Probotanic Ulje divljeg origana – Dodatak ishrani

100% čisto, nerazređeno, organskog porekla. Ulje divljeg origana se dobija parnom destilacijom lista divljeg origana
Pakovanje: 10ml
Namena:probotanic-ulje-divljeg-origana
Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Aktivni sastojak: Etarsko ulje divljeg origana (Origanum minutiflorum) organskog porekla, sadrži min. 60% karvakrola i timola).

Način upotrebe:
Oralno:
Koristi se deset dana u toku jednog meseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).
Za decu stariju od 3 godine:
Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije posle obroka, razredjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Posle toga se preporučuje čaša hladne vode.
Inhalacijom:
U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe (astma, alergije).
Preko kože:
Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan.

Upozorenja:
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.

Napomene:
Preparat nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.
Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije rešenje broj 8643/2016 od 27.6.2016.

*****

DODATNE INFORMACIJE OD ZNAČAJA:

Divlji origano uspeva na nepristupačnim planinskim terenima južnog Mediterana. Divlji origano je nemoguće uzgajati i potpuno se razlikuje od pitomog origana koji koristimo kao začin. Postoji više vrsta divljeg origana.

Ulje divljeg origana

 • Za jačanje imunog sistema
 • Rival najjačim antibioticima
 • Efikasno ubija preko 30 vrsta mikroorganizama
 • Moćno protiv Ešerihije koli, Kandide, Streptokoka, Enterokoka, Stafilokoka, Salmonele…
 • Sjajna prevencija gripu i prehladi
 • Aktivnije od belog luka i Echinacee
 • 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna, 37 puta od belog luka
 • 26 puta jače od fenola (sredstvo za dezinfekciju hirurške opreme)
 • top kvalitet – Pharmaceutical grade
 • 100% organsko (EU, SAD, Srbija)
 • 100% čisto i nerazblaženo, bez aditiva i primesa
 • min. 80% karvakrola
 • GC/MS analiza prema standardima Britanske Farmakopeje

 

Divlji origano u prirodi

Divlji origano u prirodi

Probotanic Origano ulje je izradjeno od sorte Origanum minutiflorum, endemske biljke, koja raste samo na Taurus planinama u južnim delovima Turske. Raste na manje pristupačnim terenima. Upravo ova klima je uzrok naučne činjenice da je Origanum minutiflorum najjači divlji origano koji je moguće naći, sa najvećim procentom aktivne supstance – karvakrolom.

Šta je karvakrol?

Prema brojnim istraživanjima, glavni antibakteriski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Što je veći procenat karvakrola u origano ulju, ulje je cenjenije i efikasnije. Dokazano je da origano ulje ne dozvoljava bakterijama da dišu i u veoma kratkom periodu ih ubija. Tako da ne dozvoljava njihovu mutaciju i otpornost. Origano ulje ubija čak i već mutirane bakterije. Origano ulje može pomoći kod svih problema uzrokovanim mikroorganizmima. Postoji veliki broj naučnih studija koje dokazuju moć divljeg origana. Još 1910.god. potvrdjeno je da je ulje divljeg origana najjači biljni antiseptik na svetu. Prava je sreća da nam je dostupna jedna tako retka vrsta origana kao što je ova. Iskoristimo je.

Dokazano eliminiše mikroorganizme:

Escherichia coli 0157:H7, Candida albicans, Salmonella enteritidis,  Salmonella typhimurium, Psudomonas aeruginusa, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, Bacillus antracis, Proteus mirabilis, Staphylococcus epidermidis, Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Enterobacter cloacae, Yersinia enterocolitica, Lactobacillus plantarum,  Aspergillus niger, Geotrichum, Rhodotorula.

 

Reference

pdf icon probotanic

 

 

Farmakokinetika karvakrola i timola, aktivnih supstanci ulja divljeg origana – seminarski rad dipl. Ph. Vere Dabanović, diplomiranog farmaceuta i specijaliste farmakoekonomije i farmaceutske legislative.


Dokazano protivgljivično dejstvo ulja divljeg origana na Candidu albicans.


Ulje divljeg origana protiv karcinoma grlića materice – citotoksično dejstvo karvakrola, aktivne supstance divljeg origana, na humane ćelije karcinoma grlića materice.


Efekat origana, karvakrola i timola na Staphylococcus aureus i Staphylococcus epidermidis.


Opšte informacije o ulju divljeg origana – naučno dokazana korisna svojstva, protivzapaljensko, antibakterijsko, antifungicidno i antiparazitarno delovanje, doziranje, bezbednost.


Potvrđeno je da ulje divljeg origana deluje i na meticilin rezistentan Stafilokok.


Na Institutu za biološka istraživanja Siniša Stanković dokazano je dejstvo divljeg origana na bakterije Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Escherichia coli, Enterobacter cloacae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Listeria monocitogenes.


Biološka i farmakološka aktivnost divljeg origana