Kako bismo imali čelično zdravlje najvažnije je pronaći način za jačanje i održavanje imunskog sistema. Danas je bukvalno sve izazov kada je imunitet u pitanju. Savremen način života, stres i problemi sa kojima se suočavamo, gotovo svakodnevno, kvalitet hrane koju unosimo u organizam, zagađenost vazduha, nezdrave navike, pušenje duvana, konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci, sve to značajno utiče na remećenje našeg imuniteta.

Dakle, možemo reći da je našem organizmu potrebno pomoći da se izbori sa svakodnevnim iskušenjima ovog tipa.

Najvažnije je preduhitriti problem, tačnije, raditi na preventivi. Ne dozvolite da se imuni odgovor našeg organizma uruši i da počnemo tražiti pomoć tek kad duboko zapadnemo u problem. Imunitet treba negovati svakodnevno tako što ćemo izbegavati lose navike, truditi se da urednije i kvalitenije jedemo i da izbegavamo stres. Međutim poboljšati svoj imunitet prirodnim biljnim sredstvima, čajevima, tinkturama, hladno ceđenim i eteričnim uljima svakako je preporučljivo, neškodljivo i vrlo delotvorno.

Ovde je nabrojano nekoliko glavnih uzroka lošeg imuniteta:

Loš gastrointestinalni trakt i probavno zdravlje

Stanja imunodeficijancije kod hroničnih bolesti

Loša ishrana, naročito prekomerno konzumiranje rafinisanog šećera i industrijski prerađene hrane

Preopterećenost poslom

Fizička neaktivnost

Stres ili nedostatak sna

Na koji način sačuvati naš imunološki sistem večito je pitanje, a odgovor je svakako preventiva. Za početak unositi zdrave namirnice, razvnovrsna ishrana, smanjiti stres i uvrstiti fizičku aktivnost u svoju dnevnu rutinu.

Odlaskom na more da bi se potpuno opustili i prepustili uživanju na plaži i suncu, ili iskušenjima da isprobamo drugačiju hranu, često zaboravljamo da je našem telu zaštita neophodna i u letnjim mesecima. Takođe kupanje na javnim bazenima često može biti okidač za pojavu mnogih infekcija. Respiratorne, urinarne, gastrointestinalne I genitalne infekcije javljaju se i tokom leta.

Probotanic proizvodi kao deo letnje apoteke

Divlji origano je jedan od najjačih prirodnih „antibiotika“ i antiseptika dok se etarsko ulje ove biljke ubraja u najpotetnije „ubice“ preko 30 različitih vrsta mikroorganizama. Probotanic ulje divljeg origana je 100% prirodno, nerazrađeno, organsko etarsko ulje dobijeno od endemske vrste Origanum minutiflorum. Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema. Pored toga odlična je prevencija prehladi i različitim virusnim infekcijama jer deluje kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Ukoliko ne podnosite jačinu i ukus ulja divljeg origana uvek se možete opredeliti za Origanol Strong soft gel kapsule, koje u sebi sadrže organsko etarsko ulje divljeg origana i ekstradevičansko maslinovo ulje. Izuzetno komforan kako za konzumaciju tako i za poneti, učinite ga obaveznim delom Vaše putne apoteke.

Ukoliko Vas muče učestale urinarne infekcije i imate problema sa probavnim traktom odličan izbor je sasušena herba divljeg origana u obliku čaja.

Jedan od Probotanic proizvoda koji bi svakako trebalo da imate u svojoj kućnoj apoteci, a posebno u letnjim mesecima je etarsko ulje peperminta. Miris ovog ulja osvežava i regeneriše i može pomoći kod mučnina i povraćanja koje se često javljaju tokom vožnje. S obzirom na to da sadrži veliku količinu mentola deluje efikasno kod nadutosti i grčeva u stomaku jer opušta glatke mišiće u probavnom traktu. Probotanic etarsko ulje peperminta podržava zdravlje respiratornog i digestivnog sistema, doprinosi imunitetu, poboljšava varenje i pomaže kod nadutosti i gasova.

Uz Probotanic proizvode, možete se opustiti i provesti svoje letovanje bezbrižno.