Pitajte našeg lekara

Molimo Vas da pre nego što postavite pitanje pretražite Već postavljena pitanja. Hvala.
Na dnu ove stranice možete postaviti pitanje našem lekaru.  Rating: +0

  Positive Negative

  231. Dugi niz godina imam problem sa hemoroidima. U poslednje vreme imam nadutost, gasove, osećaj sitosti itd. Od danas pijem origano ulje i nadam se da će mi rešiti gastrointestinalne tegobe. Vaš test na kandidu pokazao je visoko rizičnu grupu. Uradiću Vega test, a kako se rešiti hemoroida, da li imate neki preparat koji ih trajno rešava.Ja sam uspevala da ih saniram , i uspevala u više navrata, ali prisutni su ,nekad bolni nekad ne..Kad krvare krv je svetlo crvene boje. U poslednje vreme ne krvare, ali su jako bolni,. Interesujeme da li su bolni zbog moguće kandide. HVALA

  Poštovana,
  Nadustost stomaka, grčevi, pretakanje u crevima, kašaste (ili normalne) stolice mogu ukazivati na crevnu kandidijazu. Kandida je gljivica normalno prisutna u crevima. Usled pada imuniteta, primene antibiotika, kortikosteroida... može doći do smanjenja broja korisnih bakterija, narušavanja crevne flore i prekomernog rasta kandide.
  Pored origano ulja koje koristite, veoma je bitno pridržavati se anti-kandida dijete. Razvoju kandidijaze pogoduje ishrana bogata šećerima, tako da je potrebno izbaciti slatkiše, med, suvo voće, sveže voće bogato šećerom, belo pšenično brašno i proizvode od belog brašna i kvasca, mleko i mlečne proizvode (dozvoljen je jogurt u ograničenim količinama)...
  Dijete se treba pridržavati i mesec dana nakon eliminacije kandide.
  Kada je reč o hemoroidima, ni jedno od naših ulja nije namenjeno za taj problem mada smo skoro imali iskustvo korisnika koji je ulje crnog kumina pio i mazao hemoroide. Ukoliko krvare, uvek se obratite proktologu koji će proceniti stadijum hemoroida i dalji plan lečenja.
  Svrab ili bol anusa odgovara prisustvu hemoroida. Kod crevne kandidijaze, može se javiti perianalni svrab, mada to nije obavezni simptom.


  Rating: +0

  Positive Negative

  232. Svekar ima dijagnozu arteroskleroze, pamćenje mu je jako šturo, zaboravan ,neraspoložen,a odlično se seća detalja od pre 30 i više godina. Šta preporučujete iz vašeg asortimana ovih divnih preparate. Hvala

  Poštovana,
  Usled aterosklerotskih promena krvnih sudova dolazi do smanjenog protoka krvi i oštećenja tkiva. Verovatno je kod Vašeg svekra nastala demencija vaskularnog porekla. Od Probotanic proizvoda jedino bi moglo doći u obzir Ulje crnog kumina koje se koristi za snižavanje holesterola, triglicerida, kod povišenog krvnog pritiska... Na taj način može koristiti kao prevencija daljem razvoju aterosklerotskih promena, mada na već postojeće promene ne može uticati.
  Možete se konultovati i sa neurologom oko primene lekova za poboljšanje cirkulacije, posebno moždane, kao što je npr. Tanakan ili neki drugi Ginko biloba preparat.


  Rating: +0

  Positive Negative

  233. G-gjo Gavrilovic. Utvrdjeno mi je cistiticen artritis na zglobovime obe ruke. imam bolove a prste tesko upotrebljavam. Mozete li mi reci kakva je to bolest i kako sebi pomoci. Hvala

  Poštovani,
  Reumatoidni artritis je hronično zapaljensko reumatsko oboljenje koje pre svega zahvata zglobove ali ne retko i unutrašnje organe, nervni sistem i kožu. Usled ponavljanih upalnih procesa, vremenom dolazi do oštećenja zglobova. To se manifestuje bolovima, ukočenošću, deformacijama i poremećajem funkcije zahvaćenih zglobova.
  Reumatoidni artritis počinje podmuklo, sa sporim razvojem simptoma i znakova, što može trajati nedeljama pa i mesecima. Najčešće prve tegobe koju osete oboleli su jutarnja ukočenost jednog ili više zglobova, praćeni bolom prilikom pokreta. Broj zahvaćenih zglobova je različit, ali je obično veći od pet. U početku broj zahvaćenih zglobova može biti i manji, ali se kasnije umnožava.
  Kao po pravilu, zahvaćeni su mali zglobovi šaka i stopala, nešto ređe laktovi, kolena i skočni zglobovi, a još ređe ramena i kukovi. Veoma je bitno da je zahvatanje zglobova simetrično.
  S obzirom na to da uzrok bolesti još nije sa sigurnošću utvrđen, nema ni apsolutno efikasne terapije.
  Cilj lečenja je da se bolesnicima omogući što komforniji život, uz maksimalno smanjenje bola, smanjenje stepena deformiteta zglobova, odnosno sprečavanje ili smanjenje stepena invaliditeta i naravno pun životni vek. U osnovi lečenje se može podeliti na nefarmakološko koje obuhvata program dozirane fizičke aktivnosti, dijetu, redukciju stresa, dobro poznavanje sopstvene bolesti i farmakološku koja je bazirana na upotrebi lekova. U terapiji se koriste nesteroidni antiinflamatorni lekovi (antizapaljenski) lekovi, koji uglavnom deluju tako što ublažavaju bol ali značajno ne utiču na tok bolesti, glukokortikoidi - deluju antizapaljenski, ali u stanju su i da modifikuju stepen imunološkog odgovora. Treća grupa lekova su lekovi koji menjaju tok bolesti (LMTB) i imaju ogroman značaj jer osim što ublažavaju simptome, mogu i značajno promeniti tok same bolesti, odnosno usporiti progresiju zglobnih promena. U ovu grupu spadaju metotreksat, hlorokvin, sulfasalazin, soli zlata, citotoksični agensi – azatioprin, ciklofosfamid, ciklosporin A, leflunomid.
  Vi i vaš lekar možete da napravite plan lečenja koji može da uključi lekove i druge terapije. Lečenje koje rano počne može vam pomoći da izbegnete promene na zglobovima i hroničan bol.
  Bolove u zglobovima, umor i ukočenost smanjićete odmorom kada osetite da ste umorni. Bol i ukočenost zglobova mogu se ublažiti termoterapijom koja uključuje tuširanje ili kupanje u toploj vodi nakon dugih perioda sedenja ili spavanja, potapanje zglobova šaka u kupku od voska, utopljavanjem. Krećite se da biste održali snagu i fleksibilnost mišića kao i celokupno zdravlje.
  Hranite se zdravo - najbolji režim ishrane za osobe sa reumatoidnim artritisom je zdrava, balansirana ishrana s malim unosom zasićenih masnoća, holesterola i soli, a bogata vlaknima i složenim ugljenim hidratima (integralne žitarice, mahunarke, voće i povrće).
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  234. Da li u antikandida dijetu smem da uvedem kakao i da li smem da nastavim da pijem vitamin C u tabletama kao i omegu 3-6-9 ? Hvala unapred.

  Poštovana,
  Vitamin C, esencijalne masne kiseline kao i vitamini B kompleksa, magnezijum i cink se čak i preporučuju kod lečenja kandidijaze jer pospešuju obrambenu sposobnost organizma i sprečavaju vraćanje gljivične infekcije. Slobodno možete nastaviti sa korišćenjem.


  Rating: +0

  Positive Negative

  235. Postovani. Neznam odakle da pocnem dugo se vec lecim od Dermatitisa tacnije Dijagnoza je :Dermatitis e contactu allergica mannus bill.Obs Eczema dyshidroticum mannus bill. Sta sve nisam koristio od raznih krema tableta i nista jak svrab po rukama pucnje ljstenje koze sad sam i na nozi na prstu dobio. Koristio sam i Tocctino 30mg tablete bilo je bolje od njih cim sam prestao da ih pijem u roku od 2 nedelje sve je se pocelo vracati. U nadi da cete mi pomoci zato vam se i obracam. Postovanje i sve najboje. Ogat

  Poštovani,
  Verujem da su do sada urađene neke kožne probe, testovi eliminacije i ekspozicije na alergene iz okoline sa kojima ste u kontaktu.
  Najbolji način prevencije novih promena je izbegavanje kontakta sa odgovarajućim alergenima i naročito zaštita kože (zaštitne rukavice, kreme paste). Najvažnije je omogućiti da se koža koja je zahvaćena ekcemom ne isušuje, što se postiže hidrantnim kremama i kremama kojima se omekšava koža. Kada koža zahvaćena ekcemom počne da svrbi treba namazati neku od ovih krema i naravno treba izbegavati češanje.
  Od Probotani proizvoda, jedino Vam možemo preporučiti ulje crnog kumina koje deluje protivzapaljenski i antialergijski, i pokazalo je dobre rezultate i smanjenje tegoba kod ekcema, psorijaze kao i alergijskih stanja.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  236. Da li u antikandida dijetu smem da uvedem kakao i da li smem da nastavim da pijem vitamin C u tabletama kao i omegu 3-6-9 ? Hvala unapred.

  Poštovana,
  Vitamin C, esencijalne masne kiseline kao i vitamini B kompleksa, magnezijum i cink se čak i preporučuju kod lečenja kandidijaze jer pospešuju obrambenu sposobnost organizma i sprečavaju vraćanje gljivične infekcije. Slobodno možete nastaviti sa korišćenjem.


  Rating: +0

  Positive Negative

  237. Postovanje, Molicu Vas i da mi objasnite upotrebu ulja od fenela jer pise samo da se koriste dvije kapi. Da li je kod svih stanja ista upotreba i da li se razblazuje u nekoj tecnosti ili samo nakapa na jezik?

  Poštovana,
  Iako je prijatnog ukusa, ulje fenela je suviše jako da bi se direktno nakapalo na jezik. Možete ga dodati u šolju toplog čaja ili nakapati na kocku šećera. Kada se malo naviknete na ulje, možete uzimati i dva puta na dan po 2 kapi.


  Rating: +0

  Positive Negative

  238. Poštovana Ana, Na noktima donjih ekstremiteta pojavili su mi se simptomi koje ste opisali kao gljivično obolenje. Ali pored toga, pojavile su se i mi se crne fleke ispod nokta (kao da sam se udarila ). Da li je i to znak gljivičnog obolenja ili može biti nešto drugo.

  Poštovana,
  Najverovatnije se radi o flekama koje su posledica gljivičnog oboljenja nokta. Međutim, crne mrlje mogu biti i hematom koje nastaje usled udarca ili nošenja tesne obuće. Tamne linije ispod nokta mogu ukazivati na melanom. Verujem da nemate razloga za brigu, ali najsigurnije je da se obratite bar lekaru opšte prakse (ili dermatologu) koji će promene pogledati. Svaka dermatološka promena se teško može opisati i dijagnostikovati bez direktnog pregleda lekara.


  Rating: +0

  Positive Negative

  239. Poštovana doktorice, imam pcos lijevog jajnika, hormonalni status rađen prije godinu, sve ok osim blago povišenog testosterona. Da li je moguće da se riješim ovih problema uz neki Vaš proizvod? P.S. pokušavam da ostanem u drugom stanju, pa Vas molim da mi preporučite nešto što ne bi štetilo plodu ukoliko bi došlo do začeća u toku terapije. Hvala. Pozdrav iz BiH! Amela

  Poštovana,
  Od naših ulja na hormonski status polnih hormona utiče jedino ulje fenela, povećavajući nivo estrogena. Međutim, kod Vas postoji problem sa viškom testosterona, na koji ulje fenela neće uticati tako da nema svrhe da ga pijete. Ulje fenela trudnice ne smeju koristiti, tako da je to još jedan razlog više da ga ne uzimate, jer u međuvremenu može doći do trudnoće.
  Pošto već planirate trudnoću, moj savet je da ništa ne uzimate bez prethodnog odobrenja Vašeg ginekologa.
  Pozdrav!


  Rating: +0

  Positive Negative

  240. Dobar dan, Kupila sam ulje divljeg origana Vase proizvodnje.Imam Rozaceu i 32 godine.Molim Vas,uputite me kako da koristim ulje divljeg origana vezano za ovu dijagnozu. Unapred zahvalna !

  Poštovana,
  Origano ulje je veoma ljuto, a obzirom da je Vaša koža sigurno osetljiva zbog rozacee, najbolje je da u početku pijete origano ulje tri nedelje. Prve nedelje se uzima 3 puta po 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi a treće nedelje 3 x 3 kapi. Ulje razblažite u kafenoj kašičici maslinovog ulja ili u trećini šolje jogurta ili paradajz soka. Pijte nakon ili između obroka.

  123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149
 


Samo registrovani korisnici mogu postaviti pitanje! Registrujte se ili ukoliko već jeste, ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
Log In | Registracija