Pitajte našeg lekara

Molimo Vas da pre nego što postavite pitanje pretražite Već postavljena pitanja. Hvala.
Na dnu ove stranice možete postaviti pitanje našem lekaru.  Rating: -1

  Positive Negative

  591. Vidim da vas preparat ULJE DIVLJEG ORIGANA ima pozitivne komentare u borbi protiv bakterije Escerichia Coli. Ja imam 26 godina i imam problem, jer mi se ta bakterija iznova i iznova vraca. Vise mi je preko glave da non-stop pijem antibiotike. Molim Vas za savet koliko dugo bih trebala da pijem to ulje, na koji nacin, i da li bih mogla da ga kupim u nekoj prodavnici ili apoteci u Beogradu, a da to nije on line. Unapred zahvalna!

  Poštovana,
  Iskustva naših korisnika sa uljem divljeg origana su zaista dobra, čak i kod upornih, povratnih urinarnih infekcija koje su izazvane prisustvom ove bakterije.
  Ulje divljeg origana se pije tri nedelje na sledeći način: prve nedelje po 1 kap, 3 puta dnevno, druge nedelje po 2 kapi, 3 puta na dan i treće nedelje po 3 kapi, 3 puta dnevno. Ulje je veoma ljuto i mora se razblažiti pre nego što se popije. Najbolji način razblaživanja je dodavanje kapi u kafenu kašičicu maslinovog ulja ili u malo jogurta, paradajz soka... Pije se nakon ili između obroka.
  Ulje divljeg origana možete kupiti u gotovo svim apotekama i prodavnicama zdrave hrane. Naših preporučenih cena pridržavaju se prodavnica zdrave hrane Biošpajz na Kalenić pijaci ili u starom Merkatoru (u prizemlju), prodavnica zdrave hrane Biomarket u Maršala Birjuzova 37 ili u Svetogorskoj 18, biljna apoteka Primed u Vojvode Stepe 120...
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  592. Postovani, interesuje me nacin primene ulja divljeg origana kod cervikalne infekcije esrihijom. Na nekom drugom sajtu sam nasla infomaciju da je moguca i vaginalna primena ulja razblayenog maslinovim ili kokosovim uljem, da li je to tacna infomacija?

  Poštovana,
  Ulje divljeg origana je veoma jako i ljuto. Čak ni razblaženo ne sme se primenjivati na sluznicama, naročito ne na vaginalnoj sluznici. Nikako nemojte natapati tampon mešavinom origano i nekog drugog osnovnog ulja. Kod vaginalnih i cervikalnih infekcija, origano ulje se pije po standardnoj tronedeljnoj šemi.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  593. Postovani, interesuje me da li mogu istovremeno da pijem ulje divljeg origana i koristim vaginalete Macmiror, imam vaginalnu inferkicju eschrichiom coli, pijem ulje vec nedelju dana 3 puta po 4 kapi, sada mi je ginekolog prepisao vaginelete, ne znam da li da prekinem ili smanjim dnevnu dozu ulja?

  Poštovana,
  možete slobodno da nastavite da pijete ulje divljeg origana i da koristite vaginalete. Samo ćete pojačati efekat,pa bi trebalo u kraćem roku da se oslobodite E.coli.
  Preporuka za korišćenje ulja je sledeća: 3x1 kap na dan,prva nedelja,u drugoj nedenji 3x2kapi i treće nedenje 3x3kapi. Ulje se pije razblaženo u kašičici ulja,jogurta,paradajiz soka,posle obroka.

  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  594. Poštovana Ana, oko dvije godine pokušavam izliječiti streptokoku koju imam u urinu na svakom nalazu urinokulture. Prije toga sam cetiri godine imala e. coli koju sam izliječila (nakon toga sam na kontrolnom pregledu odmah imala streptokoku agalactiae). Također sam na ginekološkom nalazu imala ovu bakteriju. Imala sam leukoplakiju na samom ušću mokraćne bešike koja mi je uklonjena prije pola godine, međutim, bakterija je i dalje tu. Pila sam bezbroj antibiotika, bezuspješno. Jedna doktorica mi je preporučila da kupim proizvod divljeg origana, pa Vas ovim putem molim da mi savjetujete koji od ovih proizvoda mi je najbolji za korištenje (ulje, kapsule ..)? I ako imate još nekih dodatnih savjeta, bila bih Vam mnogo zahvalna. i dalje pijem antibiotike i litre čajeva dnevno. Hvala Vam unaprijed. Lijep pozdrav

  Poštovana,
  proizvod koji bi vama najviše odgovarao je Ulje divljeg origana. Ovo ulje ima izuzetno blagotvorno dejstvo,kod tako upornih bakteriskih infekcija,jer je najjači prirodni antibiotik. Šema po kojoj se pije ulje je sledeća: prve nedelje se pije 3x1kap na dan,druge nedelje 3x2kapi i treće nedelje 3x3kapi. Pošto je ulje izuzetno ljutog ukusa,pije se između obroka,razređeno u kašičici maslinovog ulja ili nekog drugug,paradaiz soku,jogurtu i slično,sami procenite kako vama najviše odgovara. Ne zadržavajte ulje dugo u ustima već ga brzo progutajte.
  Infekcija bi trebalo da se povuče posle tri nedelje,ako se to ne desi,ulje možete opet koristiti posle deset dana pauze.
  Pošto ulje usporava apsorpciju gvožđa u telu,posle prestanka uzimanja ulja koristite namirnice u ishrani kojie imaju puno gvožđa - kopriva,kakao,cvekla itd.
  Nastavite sa povećanim unosom tečnosti,jer se tako najbolje ispiraju bakterije iz mokraće.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  595. Postovani, imam heliko bakter pylori i nisam izdrzao antibiotsku terapiju,pa me zanima koje od Vasih ulja mi preporucujete.Pijem Vas caj od korena divljeg origana neko vreme.Hvala

  Poštovani,
  ulje koje je pokazalo najbolje dejstvo na H.pilory je Ulje crnog kumina.
  Specifičnog je ukusa i mirisa,pa će vam trebati malo vremena da se naviknete da ga pijete.
  Kako se koristi? Pije se tri kafene kašičice na dan,između obroka.
  Pored toga što morete da vodite računa o zdravoj ishrani,JAKO je bitno da pijete dovoljno VODE (2,5l na dan). Voda nije isto što i čaj,kafa,sok kad kažem voda onda mislim samo čista voda i ništa više! Ako u telu nema dovoljno vode,proces varenja biće nemoguća misija,a telo će vam to staviti do znanja tako što ćete osećati bol u želucu!
  Pridiržavajte se saveta i javite nam lepe vesti.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  596. Dobar dan, imam problem sa bakterijama u ispjuvku. E ovako da krenem ispocetka prvo su mi pronasli stafilocoku pa sam pio antibiotik panklav,posle te terapije na drugom nalazu su mi nasli isto nju i enterocoku,pa sam pio hemomicin,i sad kad sam davao ponovo nalaz nemam vise ove dve nego mi se pojavila esherihia coli.pa sam hteo da pitam da li je to izlecivo jer zanm koliko je ona opasna?ja sam dobio da anti biotik da pijem visiren 200mg ,ali me iteresuje da li ima nesto jos.hvala unapred

  Poštovani,
  vama može pomoći Ulje divljeg origana. Pije se tri nedelje, na sledeći način: prve nedelje pijete 3x1kap posle obroka, druge nedelje 3x2 kapi i treće nedelje 3x3 kapi.
  Ulje je izuzetno ljuto i jako pa se mora razblažiti u kašičici maslinovog ili nekog drugog ulja, jogurtu ili paradajiz soku (šta vama najviše odgovara).
  Posle 4-5 dana uradite analizu, ako i dalje postoji problem napravite pauzu 10. dana pa ponovite još jedan ciklus od tri nedelje po istoj šemi (jedna bočica ulja je dovoljna za dva ciklusa).
  Kako nas uče na Medicinskom fakultetu, usna duplja je jedan od najprljavijih delova tela, u smislu koliko ima različitih vrsta bakterija. Mnoge te bakterije predstavljaju normalnu floru usne duplje ako ih ima u maloj količini, tako da posavetujte se sa lekarom, koji će pravilno protumačiti analize.
  Naravno jačajte imunitet sa što više sirovog voća i povrća, prebacite se malo na mediteransku ishranu. I za kraj molim vas pijte vodu, svaki dan 2,5L !!!
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  597. Poštovana, U cijelom tijelu osjetim strujanje kao da sam uključena na struje za fizijatriju ili naslonjena na frižider koji bruji. Sa čime bi se to moglo povezati i kako da se isključim. U zadnja tri mjeseca pijem letrox 50 mg za smanjenu funkciju štitne koja je bila 39,5 a TSH 12,4 i prije 20-tak dana ti parametri su vraćeni u normalne vrijednosti. Smanjen unos letrox-a za pola, a cijeli taj period pijem i propranolol 2x1/4 . Strujanje je bilo prisutno i prije terapije. Ništa drugo ne koristim od lijekova. Unaprijed zahvalna!

  Poštovana,
  simptome koje ste opisali više liče na ubrzani rad žlezde ( hipertireozu), možda vam se desilo da ste pili veću dozu leka nego što vam treba. Tiroidni hormoni ubrzavaju sve funkcije u telu, pa pored ostalog i cirkulaciju, što može objasniti vaš osećaj da vam struji celo telo. Postoji jedan bolest koja se zove Hašimotov tireoiditis koji počinje sa ubrzanom funkcijom žlezde, a onda se funkcija žlezde polako gasi i ulazite u hipotireozu. Kada se to desi ljudi su osuđeni da doživotno unose tiroidne hormone (Letrox).
  Ono što vam mogu preporučiti samo pod uslovom da je kod vas dokazan smanjeni rad žlezde (hipofunkcija) je Ulje crnog kumina koje se pokazalo kao dobro u povećavanju lučenja hormona i dovođenja tela u optimalnu ravnotežu. Ulje se pije tri kašičice posle jela svaki dan.
  Kod nas možete nabaviti i ogrlice od ćilibara koje takođe imaju blagotvorno dejstvo na tiroidnu žlezdu. Pogledajte sajt: http://www.baltikjunior.com/
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  598. Postovani, Prijatelj mi je donio iz vase ljekarne caj origana. Moje dijete ima 3 godine I dva mjeseca, dijagnosticiran joj je reflux drugog I treceg stupnja te cesto imamo borbu sa escherihiom coli I urinarnim infekcijama. Molim preporuku, unaprijed hvala.

  Poštovani,
  dete može da koristi čaj kao prevenciju urinarnih infekcija. Svi proizvodi divljeg origana su ljuti, pa morate smisliti najbolji način kako da ih ponudite tako malom detetu.
  Preporučena količina čaja za odrasle je 1L dnevno, pijucka se u gutljajima tokom celog dana. Za dete bilo bi dovoljno i pola litre.
  Ako bude postojala jaka infekcija onda je preporuka da se koristi ulje divljeg origana. Pije se tri nedelje, prve nedelje 3x1 kap, druge nedelje 3x2 kapi, treće nedelje 3x3 kapi. Ulje je izuzetno ljuto pa se razređuje u kačićici maslinovog ulja, paradajiz soku ili jogurtu. Njabolje je ulje piti posle jela, može se popiti i čaša hladne vode (nikako vuće da ne raspali ljutinu). Ulje se odlično pokazalo u borbi protiv E.coli, Candidie albicans i još 30. mirkoorganizama koji su često uzrok urinanrih infekcija.
  Za veziko - uretralni refluks je veoma važno da se otkrije na vreme i da se preveniraju urinarne infekcije koje mogu ošteti bubrege!
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  599. Postovani, treba mi Vas savet sta da koristim za tegobe u klimaksu, upaljene desni i streptokoku u cerviksu? Hvala unapred

  Poštovana,
  što se tiče streptokoka i upaljenih desni moja preporuka je Ulje divljeg origana. Ulje se pije tri nedelje po sledećoj šemi: prva nedelja 3x1 kap, druga nedelja 3x2 kapi i treća nedelja 3x3 kapi. Ulje pijete posle jela. Pošto je ulje jako i ljuto morate ga razbalžiti u kašičici maslinovog ulja,paradajiz soku ili jogurtu ( videćete šta vama najviše prija).
  Posle možete popiti čašu hladne vode.
  Što se tiče problema sa klimaksom, blagotvorno dejstvo ima Ulje fenela, jer sadrži biljne estrogene, koji ublažavaju tegobe. Samo morate biti sigurni da nemate problem sa dojkama ili jajnicima, jer estrogen može da ima uticaja na tumorske ćelije ovih organa.
  Treća opcija je Ulje crnog kumina koje blagotvorno na celo telo i nema negativnih posledica.
  Pozdrav


  Rating: +0

  Positive Negative

  600. Postovana doktorko Bojana Imama za Vas dva pitanja i molim Vas da mi odgovorite na ista: 1) da li ulje protiv akni moze da koristi dete od 13g. i zanima me nacin upotrebe? 2) da li organo ulje mogu da upotrebljavam bez odlaska kod lekara jer sumnjam da imam kandidu, i kako se upotrebljava, koliko vremenski sme da se koristi? Toliko od mene, hvala Vam unapred na odgovoru! Srdacan pozdrav.. Jelena V.

  Poštovana,
  Ulje protiv akni može da koristi dete od 13. godina. Preporučuje se da se korisiti ujutru i uveče, na čistu i vlažnu kožu, blago se utrlja, dovoljno je par kapi. Jedna kap na čelo, po jedna na obraz i to je sasvim dovoljno, jer etarska ulja deluju svojim bioaktivnim sastojcima, a ne količinom.
  Što se tiče origano ulja i Candide, bilo bi poželjno da prvo uradite analizu stolice na prisustvo Candide. Ako je ima u povećanom broju, onda je treba lečiti. Ako je broj do 20 to se smatra normalnom količinom gljivice i nema potrebe lečiti je,jer je ova gljivica normalan stanovnik creva.
  Ako se dokaže velika količina gljivica onda pijte origano ulje po sledećoj šemi: prva nedelja 3x1 kap, druga nedelja 3x2 kapi i treća nedelja 3x3 kapi.
  Ulje se razblaži u kašičici maslinovog ulja, jogurtu ili paradajiz soku, jer je jako i ljuto. Najbolje da ga pijete posle jela.
  Veoma je važno pridiržavati se antikandidi dijete, koja je veoma rigorozna, mora se izbaciti beli šećer, belo brašno, slatko voće, meso, mleko i proizvodi ( sem jogurta).
  Na internetu možete naći detaljni protokol ove dijete.
  Pozdrav

  123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148
 


Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija