim so uje od divjeg origana ili mozda mi treba neko drugo ulje sta znam...pomozete mi doktorice..hvala vam unapred..pozdrav

  Poštovana,
  Ulje divljeg origana je veomajak antiseptik, ali pokazuje najjače dejstvo prema bakterijama. Kada su virusne infekcije u pitanju, učinak je nešto manji. Genitalni herpes je veoma zarazna virusna polna infekcija, koja je karakteristična po bolnim napadima plikova i rana na koži koji se vraćaju. Genitalni Herpes se prenosi seksualnim kontaktom, što ga čini polno prenosivom bolešću. Postoje preparati koji se koriste u borbi sa virusom Herpesa i drže ga pod kontrolom sprečavajući rasplamsavanje ove bolesti u budućnosti. Neki od najpopularnijih preparata u borbi protiv herpesa su: Aciklovir, Famvir, Valtrex i Zovirax. Ni jedan od ovih preparata ne može da dovede do potpunog odstranjivanja virusa iz organizma, ali će smanjiti njegov uticaj, osnaživanjem organizma. Neke studije dokazuju da se na ovaj način smanjuje i rizik od prenošenja herpesa na partnera.
  CIN1 je najblaži oblik displazije. Kod lake displazije je za očekivati spontanu regresiju u oko 70% slučajeva u okviru 1 godine. Ali naravno, bitno je ostale genitalne infekcije držati pod kontrolom odnosno izlečiti ih.
  Nakon tronedeljnog korišćenja origano ulja, potrebno je napraviti pauzu od 10 dana. Tada možete ponoviti ciklus. Pauzu je bitno praviti kako ne bi došlo do poremećaja crevne flore jer je ulje divljeg origana jak prirodni antibiotik.
  Moj savet je da jačate imunitet i uvek držite infekcije pod kontrolom, kako ne bi došlo do dalje displazije. Podrazumevaju se i redovne kontrole ginekologa.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  38. Poštovani, Da li možete da preporučite neki od Vaših proizvoda za tretiranje problema paradentoze? Unapred hvala! Maša

  Poštovana,
  Obzirom da je osnovni uzrok paradontoze je bakterijski plak - providna lepljiva materija koja se konstantno formira oko zuba, a bakterije koje se nalaze u plaku proizvode toksine, oštećuju desni i kost i omogućavaju nastanak džepova.Ono što bih Vam preporučila je Origano voda ili Ulje karanfilića. Origano voda je pogodna za ispiranje usne duplje dok se ulje karanfilića može mazati na desni i zube zahvaćene upalom. I ulje i voda deluju antibakterijski, na bakterije koje dovode do stvaranja karijesa odnosno upale desni, nastanak džepova i odvajanje desni od zuba.


  Rating: +0

  Positive Negative

  39. Dijagnostikom je utvrdjeno da imam iritabilni kolon, opstipacijusku varijantu, pracenu nadutoscu. Koji od vasih proizvoda je preporucljiv za moj problem? Hvala! Maja

  Poštovana,
  Ono Što bih Vam preporučili za problem iritabilnog kolona je origano ulje. Ono sadrži karvakrol i timol koji deluju na sam zid creva. Pomažu da se smanje grčevi, nadimanje, gasovi.Imaju antispazmodičko dejstvo i opuštaju mišiće creva.Takodje, ulje divljeg origana stimuliše pokretljivost creva i proizvodnju sokova za varenje hrane. Dovoljno je koristiti ulje s vremena na vreme - 10 dana korišćenja pa onda pauza iste dužine...dok ne potrošite ulje.


  Rating: +2

  Positive Negative

  40. postovani, koristio sam vec origano ulje sto sam narucio od vas. Naime, kad sam prvu bocicu narucio, u uputstvu je stajalo da se treba ukapati u vrucu vodu i tako piti posle obroka. A sada kod druge bociciceje sasvim drugacije uputstvo, mesati sa maslinovom uljem... Interesuje me, koja je sta je razlog promene uputstva za upotrebu.Sto se tice ulja karanfilica nejasno mi je uputstvo za upotrebu o upotrebi. Kako se unese per os ili se koristi kao etericna uljua u isparivacu? Napisan je da se mesa sa drugim uljima ali kadi sa kojim i u kojoj srazmeri.Hvala, Karolj

  Poštovani,
  Male izmene u uputstvu su pre svega zato što smo od naših korisnika i njihovih iskustava došli do toga da je razblaživanje origano ulja u nekom drugom ulju ( kafenoj kašičici maslinovog, sunsokretovog... )lakši način primene.Inače pored ulja, origano ulje se može razblažiti i u jogurtu, paradajz soku, kakao napitku... Sve zavisi od Vas i toga koji način Vam je najpogodniji, odnosno šta Vam najviše odgovara. Ulje karanfilića se pored klasičnih gorionika za aromaterapiju može koristiti i na lakši način - kap, dve na maramicu i tako udisati. Veoma je dobro i kod upalnih procesa desni, zuba, kod karijesa na zubima...
  Tada se koristi tako što se na vatu stavi malo ulja i tretira bolni ili upalni proces. Inače, karanfilić deluje na bakterije koje izazivaju karijes, pre svega na najagresivniju od njih - Streptococcus mutans.

  123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101

Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija