Divlji origano uspeva na nepristupačnim planinskim terenima južnog Mediterana. Divlji origano je nemoguće uzgajati i potpuno se razlikuje od pitomog origana koji koristimo kao začin. Postoji više vrsta divljeg origana.

Ulje divljeg origana

  • Za jačanje imunog sistema
  • Rival najjačim antibioticima
  • Efikasno ubija preko 30 vrsta mikroorganizama
  • Moćno protiv Ešerihije koli, Kandide, Streptokoka,…
  • Sjajna prevencija gripu i prehladi
  • Aktivnije od belog luka i Echinacee
  • 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna, 37 puta od belog luka
  • 26 puta jače od fenola (sredstvo za dezinfekciju hirurške opreme)
  • 100% organsko, čisto i nerazblaženo, bez aditiva
  • 80% karvakrola
NARUČITE ODMAH
(samo za Srbiju)
Divlji origano u prirodi

Divlji origano u prirodi

Probotanic Origano ulje je izradjeno od sorte Origanum minutiflorum, endemske biljke, koja raste samo na Taurus planinama u južnim delovima Turske. Raste na manje pristupačnim terenima. Upravo ova klima je uzrok naučne činjenice da je Origanum minutiflorum najjači divlji origano koji je moguće naći, sa najvećim procentom aktivne supstance – karvakrolom.

Šta je karvakrol?

Prema brojnim istraživanjima, glavni antibakteriski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Što je veći procenat karvakrola u origano ulju, ulje je cenjenije i efikasnije. Dokazano je da origano ulje ne dozvoljava bakterijama da dišu i u veoma kratkom periodu ih ubija. Tako da ne dozvoljava njihovu mutaciju i otpornost. Origano ulje ubija čak i već mutirane bakterije. Origano ulje može pomoći kod svih problema uzrokovanim mikroorganizmima. Postoji veliki broj naučnih studija koje dokazuju moć divljeg origana. Još 1910.god. potvrdjeno je da je ulje divljeg origana najjači biljni antiseptik na svetu. Prava je sreća da nam je dostupna jedna tako retka vrsta origana kao što je ova. Iskoristimo je.

Dokazano eliminiše mikroorganizme:

Escherichia coli 0157:H7, Candida albicans, Salmonella enteritidis,  Salmonella typhimurium, Psudomonas aeruginusa, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, Bacillus antracis, Proteus mirabilis, Staphylococcus epidermidis, Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Enterobacter cloacae, Yersinia enterocolitica, Lactobacillus plantarum,  Aspergillus niger, Geotrichum, Rhodotorula.

 

Reference

pdf icon probotanic

 

 

Farmakokinetika karvakrola i timola, aktivnih supstanci ulja divljeg origana – seminarski rad dipl. Ph. Vere Dabanović, diplomiranog farmaceuta i specijaliste farmakoekonomije i farmaceutske legislative.


Dokazano protivgljivično dejstvo ulja divljeg origana na Candidu albicans.


Ulje divljeg origana protiv karcinoma grlića materice – citotoksično dejstvo karvakrola, aktivne supstance divljeg origana, na humane ćelije karcinoma grlića materice.


Efekat origana, karvakrola i timola na Staphylococcus aureus i Staphylococcus epidermidis.


Opšte informacije o ulju divljeg origana – naučno dokazana korisna svojstva, protivzapaljensko, antibakterijsko, antifungicidno i antiparazitarno delovanje, doziranje, bezbednost.


Potvrđeno je da ulje divljeg origana deluje i na meticilin rezistentan Stafilokok.


Na Institutu za biološka istraživanja Siniša Stanković dokazano je dejstvo divljeg origana na bakterije Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Escherichia coli, Enterobacter cloacae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Listeria monocitogenes.


Biološka i farmakološka aktivnost divljeg origana