0
(0)

Zdravlje usne duplje je od izuzetne važnosti za zdravlje čitavog organizma i poznato je da se zdravstveno stanje čoveka može “očitati” u ustima. Redovna i pravilna oralna higijena može sprečiti nastanak mnogih oboljenja koja često nisu povezana samo za usnu duplju. Adekvatna higijena čuva zdravlje zuba, štiteći ih od karijesa i parodontopatije, štiti celu usnu duplju ali i udaljene organe u našem organizmu, prvenstveno srce, krvne sudove, bubrege i zglobove. Bitan preduslov za prevenciju nastanka oboljenja je očuvanje i unapređenje oralnog zdravlja. Postoji međusobna veza između lošeg zdravlja usne duplje i opšteg stanja organizma ali i obrnuto, određene bolesti i
poremećaji utiču na stanje usta, zuba, jezika i ždrela. Pojedine bakterije i posrednici zapaljenja koji se nalaze u usnoj duplji, mogu biti uzročnici bolesti različitih organa.

 

U usnoj duplji čoveka žive i razmnožavaju se različite vrste mikroorganizama. Mnogi od njih su deo normalne, fiziološke flore (saprofiti) koji i u velikom broju nikada ne dovode do oboljenja. Međutim određeni saprofiti pod nepovoljnim uslovima po organizam (pad imuniteta, nedostatak vitamina, oštećenje sluzokože, upotreba različitih lekova, povećan unos slatkiša, hronične bolesti), mogu da se umnože, postanu patogeni i da u usnoj duplji izazovu različite vrste oboljenja.

Usna duplja takođe predstavlja ulazna vrata za mnoge viruse, bakterije, gljivice i parazite, pa samim tim mogu biti izvor infekcije, koja se može proširiti i na ostale delove organizma. Kao vodeći uzročnici nastanka bolesti usne duplje, desni i ždrela su bakterije, virusi i gljivice, dok neadekvatno i neredovno odražavanje oralne higijene je nešto što može samo pomoći štetnim mikroorganizmima da dovedu do infekcije i različitih vrsta oboljenja:

● zubni karijes, upala desni ( gingivitis ) i parodontopatija,
● bolesti gornjeg dela disajnog sistema,
● oralna kandidijaza,
● faringitis ili upala ždrela,
● zapaljenje sluzokože usta ( stomatitis ) i dr.

Živimo u eri u kojoj postoji masovna i nekritična upotreba antibiotika kao i porast rezistentnih sojeva bakterija dok većina antimikotika mogu nakon dugotrajne upotrebe da budu škodljivi po naš organizam. Sintetički oralni rastvori koji se nude na tržištu sadrže alkohol, fluoride i zaslađivače. Alkohol kao sastavni deo ovih tečnosti, isušuje usnu duplju i posledično dovodi do razvoja loših bakterija i neprijatnog zadaha. Pored toga alkohol olakšava delovanje
mutagenih supstanci, kao što je nikotin iz cigareta i sve to može biti preduslov za nastanak ozbiljnih promena na sluznici usne duplje. Takođe fluoridi ometaju sintezu kolagena što dovodi do razlaganja u kostima, tetivama, mišićima, koži, hrskavičavom tkivu, plućima i bubrezima. Smanjuju sposobnost belih krvnih zrnaca da uništavaju strane materije procesom fagocitoze jednom rečju dovode do pada imuniteta.

Da li nam priroda može ponuditi alternativu ne narušavajući fiziološku floru?

Herba Sept Strong - oralni antiseptik sprejNaravno da je svakodnevna i pravilna oralna higijena u vidu temeljnog pranja zuba osnova dobrog zdravlja usne duplje. Ali postoji i jedna prirodna i zdrava alternativa koja može zameniti sintetičke oralne rastvore za ispiranje usta koje sadrže alkohol, šećere, gluten i fluoride.

Probotanic nam nudi nešto sasvim novo i jedinstveno na tržištu, prirodni oralni sprej Herba Sept strong i koncentrovani rastvor Herba Sept , čija je efikasnost potvrđena na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu. Rezultati istraživanja su impresivni i pokazuju da se u budućnosti mogu naći kao ozbiljni suparnik sintetičkim preparatima. Izrađeni su od najvalitetnijih prirodnih sirovina: eteričnih ulja divljeg origana, timijana, žalfije, karanfilića i peperminta. Zbog svog prirodnog sastava mogu ih koristiti osobe obolele od šećerne bolesti, celijakije i deca starija od 3 godine.

 

Sa snažnim antiseptičnim dejstvom dokazano eliminišu i sprečavaju rast vodećih štetnih mikroorganizama u usnoj duplji:

Streptococcus pyogenes ,
Streptococcus mutans ,
Streptococcus salivarius ,
Streptococcus sanguis ,
Pseudomonas aeruginosa ,
Proteus mirabilis ,
Staphylococcus aureus ,
MRSA Methicillin
resistant Staphylococcus aureus,
Candida albicans,
Candida krusei .

Herba Sept - prirodni koncentrovani oralni rastvor i antiseptik

Herba Sept rastvor i Herba Sept strong oralni sprej imaju antiseptično dejstvo, ublažavaju simptome upale desni, pomažu kod suvog, nadraženog i bolnog grla, doprinose svakodnevnoj zaštiti oralne sluznice i osvežavaju dah. Bez alkohola, veštačkih boja, zaslađivača i glutena predstavljaju idealnu kombinaciju u borbi protiv štetnih mikroorganizama u usnoj duplji. Herba Sept i Herba Sept strong su izradjeni od min. 97% organski sertifikovanih sirovina.

Okrenimo se prirodi i biljnim preparatima sa dokazanom kvalitetom, bezbednošću i efikasnošću koji nam nude jednostavno i zdravo rešenje za mnogobrojne tegobe i zdravstvene probleme.

 

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Hvala na oceni.

Pratite nas na društvenim mrežama!