Pitajte našeg lekara

Molimo Vas da pre nego što postavite pitanje pretražite Već postavljena pitanja. Hvala.
Na dnu ove stranice možete postaviti pitanje našem lekaru.  Rating: +1

  Positive Negative

  671. Postovana imam promene na jeziku radjen je bris grla nosa i jezika i nista nije pronadjeno.Otisla sam kod doktora na pregled rekao je da imam kandidu soor ali da nije strasno prepisao mi je Daktanol gel moje pitanje je da li uz Daktanol gel mogu koristiti origano ulje koje sam danas kupila a za koje mi je u biljnoj apoteci receno da ga nesmem koristiti sa gelom istovremeno nego tek posle molim vas za vas misljenje sta da radim

  Poštovana,
  ulje origana se ne preporučuje zajedno sa Daktanolom. Ulje origana možete koristiti ako posle primene Daktanola ne vidite pozitivne rezultate. Ulje origana se pije po sledećoj šemi: prva nedelja 3x1kap, druga nedelja 3x2 kapi i treća nedelja 3x3 kapi.Ulje se pije posle jela. Pošto je izuzetno ljuto i jako ulje se mora razrediti u kašičici maslinovog ulja (ili nekog drugog jestivog ulja), paradajiz soku ili jogurtu. Kada se završi ciklus od tri nedelje, sačeka se 4-5 dana pa se urade analize, ako još uvek postoji infekcija, pravi se pauza 10. dana pa se ponovi ciklus od tri nedelje po istoj šemi.
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  672. Poštovana doktorka, Pre oko dva meseca, prilikom boravka u bolnici zbog određenih zdravstvenih problema, mojoj majci su se na levoj potkolenici i stopalu pojavili vodeni plikovi (bule) koji su vremenom pucali, jedan po jedan, iz kojih je curila prozirna tečnost (nalik vodi). Urađen je bris rane (mikrobiološki nalaz sa antibiogramom), i ustanovljena je bakterija Klebsiella spp. Prepisan joj je antibiotik Levomax, na koji je bakterija osetljiva, a nakon nekog vremena urađen je i prvi pregled kod dermatovenerologa (status: na potkolenicama edem, eritem i madidacija); dijagnoza: Stasis dermatitis - I83.0, Tinea pedis - B35.3; terapija: Didermal ung za potkolenice, Daktanol krem za stopala). Posle dve (i nešto više) nedelje primene terapije zaista se videlo poboljšanje na levoj nozi (u međuvremenu se isto pojavilo i na desnoj nozi, ali u dosta blažoj formi). Dermatovenerolog je zatražio novi bakteriološki (laboratorijski) nalaz, koji nije pokazao prisustvo bakterije Klebsiella spp., ali jeste prisustvo ovih bakterija - Proteus mirabilis, Pseudomonas species i Alcaligenes species, čiji su antibiogrami pokazali da su rezistentne na gotovo sve antibiotike (izuzev Piperacillin, Imipenem i Meropenem - koji nisu dostupnu u prodaji, u apotekama). U nalazu stoji i da gljivice iz roda Candida nisu pronađene. (Napomenuću, mada ste to sigurno i sami zaključili, da su sve bakterije pronađene na površini kože.) Na nedavnoj kontroli kod dermatovenerologa u već određenu terapiju (Didermal mast i Daktanol krem) uključen je i Pantenol krem (dodaću i da je stanje na potkolenicama znatno bolje; izrazito manje izlazi pomenuta prozirna tečnost, koža se 'ljušti', suši i sl.). Oprostite što sam odužio s uvodom, ali morao sam da Vam 'stvorim sliku pred očima' o problemu koji postoji. Juče, 12. marta, moja majka je počela da koristi Probotanic ulje divljeg origana (dobijeno je i 'zeleno svetlo' i od dermatovenerologa, uz napomenu da ipak uzbegnemo nanošenje ulja direktno na kožu, što smo prihvatili). Ono što moju majku i mene zanima je, pošto smo pročitali u uputstvu da ulje divljeg origana uništava Proteus mirabilis i Pseudomonas species (za treću nismo sigurni (?)), da li da se držimo uputstva za upotrebu ulja divljeg origana koje svima dajete (u prvoj nedelji 3x1, u drugoj 3x2, u trećoj 3x3 kapi dnevno), ili je u slučaju moje majke potrebno drugačije postupiti? Unapred Vam se zahvaljujem(o) na odgovoru! P.S. Još bih dodao da od lekova moja majka koristi Hemokvin, Furosemid i Aspirin protect (u slučaju da se neki od ovih lekova ne slaže s uljem divljeg origana, da mi napomenete).

  Poštovani,
  stasis dermatitis je bolest koja nastaje kao posledica loše cirkulacije. Kada je loša cirkulacija u tkivo ne dospeva dovoljno kiseonika i hranjivih materija što pogoduje razvoju nekih bakterija i gljivica. Daktanol je lek koji deluje na gljivice i samo neke bakterije, dok je Didermal - kortikosteroid koji se daje kada postoje alergije (jer obara imuni odgovor tela - što u ovovm slučaju nije poželjno). Iskreno nije mi jasna terapija koju vaša majka prima.
  Ulje divljeg origana deluje na sve bakterije koje ste pomenuli ali je tu bitno pitanje loše cirkulacije (kako će aktivne supstance iz ulja dospeti do kože ako je cirkulacija krvi loša). Vredi pokušati u svakom slučaju sa origanom i to tako što ćete koristiti veće doze ulja - prve dve nedelje neka pije 3x3kapi ,posle obroka, razređeno u kašičici maslinovog ulja, a treće nedelje neka pije 3x4kapi. Za vreme dok pije ulje neka smanji dozu Aspirina na pola (jer origano malo razređuje krv). Posle tri nedelje neka pravi pauzu 7.dana pa po potrebi neka koristi ulje još tri nedelje.
  Pozdrav i Srećno!


  Rating: +1

  Positive Negative

  673. Postovani, Kupujem vase proizvode preko baltic.junior sajta.Veoma sam zadovoljna. Izmedju ostalog, lecila sam brata od p.aeruginosa, uspesno sa uljem divljeg origana. Molim Vas da mi kazete da li isto ulje reaguje i na klebsiella pneumoniae? ili preporucujete nesto drugo. Hvala puno! S postovanjem, Dragana Radic

  Poštovana,
  slobodno možete koristiti origano ulje za infekciju koju je izazvala Klebsijella, dokazano je da aktivna supstanca iz ulja - karvakrol deluje na ovu bakteriju.
  Hvala vam na poverenju!
  Srdačan pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  674. Dobila sam Vaše proizvode, ali bih Vas zamolila da mi napišete koliko kapi dnevno sme da se popije od sledećih ulja: pepermint, ruzmarin, pšeničnih klica. Lovorovo ulje da li je i za unutrašnju upotrebu ili ne? Hvala Vam na razumevanju i savetu.

  Poštovana,
  ulje peperminta se pije 3x2 kapi na dan, a ruzmarin 1-2kapi. Ako pijete oba ulja pravite pauzu od 1-2h između konzumiranja dva ulja. Pšenične klice imaju veću dozu vitamina E i ne preporučuju se za unutrašnju upotrebu (koristite samo za negovanje kože). Ulje lovora koristite samo za spoljašnju upotrebu, razređeno sa maslinovim uljem - 3kapi u jednoj supenoj kašiki maslinovog ulja.
  Ulja koja se piju najbolje koristite razređena u kašičici maslinovog ulja, ili na kocki šećera. A ulja koja se mažu koristite 1-2puta na dan na čistu i vlažnu kožu u maloj količini (par kapi je dovoljno). Ako ostane višak ulja uklonite ga papirnom maramicom.
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  675. Poštovani, radila sam urinokulturu i ustanovljeno mi je prisustvo bakterije Streptococcuss beta Heamoliticus iz grupe B, količina 10 na 5 . Dobila sam antibiogram i preporuku da pijem neke od antibiotika. Da li je to visoka vrednost te bakterije u urinu i šta mi Vi preporučujete od proizvoda Probotanica? Unapred i najlepše zahvalna.

  Poštovana,
  Kod urinarnih infekcija, broj bakterija / ml urina > 100.000 CFU je za lečenje. Ako postoje tegobe, infekcija se leči i kod manjeg broja bakterija u urinu.
  Uz dobijene antibiotike možete koristiti origano čaj koji se veoma dobro pokazao kod urinarnih infekcija. Origano ulje je najefikasniji Probotanic proizvod za bakterijske infekcije, međutim kombinacija sa antiobioticima bila bi previše jaka tako da je čaj bolji izbor.
  Pozdrav!


  Rating: +1

  Positive Negative

  676. Postovana, poslednjih mesec dana su mi se po rukama,sakama,stomaku i grudima pojavljivale tacke, nekad crvenkaste, nekad bezbojne, koje su mi izazivale svrab, kao i sitni kanalici na sakama i izmedju prstiju na saci. Posetila sam dermatologa koji mi je rekao da mi se sve to javlja u veoma maloj meri i da najvise lici na ekcem, ali da ne iskljucuje mogucnost da je u pitanju suga. Na izvestaju je napisano da je dijagnoza suga i prepisane su mi kreme Eraxyl ili Infectoscrab, koje je jako tesko naci i jako su skupe sa obzirom na to da je nepohodno lecenje svih ljudi sa kojima sam imala blizi kontakt. Cula sam za terapiju uljem divljeg origana pa imam par pitanja: 1. Da li se ulje pokazalo kao efikasno u lecenju i suge i ekcema? 2. Da li je isti postupak lecenja kod ekcema i kao i kod suge? 3. Da li se ulje maze samo na zahvacena mesta ili na celo telo od glave na dole u slucaju suge i da li se isti postupak ponavlja svakog dana dok se suga ne izleci? UNAPRED HVALA !

  Poštovana,
  ono što se opisali liči na klasičan primer šuge. Apsolutno nema čeka da se stidite jer se ta bolest neverovatno brzo prenosi i može bilo ko da oboli. Možete da pijete ulje divljeg origana tri nedelje tako što ćete postepeno da povećavate broj kapi -krenite sa 3x1 kap pa sve dok ne dođete na 3x4kapi. Povećavajte broj kapi svaka 3-4dana dok ne dođete do maximalnih 12 i tako pijte do kraja treće nedelje. Ulje uvek morate da razblažite u kafenoj kašičici maslinovog ulja i pijte uvek posle jela. Origano ulje (10kapi) stavite u šampon za kosu i tečni sapun, kupku (pazite da ne dođe u kontakt sa očima!!!). Celo telo možete da mažete ujutru i uveče sa blagim razblaženjem ulja (u 200ml maslinovog ulja stavite 30 kapi ulja origana). Svakako idite na redovne kontrole kod dermatologa i prijavite da koristite ulje origana.
  Pozdrav!


  Rating: +2

  Positive Negative

  677. Postovana, da li sme da jede domace proizvode tipa: pecenica, vrat, znaci cista krtina tj. samo usoljeno i nadimljeno? Mnogo ste nam do sada pomogli i prva nedelja je na izmaku. Rezultati se vec "osecaju", tj. cerka e vise ne zali na svrab. Srdacan pozdrav Olivera.

  Poštovana,
  ako je u pitanju domaće meso bez aditiva, konzervansa i veštačkih boja dete slobodno može da jede.
  Drago mi je što nam javljate dobre vesti.
  Samo tako nastavite i javite nam se ponovo.
  Srdačan pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  678. imam povisene transaminaze i kompjuterska tomografija hemangiom na hepar.imunoloske testove pola su pozitivne koje ukazuju na lupus susp.pila sam resorhin i decortin ali radi povisene enzime sve su mi ukinuli i sada sam na hepatoprotekt dugo vreme ali opet rezultate su povisene.moze li se nesto srediti sa origano ulje.hvala unapred.

  Poštovani,
  Na žalost, ulje divljeg origana neće imati uspeha u tretmanu imunoloških, autoimunih bolesti.
  Ulje divljeg origana je prirodni antiseptik i koristi se kod postojećih bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija.
  Pozdrav!


  Rating: -1

  Positive Negative

  679. Poštovana doktorka, zelim da vam se zahvalim na savetima i da vam kazem da mi je bolje.Ulje od divljeg origana mi je jako pomoglo.Ispostovala sam procederu koriscenja ulja.Proslo je vise od 3 nedelje kako ga ne koristim.Zelim da vas pitam kada mogu ponovo da ga koristim? S'postovanjem Jelena Djordjevic

  Poštovana Jelena,
  ulje origana koristitite samo kada imate problem sa infekciom, za preventivu koristite Origanol kapsule (pijete 10 dana u jednom mesecu) ili možete da pijete čaj divljeg origana (2-3 šolje na dan, s vremena na vreme ili kao i Origanol 10 dana u jednom mesecu). Ulje možete koristiti kada napravite pauzu od bar 10 dana ali samo ako i dalje postoji infekcija jer ako se ulje pije dugo vremena bez prekida može da dovede do usporenja reapsorpcije gvožđa u crevima i anemije!
  Drago mi je što nam javljate dobre vesti!
  Srdačan pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  680. Postovani, u vaginalnom brisu mi je izolovana Escherichia coli i Enterococcus faecalis u velikom broju. Buduci da nisam bila u mogucnosti odmah po prijemu rezultata da odem ginekologu, pocela sam da pijem vase ulje divljeg origana ( sa kojim vec imam pozitivnog iskustva kada je infekcija urinarnog trakta u pitanju). Danas sam bila kod ginekologa i prepisao mi je antibiotik Visiren oralno i vaginalete na bazi Amoxicilina. Kada bih mogla da pocnem sa tom terapijom? A inace sada je druga nedelja kako pijem ulje.. (po principu 3x1, 3x2, 3x3). Sa uljem zavrsavam 13. decembra. Unapred hvala!

  Poštovana,
  Naše preporuke su takve da korisnike uvek savetujemo da primarna terapija bude ona koju je prepisao Vaš lekar (u ovom slučaju ginekolog). Istovremena primena origano ulja i antibiotika neće imati neželjenih posledica, ali može biti prejaka za bakterijsku floru, naročito crevnu floru. Kako je vama propisan oralni antibiotik i antibiotske vaginalete, trebalo bi isključiti origano ulje.
  Kako ste naveli - ovo je druga nedelje korišćenja origano ulja. Nemojte čekati završetak čitavog tronedeljnog ciklusa, već po završetku druge nedelje korišćenja, origano ulje u potpunosti izbacite, a do tada redovno upotrebljavajte terapiju koju Vam je prepisao ginekolog.
  Pozdrav!

  123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151
 


Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija