Ulje fenela je jedno od najboljih ženskih ulja. Fenel je prava biljka za ženski pol jer sadrži fitoestrogene, biljna jedinjenja koja su po sastavu i dejstvu slična ženskom hormonu estrogenu. Ove supstance imaju estrogene efekte mada je njihova aktivnost u odnosu na estrogen prilično blaga. Zbog toga su apsolutno bezopasni i netoksični, iako veoma efikasni.

Ublažavanje simproma menopauze

Idealno rešenje za tegobe u menopauzi – neutrališe nalete vrućine, noćnog preznojavanja, napetosti, lupanja srca, ubrzanog pulsa, nervoze, neraspoloženja, nesanice. Fitoestrogeni povoljno deluju na vlažnost i elastičnost vagine, kvalitet kože. U menopauzi se javljaju i ozbiljni zdravstveni problemi koji su prouzrokovani smanjenim nivoom estrogena a to su kardiovaskularne bolesti i osteoporoza. Nastaju određeni broj godina nakon prestanka menstruacije. Istraživanja potvrđuju da fitoestrogeni pomažu u prevenciji tih bolesti. Fitoestrogeni štite zidove krvnih sudova, deluju kao antioksidanti, smanjuju količinu LDL holesterola što rezultira smanjenoj učestalosti kardiovaskularnih bolesti kao što su koronarne bolesti srca, moždani udar i infarkt srca.

Ulje fenela za bolne menstruacije

Ulje fenela ublažava menstrualne tegobe, reguliše problem neredovne menstruacije, olakšava menstrualne grčeve i mučninu, podstiče protok menstrualne krvi.

Ulje fenela ima i diuretička svojstva – detoksikuje organizam tako što stimuliše izbacivanje urina i viška tečnosti, kao i eliminaciju toksina kroz urin.
Tradicionalno se koristi protiv nadimanja jer povećava lučenje želudačnih i crevnih sokova za varenje. Ulje fenela povoljno utiče na sistem organa za varenje zbog sposobnosti da ublaži gasove i grčeve, smanji nadimanje i ubrza varenje hrane i probavu.

Protiv celulita

Ulje fenela je saveznik u gubitku kilograma i celulita. Izaziva osećaj sitosti, ubrzava varenje hrane i metabolizam. Deluje i kao diuretik oslobađajući telo od viška tečnosti . Podstiče limfnu drenažu i vrši detoksikaciju. Uz diuretična svojstva koja poseduje, čini idealnu kombinaciju aktivnosti koje će dovesti do smanjenja broja kilograma. Povećanjem proizvodnje estrogena, dovodi do rasta grudi na prirodan način a kod dojilja i proizvodnje mleka.